Proiect de lege: Automobilele înmatriculate în străinătate pot circula legal în ţară doar 90 de zile

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.08.2011
Potrivit unui proiect de lege înaintat de Poliţia Română, circulaţia în România cu un vehicul înmatriculat în alt stat european va fi permisă în limita a 90 de zile.

Un proiect de lege al Poliţiei Române promite să schimbe definitiv piaţa auto din România şi comportamentul unor şoferi. Mai precis, poliţiştii au înaintat un proiect de lege ce prevede restricţionarea perioadei de timp în care şoferul unui automobil înmatriculat în alt stat al Uniunii Europene are dreptul să circule legal în ţara noastră. Spre deosebire de restricţiile existente înainte de 2007, ce puteau fi evitate prin ieşirea din ţară pentru o scurtă perioadă de timp, noul proiect de lege nu vizează momentul în care vehiculul a intrat în ţară, ci primul control în trafic al acestuia.

Dacă proiectul de lege va fi votat, şoferul unui vehicul înmatriculat în alt stat al Uniunii Europene are drept de circulaţie de 90 de zile în România din momentul primului control în trafic. Sunt şanse mari ca la respectivul control să se coreleze datele automobilului cu datele şoferului şi ca seria de caroserie şi alte informaţii tehnice ale vehiculului să fie introduse într-o bază de date, pentru prevenirea eventualelor tentative de fraudă.

După trecerea celor 90 de zile calendaristice, şoferul vehiculului respectiv poate fie să înmatriculeze vehiculul în România, permiţându-i circulaţia în ţară pentru maximum trei luni fără plata vreunei taxe de poluare, fie să renunţe definitiv la vehicul, indiferent că vorbim de exportul acestuia sau de radierea sa din circulaţie şi sistarea utilizării, fie de exportul său în alt stat.

Există şi posibilitatea ca şoferul respectiv să înmatriculeze automobilul în România după expirarea celor trei luni de "graţie", cu condiţia ca şoferul să nu circule cu automobilul după ce trec cele 90 de zile de la primul control în trafic.

Poliţiştii estimează că sunt peste 100.000 de autovehicule înmatriculate în Bulgaria care circulă în ţara noastră. Din păcate, nu există nicio evidenţă clară a acestor cazuri, iar poliţiştii nu pot indentifica şoferul unui vehicul înmatriculat în Bulgaria dacă acesta nu opreşte la controlul în trafic.

În plus, companiile de asigurări obligatorii din Bulgaria se sustrag adesea de la despăgubiri în cazul unui accident, iar şoferii care au automobile înmatriculate în ţara respectivă pot să evite amenzile de rovinietă şi de radar, automobilul lor nefiind "legat" de numele şi adresa lor în baza de date a poliţiei bulgare sau române. Situaţia a fost creată pe fondul taxei de primă înmatriculare instituită în 2007 de Guvernul Tăriceanu, politică urmată ulterior şi de guvernările care l-au succedat, într-o formă diferită.

Via | Realitatea

Comentarii (121)

  • Este discriminare pe fata!
    Atat ii duce mintea ce sa le ceri! De dat legi oricine poate da dar de facut ceva e mai greu!!
    25 74
  • Am si eu o Vitara ca in poza pe BG :)
    17 58
  • Vasilica
    Retardati
    Si daca cei care stau in judete de granita cu BG, intra si ies apoi o iau de la cap??
    17 46
  • Aveti idee?
    Proiectul de lege se aplica si masinilor inmatriculate in alte state decat cele ale Uniunii Europene???
    19 6
  • as21ro
    @Vasilica
    nu conteaza in ce judet stai..se specifica clar: din momentul primului control mai ai de circulat 90 zile! daca ai norocul si nu te-a oprit politia deloc, poti circula si 1 an! dar cu siguranta, ordinul va fi ceva de genu: "Opriti toate masinile inmatriculate in Bulgaria!!!"
    52 2
  • @vasilica
    "Spre deosebire de restricţiile existente înainte de 2007, ce puteau fi evitate prin ieşirea din ţară pentru o scurtă perioadă de timp, noul proiect de lege nu vizează momentul în care vehiculul a intrat în ţară, ci primul control în trafic al acestuia."
    Citeste articolul nu numai titlul si pozele
    25 1
  • Asa ceva nu se va intampla. Sunt oameni de afaceri straini care circula des pe teritoriul tarii, sau romani cu firme afara. Sunt atat de multe probleme cu asa ceva. Sa presupunem ca un roman tranziteaza tara cu o masina cu numere de Austria. Este oprit si inregistrat in baza lor de date. Daca omul se intoarce dupa 91 de zile, sau face mai multe drumuri si dupa 3 luni mai este oprit odata, ar trebui sa-si procure alt mijloc de transport? Le inteleg problema, dar asta e o solutie prost gandita.
    60 16
  • Chiar nu stie nimeni ce se intampla cu masinile inmatriculate in afara Uniunii Europene??

    Mentionez din start ca nu sunt adeptul SH-urilor aduse din BG , insa am o prietena care si-a adus acum 3 ani un Nissan Murano din Canada si s-a stabilit aici... nu si-a inmatriculat-o inca in Romania; oare ce se va intampla in acest caz?
    16 3
  • Hunter
    Desteptilor care sunteti voi destepti.

    Sa va feresca D-zeu de accident cu smenari din astia care circula cu masini inmatriculate in Bulgaria.

    Sa vedeti voi umblaturi si alte porcarii.

    E plina tara asta de masini masluite prin Bulgaria, mare parte dintre ele varza la capitolul siguranta tehnica, cu revizii facute cine stie cum si pe unde sau mai bine zis deloc.

    Spunea careva mai sus ca vai de mine, daca vine un strain cu masina inmatriculata in tara lui de bastina si il opreste politia si il ia in evidenta.

    Pai da bai desteptule, DAR, pe ala il legitimeaza si cu buletinul sau pasaportul, si atunci vede ca e doar in tranzit, nu sta ala 3 luni in tara asta ca isi vede de drum.


    Acest proiect de lege va fi aplicat cel mai probabil romanasilor care au masini inmatriculate prin alta parte si circula bine-mersi prin tara asta de 2 lei.


    E plin de cefe groase cu masini de Bulgaria, extrem de obraznici si tupeisti in trafic, si ii doare undeva de restu din jurul lor.


    Bine-nteles ca multi se vor simti acuma ofensati, ca vai de mine aia din guvern is hoti...da sunt hoti....dar un pic de disciplina pe drumurile astea de la noi nu strica, ca intra unu din ala cu un jaf de bulgaria, fara nicio verificare la masina, si te omoara....si atunci e nasol rau.

    Numa ca romanu repede sare cu gura, cand se simte cumva atins in orgoliu si in smecherie.
    110 19
  • tzigaie
    Perfect deacord!
    Asta este o lege anti-smecheri si este de aplaudat! Asa merita toti fraierii care evita taxele si prefera sa le plateasca in alta tara. Sa locuiasca acolo! Iar 3 luni de gratie este o perioada de bun simt. Si trebuie aplicata cetatenilor romani care conduc masini cu numere straine. Daca vine un neamt si conduce aici este normal sa fie lasat sa conduca liber! Asa ca smecherilor nu le ramane decat sa isi ia cetatenie straina! Sa ii vedem daca sunt in stare.
    60 19
  • De acord cu Hunter.

    Acest proiect de lege sper sa fie adoptat si sa intre in vigoare cat mai repede.
    45 17
  • Ursulica
    Mda sunt de acord si eu ca anumite clase in special cei mai negriciosi nu ar trebui sa se urce la volan dar sa mai conduca o masina pe BG fara asigurare,ITP.
    Daca ar fi facut si ei o lege care sa permita inmatricularea in RO in anumite conditii si sa nu iti ia pielea, deoarece nu toata lumea are bani pt.nea tiri,logan si altii
    Ar trebui sa faca drumuri nu sa dea legi stupide de a mai diminua circulatia iar banii sa ii fure regii ai asfaltului sau sa faca manevre toti coruptii
    39 7
  • Cristy
    ...
    frate voi nu va dati seama ca daca dau legea asta o sa sara UE in capu lor?!?
    15 29
  • trebuie numaidecat o lege in acest sens. ar fi simpu, sa bage o rovigneta de 1000euro pe an pentru masinile inmatriculate in BG si ii linisteste pe toti, sau sa faca o noua lege prin care sa bage o taxa de poluare de 10 ori mai mare pentru masinile inmatriculate in BG.

    Daca ar fi niste oameni normali cei ce-si inmatriculeaza masinile in BG nu ar fi o problema, dar toti is cocalari si prosti, e cred regii soselelor cu golf 3 si bmw 316i de prin 1900...imbecili care nu dau prioritate, nu se asigura, nu semnalizeaza si atunci??? nu ar trebui facut ceva???
    29 18
  • o sa sara UE de 2 ori in sus si atat, cum a mai sarit...!!!
    15 17
  • Ursulica
    Retardati,manelisti si cocalari nu sunt numai cu golf3,Bmw vad in fiecare zi cu Laguna 1 si 2 pe BG, Citroenuri din 1900 toamna care curg tablele si scot fum la greu (daca e un criteriu), Ford mondeo 1 si 2 si multe altele sau la golf3 si BMW trebuie sa le ridicam dreptul de a mai circula si sa lasam celelalte godine sa circule care sunt intr-o stare foarte jalnica.Mi se pare ca gandirea romaneasca trebuie sa fie extrem de simpla si redusa atat la conducatorii dar si la populatie in special
    14 12
  • Dr Felix
    parerea mea :-)
    Inteleg ca nu e o fericire sa fii accidentat de o masina inmatriculata in BG si problema trebuie cumva rezolvata (plus ca smecherii nici nu platesc rovigneta ca noi, fraierii), dar nu cred ca prevederea respectiva rezolva eficient problema (e prea usor de combatut).
    O varianta pt rezolvarea, fie si partiala, ar fi verificarea in trafic a platii rovignetei pt aceste autovehicule (ca asta e scrisa in limba romana) si date amenzile corespunzatoarea soferilor respectivi. Asa-i ca sunt rau? :-)
    15 4
  • nu am zis ca celelalte nu-s rahaturi de masini, dar unde locuiesc eu 80% din masinile inmatriculate in BG is golf 3 si bmw316i. scuze daca ai golf 3 si bmw 316i inmatriculat in RO :)
    10 5
  • MARIAN
    UN LUCRU BUN
    FFF BINE FAC SI ASTIA UN LUCRU BUN :)))
    24 11
  • Vasilica
    Sa vedeti abuzuri acum mai ales din partea politiei!!
    19 13
  • roboman
    De acord.
    Si eu sunt de acord cu aceasta lege.
    Sa dispara odata smecherii care fenteaza legile cu masini de KKO inmatriculate in BG. Daca eu imi pot permite doar un Logan inmatriculat in Ro atat imi iau. De ce sa ma frec cu un BMW de 2 lei inmatriculat in BG si care nu e mai bun decat loganul de 2 lei din Ro.
    21 9
  • IN ATENTIA CELOR FARA DE MINTE
    IN ATENTIA CELOR CU JUDEKTA MINIMA GEN HUNTER.MAY KRCOTASILOR EU AM UN CAMION INSCRIS LA BULGARI PTR K LA NOI E JAPCA PE FATA,NU PTR K E INKPABIL DIN PCT DE VDRE TEHNIC. CI PTR K AM DAT PE EL 3000E SI AICI SA-L INSCRIU MA COSTA 4000E.EU INTRU SI IES MEREU DIN TARA CUM MA VERIFIK????UN DESTEPT SA IMI RASPUNDA. SI MAY GUVERNANTILOR EU MUNCESC CU ACEASTA MASINA K SA VA PLATESC IMPOZITE SI SA VA DAU BANI SA BAGATI IN VOI.NU ASTA E SOLUTIA .GANDITI CU KPETELE DE SUS CE SA FACETI SA INSCRIEM MASINILE LA NOI AICI SA BAGAM BANI LA ROMANICA NU LA BULGARICA..SI DC SA FIU BAGAT IN ACEEASI OALA CU AIA CU BMW??? APROPO ROMANASI NU MAI FACEM PARTE DIN UNIUNEA EUROPEANA????? UNDE ESTE DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE???????CE VOM FACE ???SI SUNT MULTI ALTI COLEGI IN SITUATIA MEA. MAI STITI CAZURI??PUBLIKTI AICI. BAFTA IN CONTINUARE
    18 41
  • Ce se intimpla cu un TIR bulgaresc, pe bune, care merge de 30 de ori pe an in Germania? O data la 90 de zile schimba numerele?!
    14 11
  • BMW 528i
    Masini inmatriculate in Bulgaria.
    Foarte bune comentarii, n-am ce zice. Bine ca sunteti voi destepti si circulati cu masini ....., pardon am vrut sa scriu autoturisme inmatriculate in romania. Sunteti invidiosi ca astia cu masini inmatriculate in bulgaria platesc ( o parte din ei ) taxe mult, mult , mult mai mici in comparatie cu ce platiti voi. Eu unul imi platesc singur taxele la Ruse si STIU ca sunt in regula la acest capitol. Nu zic ca nu sunt si masini care circula fara acte sau cu acte false si fereasca Dumnezeu sa te loveasca unul din asta. Nu zic ca peste 80% din masinile inmatriculate in bulgaria sunt niste Kazane din care curg tablele dar sunt si masini ok care circula iar chiar zilele trecute am vazut un Range Rover Sport NOU NOUT cu nr de Bulgaria. Oare de ce sa il fi inmatriculat in bulgaria ?? TAXE imense??. Eu am un BMW 528i benzina din 1999 FULL , PERFECT d.p.d.v. TEHNIC adus de mine din Germania unde am lucrat ceva timp. Taxa de prima inmatriculare in romania este............8813 E...... iar pe masina am dat 3500 E . Niciodata nu o sa pot sa platesc aceasta suma , mai bine ii dau FOC . Sper sa isi revina astia si putem circula linistiti si noi astia mai amarati care nu avem bani sa ne inmatriculam masinile in romania. Numai bine si multi kilometri fara evenimente.
    22 31
  • Fiecare isi spune parerea,dar sunt multi romani, (soferi), indiferent de ce masina conduce care habar nu are ce e aia legislatie,dar are masina inmatriculata in Romania.Idea legii pe care vrea acest Guvern de RAHAT sa o dea este o mare magarie ca si Taxa lor de prima inmatriculare si multe altele,dar sa ajute oamenii nu sunt in stare.Hai sa iesim in strada impotriva taxei,ca daca o scot ar fii mult mai putine masini inmatriculate in alte tari, ca romanul e patriot.
    12 11
  • Florin
    Reinmatriculare BG
    Dupa 90 de zile, masina se reinmatriculeaza in BG pe alt proprietar si tot asa.
    10 15
  • simplu si frumos
    dai un ordin (neoficial, sa nu apara discutii discriminatorii), in toata tara, mai putin pe o raza de cativa km de la vama, politia opreste OBLIGATORIU toate masinile (mici in cazul dat, nu camioanele) cu numere straine, mai ales BG. Dupa un drum Bucuresti - Constanta, cand esti oprit de cel putin 15 ori pentru control de rutina, mergi singur si predai numerele si inmatriculezi masina in RO, sunt sigur ca injumatate de an reduci numarul masinilor BG la mai putin de jumate.
    21 5
  • ****
    Tara pescarului de Base .......suntem EU si nu are cum sa interzica asta ,daca nu sunt in stare de legi folositoare sa stea in banca lor .....tzigaie esti un mare fraier ....Rusine sa iti fie de oamenii dasti e plina tara care nu gandesc sunt aburiti 21 ani de guvrnanti
    10 17
  • lege ilegală
    Pentru toţi frustaţii care comentează pe aici... voi aveţi logane şi vă ofticţi când vă dă unul fum "cu o kzatură din bulgaria". Fiecare e liber să facă ce vrea. Nu e de mirare că l-au votat atâţi proşti pe Băsescu şi pe Tăriceanu... vâd atâtea scursuri zi de zi..
    11 27
  • nu toti au logane, eu de ex am un vw jetta 2011 frumusik foc, sa vad eu un BG care imi da fum...astept!!! Oricum mai bine intr-un logan si esti in siguranta in tara ta, in regula frumos...decat intr-o rugina din 1990
    23 6
  • George cu BMW de BG
    pentru frustrati
    Draga frustratilor ( care va simtiti ) ,

    eu anul asta mi-am luat masina cu nr de Bulgaria si cu toate actele in regula , asigurare, ITP , rovinieta la care s-a adaugat o revizie completa ; dupa ce am avut 5 masini pe Romania . Chiar un BMW seria 5 cum n-o sa aveti voi nici daca mancati pufarine toata viata , si nu pt ca n-ati avea bani sa-l cumparati ci pt ca nu va permiteti sa-l intretineti sau sa-l miscati de pe loc , poate doar cand mergeti in vizita la un mic feliat pe la rudele sarace de la tara ca sa aratati ce meseriasi sunteti voi si in rest o sa sprijiniti barile de la RATB, RATC sau alte asemenea .
    Excluzand partea cu taxa de prima inmatriculare , impozitul nu este deloc de neglijat si chiar nu vad de ce sa platesc atatia bani la stat doar pentru ca sa am o masina ... statul n-a contribuit cu bani ca sa o cumpar ca sa trebuiasca sa le dau 20+ milioane anual doar asa ca am masina .

    Plus de asta, cei mai retarzi soferi din trafic nu sunt cei cu nr de BG pe care-i vezi usor si-i poti ocoli , ci aceia dintre dumneavoastra frustrati cu LOGAN , DACIA PAPUC si alte panarame de masini care-si poarta cu mandrie numerele de RO si care-s prosti de bubuie si o data si-au dat si ei seama ca au maneta pentru semnal pe langa volan , care stau numai pe banda stanga cu aproape 100 km la ora pe autostrada , ca de, sunt mandrii de cazanul lor nou .
    Pe de alta parte , aceasta lege in final se va adresa proprietarilor, ori cei cu masini de BG nu sunt proprietari , asa ca tot se va fenta . Cei mai afectati vor fi proprietarii cu masini de Spania ,Italia si alte cele , care vin cu masinile aici si din diverse motive uita sa-si plateasca taxele sau asigurarea in tara respectiva .

    PS: daca v-a parasit prietena sau nevasta pentru unu cu masina de BG , nu-i din cauza masinii
    14 47
  • sartsaf
    jurist
    o porcarie. niciodata nu va fii legea asta. ar avea prea multe vicii de procedura. daca ar vedea un iudecator al curtii constitutionale textu legii cred ca l-ar lua durerea de stomac atata ar rade. fi-ti realisti ii o lege cu muuuult prea multe lacune. nici macar nu cred ca va fii propusa pt votare
    6 13
  • Adrian
    daca legea va fi formulata asa..... va fi o prostie
    Cazul meu: Sunt cetatean roman si lucrez in afara tarii. In Germania ma obliga sa inmatriculez masina (nu va spun cat costa asigurarea aici....) apoi vin in concediu in RO, ma opreste politia, ma legitimeaza-> am pasaport romanesc. Anul viitor vin iar cu masina iar ma opreste (acelasi pasaport romanesc ca imi mai trebuie vreo 3 ani sa scap de el) si politia ma intreaba cum de timp de 1 an nu am inmaticulat masina? Tin sa spun ca in afara de 1 hartie A4 de la primarie din germania nu primesti nimic (asta de cand suntem in UE..), ma refer ceva un fel de carte de sedere (ca pe vremuri).... so pasaport romanesc, masina cu brief de germania pe numele meu si atat... ca doar nu port cu mine foaia aia ca e egal cu zero... care e solutia? (eu preseupun ca cel mai bine e sa plecam toti din tara si sa scapam cat mai repede de pasaportul Ro!)
    15 7
  • antibugetar
    total de acord !
    1. Pentru necunoscatori aceasta reglementare se aplica in foarte multe tari vezi Danemarca, Norvegia, Olanda ......
    2. Regula respectiva se aplica DOAR rezidentilor care au masina inmatriculata in alt stat!
    3. In Romania regula se va aplica doar bugetarilor, manelistilor si cocalarilor si de asemenea tuturor exponentilor cu un IQ de max 90. Cei din sectorul privat si restul de 1% care mai contribuie la buget nu isi permit masini SH sau au deja masinile inmatriculate (in RO).
    4. In Romania bugetaril, manelistili ,cocalarii cumpara doar masini full option care sunt livrate preponderent negre, cu folii negre neomologate si
    ABSOLUT OBLIGATORIU - FARA SEMNALIZARE .
    5. Intr-un singur judet (Brasov) in 2 ani de zile s-au contabilizat la societatile de asigurare peste 180 accidente produse din vina bizonilor (scuze- posesorilor de paper drive) romani posesori
    de masini "cica inmatriculate" in Bulgaria.
    6. Respirati usurati deoarece 14 dintre ghinionisti au reusit sa depisteze si sa actioneze in justitie societatile de asigurare din Bulgaria.
    Dar vai ce se intampla ?! ai nevoie de justitie ... adica de bugetari... adica de bizoni.... adica trebuie sa apelezi la bunul plac al unui posesor de masina neagra ? cu folie? ... CARE NU SEMNALIZEAZA? ....
    24 3
  • BMW316i
    roboman are logan
    ce sa zic, loganul tau de 2 lei cu tehnologie romaneasca din 1990 la nivelul celei din germania anilor 60....am avut o cobra(mercedes) pe care am vandut-o cu 3k euro acum vreo cinci ani...era mai buna masina aia si mai bine echipata deca coaja pe care o ridici tu pe piedestal din fals patriotism si lipsa de cunostinte tehnice. Sa cresti mare si tare sa-ti poti lua un logan din 2020 cu care sa ajungi la genunchiul broastei...sau la nivelul bmw-ului mei din '91 care de fapt e 318 (am platit taxa mai mare ca sa-ti dea tie uzina o bucse in plus)....pentru ca nu-mi place sa dau copiii jos din masina cand urc o movila sau pe Transfagarasan pe care precis il cunosc mai bine ca tine patriotule ce stai cu loganul tau acasa sa nu se strice.
    P.S. Ceafa mea mai subtire ca a ta, si muncesc aici in romania pe un salar posibil mai mic ca al tau care ai avut 6-7 mii de euro sa-ti iei rabla, eu m-am dus si mi-am luat o masina si de 3 ani am schimbat doar un pivot, caci taxele mele(si stai linistit ca si ale tale) se duc pe altceva si nu pe repararea drumurilor.
    17 27
  • Cristi
    Multumesc antibugetarului de mai sus pentru prima remarca. Legea e defensiva si-si merita aplicativitatea. Nu ca sa ridice nici IQul, ci doar pt ca apartinand unei tari esti dator sa-i platesti taxele impuse. Apartii unui sistem (asa cum spuneau in articol, esti legat de o adresa si un nume). Daca in alte tari sunt legi, taxe sau alte mijloace de ocolire a obligatiilor pe care le are un roman, granita este deschisa. Va rugam mutati-va acolo!
    18 13
  • Sa va ofer un exemplu spre savurare. O firma de constructii bazata in Austria. Doi angajati romani care se ocupa cu investiile din Romania. Acestia au masini de firma din Austria, insa ei sunt rezidenti romani. Cerem austriecilor sa isi inmatriculeze masinile in Romania daca vor sa circule cu ele pe aici? Spunea cineva ca regula se aplica doar rezidentilor, de parca masinile nu pot fi inmatriculate pe alte nume. Frustrarea v-a consumat orice farama de logica.
    14 6
  • Vasilica
    Se pare ca degeaba traim aici in romanica.Vad ca nimeni nu intelege esentialul "NOI NU SUNTEM CHIRIASI IN TARA NOASTRA, ASTA NU E TARA LOR ESTE A NOASTRA" legat de taxe mi se pare normal ca eu daca le platesc trebuie sa si beneficiez de pe urma lor, ca asa banii nostrii se duc la regii ai asfaltului, la udrea and CO, etc, etc...si mi se pare normal ca eu sa ocolesc acolo unde se poate legea care favorizeaza numai anumita clientela!!!!
    10 9
  • @TOTI PROSTII CARE SUNT IMPOTRIVA MASINILOR INSCRISE PE BG
    Dragi cetateni imbecili si inculti pt ca de altceva nu dati dovada bagandu-i pe toti cei care au masini inscrise pe Bg in aceeasi oala.Si eu am o masina dupa 2000 nu dau numele si e o marca Premium si nu are tabla gaurita sau sa scoata fum mai rau decat un Logan, dar nici nu am vrut sa le dau jigodilor astora care ne conduc o taxa aberanta doar ca are cilindreea mai mare.Ganditi-va ce fac acesti guvernanti pt noi, nu numai pt mine, cred ca si pt voi?Inseamna ca va este bine cu ei si citind comentariile de mai sus realizez ca tara asta nu va avea scapare atata timp cat exista oameni de genu.Fiecare e liber sa-si cumpere masina care si-o permite si pe care o poate intretine.Numai bine!
    19 12
  • MARIAN
    pentru toti fraierii care au masinile inmatriculate in BG
    george cu BMW mai taca-ti fleanca e buna legea sa o dea cat mai repede.
    14 18
  • Despre taxa
    Lacomia unui guvern imbecil/incompetent/avar si analfabet duce la aberatii legale absolut fenomenale. Se merge din fenta-n frauda si din shmen in cacealma, doar-doar s-o alege vre-un invingator in lupta surda dintre contribuabil si eterna lacomie a cretinilor cre-si spun pompos "politicieni". Iac-asa am fost, suntem si ne straduim in a vom fi o tsara de tot rasu-plansu !
    10 5
  • @cearta de mai sus - Daca esti cetatean bulgar, si vii in romania in martie (si automat te ia garda..) intri in baza de date si nu mai poti intra cu masina in romania dupa iunie -- asta se numeste impiedicarea liberei circulatii in zona UE si nu poate sa fie acceptata ... iar dobitocii daca baga legea in forma asta se pot astepta instant la inceperea unei proceduri de luare de capete in gura de la comisiile UE :)

    o alta solutie ar fi monitorizarea al vama, cu contorizarea zilelor cat esti in romania . . . dar si asta poate fi combatuta usor - daca bulgarul pleaca prin romania si se intoarce prin cele 7 iugoslavii ;)


    este foarte dificil sa impui restrictii unei alte tari din UE ... sa ne amintim cum francezii si italienii au vrut sa ne trimita conationalii acasa fortat... si au incasat instant un sut in oO de la parlamentul european :))
    5 7
  • Masina inscrisa pe Bulgaria = evaziune fiscala
    Dragii mei,

    ca orice tara, Romania traieste din taxe. Nu toata lumea trebuie sa conduca o masina! Un autombil nu face parte din nevoile fiziologice ale unui om. Daca poti sa iti permiti o masina, iti permiti, daca nu, folosesti ca orice persoana civilizara bicicleta sau mijloacele de transport in comun. (Vezi Danemarca unde taxele ajung la cca. 80 din valoarea unui automobil nou)
    Ceea ce fac cei cu masini inmatriculate pe Bulgaria se numeste evaziune fiscala.
    @ Iveco
    Dvs v-ati cumparat un camion ca sa lucrati pe el....prin mijloace neortodoxe (adica evitand anumite taxe). Daca nu va puteti perimite sa inmatriculati un camion in conditii normale, va recomand sa va angajati la o firma care isi poate permite sa plateasca toate taxele, tinand cont de prevederile legale. (nu va va convine pt ca probabil nu veti castiga la fel de mult precum prin evaziune fiscala).
    Acest fel de gandire este precum al elevilor care incearca sa copieze la BAC. Cum le inchizi portita de furat se revolta!
    ... pana la urma tot cei cinstiti vor avea de suferit din cauza " smecherului cu numere de Bulgaria", si altor persoanae care ocolesc legea!
    22 13
  • draga danny noi ne-am cam saturat sa tot platim taxe si sa nu primim nimic in schimb. Cand zic in schimb ceea ce ar trebui sa primim sunt: sistem de sanatate, sistem educational, infrastructura, etc. Noi tot platim, taxele se tot inmultesc si tot cresc ca valoare, dar lucrurile nu se schimba, e normal ca lumea sa incerce sa fenteze taxele in conditiile acestea. Daca tie iti convine sa dai o caruta de bani degeaba inseamna ca ai prea multi.
    14 3
  • Urechila
    Cand se da legea ...
    Sa ma cautati sa va fac acte de America pentru masini. Eu umblu de fiecare data cand vin in RO , cu tancu meu inmatriculat in HAmerica si nu ma opreste nime ( ce e drept imi iau si rovineta ).
    8 1
  • drept de libera circulatie?
    nu, n-ai cu cine NISTE.. TARANI (stiti reclama :))
    3 1
  • Draga george cu bmw cu nemere de bulgaria
    Din cauza unor puto-palmisti ca tine refuz sa ma intorc in tara aia de k*t plina de jeguri umane ca tine, tigani gretosi si cocalari jegosi cu lantul cat degetul la gat. Imi e sila de voi. Sper sa-i dai talpa bmw-ului ala al tau inmatriculat in bulgaria pana te-oi infasura pe stalp, scarnavie umana.
    14 5
  • Totusi teoretic suntem in UE
    Tot mai des in ultimul rand imi dau seama ca faza cu UE e o adevarata M.e.
    Parca daca am intrat in UE era libertatea de circulatie, economica.Unde au disparut.
    Spanioli cer drept de munca, noi interzicem masinile.Pai de ce nu isi fac treaba cei care trebuie s averifice masinile in trafic.Sa faca controale cu RAR pe dumuri si sa ridice cartea da ca masina nu est ein regula dpdv tehnic.
    Nu am masina inmatriculata in Bulgaria
    5 1
  • eu zic ca...
    Crunt vatamatoare este Puterea incaputa pe mainile nerozilor...NIMENI nu se intreaba dupa 20 de ani de "democratie" cine sunt asa-zisii nostri legislatori, de unde au aparut, de se ce pretind ei dumnezei infailibili sau de ce sa ma oblige pe mine sa le respect emanatiile "legislative" daca nici macar mutrele lor tembeloide nu pot sa le suport ?! De cate ori aud de vreo "initiativa" sau "proiect" de lege, i-as intreba frontal: "Dar pentru voi nu exista stavila? Bai cutare, umflatule din grasimea "taxelor si impozitelor", cumva te-ai consultat cu mine personal, alegatorul tau, ca sa crezi ca te-am investit cu dreptul natural de a construi tu cadrul legal dupa care sa ma silesti sa traiesc "riguros" si pe care tu sa-l ocolesti elegant doar fiindca ti se pare ca ai mai multe perechi de boase decat mine?!"...Mai concret, eu infierez regulile astea urechiste despre cat timp strict masurat ai voie sa circuli cu o masina "de afara"...uite ca am chef s-o birjaresc pana la moarte, care-i treaba cui si de ce, fie el si "stat"?! Nu cred ca ar exista categorie sociala mai greselnica, mai arbitrara, mai stupida si mai plina de malefic decat "legislatorii", care niciodata nu sunt racordati la "pulsul realitatilor umane in continua schimbare" si, pe deasupra, nu sunt niste eminente cenusii incontestabile si nici organizatori ai unei "societati normale" avand predestinare "cutremurator" de adecvata si de ingenioasa, nici vorba! Pe prea multi naivi ii amageste mistificarea aceasta "perfecta" a adevarului politic, la umbra careia se comit cele mai camuflate faradelegi si, evident, cele mai blamabile...Cu ale cuvinte, politica nu este "un rau necesar" (adormim in fiecare zi cu snoava asta rasuflata impusa cu forcepsul in mintea noastra confuza...) , ci cel mai starpicios dintre relele pamantului, desi, teoretic, se poate concepe o doctrina socio-politica complet noua, numita sugestiv "politica fara politicieni", a carei fondator moral este idealistul Eminescu in capodopera 'Imparat si proletar"...
    In loc de concluzie: purtatorii nelegitimi de creiere de la Presedintie, din Parlament si din Guvern nu sunt definiti/setati/dedicati decat de un/pe un/unui lucru care intotdeauna poarta fesul, he he he. Asta nu-i sociopatie, dragii mei, ci mizeria launtrica de care nu vrem sa ne curatam niciodata: aceea de a-i pune sa ne conduca tocmai pe cei care nu exceleaza in nimic altceva decat intr-o verva demagogica de rasul curcilor si ale caror "texte de lege" fals solemne si greu inteligibile cuprind de obicei niste enormitati vecine cu ospiciul :D
    7 6
  • @
    Eu nu inteleg de ce tot va atingeti de Dacia Logan ? Cazaturile voastre din 95 toamna, polueaza mai mult decat 10 Loganuri, sunt cu cel putin 15 ani mai batrane ca Loganurile, au minim 200.000km, papa ulei, de nu iti vine sa crezi, si trebuie sa stai cu sticlele de ulei, sa adaugi la fiecare 1000km, cate 2 litrii de ulei, consuma mult de tot, sunt non-euro, euro 1/2, ce este 3 ,este ceva de vis, si multe altele.
    Un unchi, si-a luat o astfel de cazatura premium, din 99, si mi se lauda, ca el nu ar da 9000euro pe un logan, cat a dat fratele meu, niciodata. Al lui are toate simptomele de mai sus , si este euro 3, si bate din toate incheieturile, si a bagat pana acuma 2000euro in masina aia ,,premium". Loganul la cumparat la 6100 prin programul rabla si este Laureate , euro 5, etc.
    Dar cu taxele, aveti mare dreptate! Si eu va sustin ! Nu este corect, sa fie taxe asa mari. Si eu mi-as permite un V10 TDI, insa taxele de inmatriculare, impozit, asigurare, sunt muuuult prea aberante.
    15 7
  • Cristi
    Danny ai pus foarte bine punctul pe "i". lol est exemplul cel mai bun al unei economi bolnave. Ce parere ai tu, ca director al unei intreprinderi de care raspunzi, despre angajatii tai care te fura ? Stirea nu este politica si totusi sportul national de a da vina pe altii se dovedeste suprem inclusiv pe acest site. Eu ca fraier care ma chinui sa respect legea si sa le platesc taxele sunt deranjat de oamenii care lucreaza la negru, spaguiesc cauta orice solutie ca doar "lasa ca merge si asa"... Imi doresc o tara de oameni cinstiti, nu una in care ne furam intre noi si cel mai idealizat este cel care fura cel mai mult. Astept dezaproburile celor care singura valoare in viata o au din furat!
    10 2
  • BMW 528i
    PARIU..........PE MASINI.
    Salut. Eu am un " cazan" din 95 toamna care polueaza mult are peste 220000 de km, papa ulei si este si euro 2. ScorpyonVAG ai sange in OO sa mergi cu mine la o statie ITP cu LOGANUL tau sa vedem care este mai OK d.p.d.v. TEHNIC ????. Cine pierde plateste testul si RAMANE FARA MASINA. In cazul tau fara autoturism, Te bagi?? AAAA am uitat sa va spun ca este inmatriculata tot in BG. Numai bine.
    3 21
  • BMW528i
    PARIU ........PE MASINI.
    A si stii ce fac dupa ce iti i-au masina??, ma duc cu ea si o inmatriculez in BG, ca sa te oftic si mai mult.
    3 4
  • @
    @Bmw 528i : apreciez gestul tau, insa eu sunt doar un ,,pusti" care inca nu are permis, si nu pot sa merg. Daca esti nou, nu ma cunosti, si o sa ma critici, ceilalti stiu cine este Scorpionul. :)
    Precizez ca loganul fratelui meu, are doar 9.000km, nu a prea rulat cu el, caci este plecat cu ,,afaceri" in Germania :)). Are motorizare 1.2 euro 5, deci la testul de noxe, la consum ulei, si la toate celelalte, logic ca este mai bun. Cand va ajunge la varsta bmw-ului tau, nu cred ca va arata asa, dar ideea este, ca este o masina buna, pentru pretul ei, si cu programul rabla, a dat doar 6000euro, pe o masina noua, si dotari de bun simt. Am si eu un verisor cu un 525i pe BG, (din 99 este), si nu ma dat pe spate :). Incerc sa va schimb modul de a gandi, si sa ganditi, inainte sa criticati. BMW-urile alea, sunt obosite, cu toate ca sunt puse la punct, niciodata nu stii cand va pica ceva. Am cumparat o cazatura, de 1310, din 98, cu ITP pana in 2013, si arata bine, iar motorul are aproape 200.000km, si masina merge bine, nu are nimica, dapoi un bmw :).
    Rugina Loganul sigur nu are, deoarece este in garaj, si este un mediu uscat,etc.
    6 2
  • BMW 528i
    Vezi tu cum sta treaba....... asta nu imi place mie ca ne bagati pe toti cu masinile inmatriculate in alte tari-vezi BG, in aceeas oala si nu este corect. Cum ziceam mai pe la ora 14:46 , sunt si multe , multe cazane inmatriculate in BG, dar prefer oricand un cazan de afara decat cazanele de la noi. Suntem o natie de AMARATI si nu toti avem 6000 de euro sa ne cumparam LOGAN NOU. Dupa ce mi-au murit niste prieteni cu un LOGAN NOU ( 2500de km) nu prea mai vreu LOGAN. Pacat ca nu am poze de la accident sa vezi cum arata un LOGAN NOU -euro 5 - FULL OPTION, dupa ce s-a rasturnatsi au murit toti !!!!!!!!!. Numai bine.
    4 24
  • @bmw
    Sincer cred ca exagerezi doar ca sa iti faci punctul de vedere imbatabil. In plus .... La viteze de peste 100 km/h nu mai scapi din nicio masina, decat cu foaaaaarte mult noroc.
    Ceea ce nu ai inteles si in general nu o sa inteleaga natia asta in veci e ca daca nu iti permiti ceva, nu iti cumperi. E dreptul tau sa ai o masina, e adevarat, insa nu e musai. Si mai e ceva ce nu o sa pricepeti in veci : cand iti iei o masina inainte de toate te intrebi la ce iti trebuie, dupa care te uiti in buzunar. Pentru cei mai multi romani, masina e un accesoriu ca sa crape de ciuda toti dusmanii. Tara frumoasa, mentalitate de k*t, oameni pe masura. Brava voua !
    5 0
  • catalos
    Foarte bine. M-am saturat de tot felul de ciocolatii cu gunoaie de masini, de curge tabla de pe ele, care fac tot felul de impresii in trafic....
    3 0
  • @scorpion .. greu cu schimbarea modului de gandire... cand o sa te faci mare o sa inveti ca nu trebuie sa lupti impotriva curentului (mereu) si ca o modificare minora in gandirea maselor ia foarte multa munca de convingere ;)
    Ar trebui sa incerci su tu sa iti schimbi o opinie - respectiv: "daca-i nou nu am probleme", pentru ca nu este nici pe departe adevarata afirmatia. Daca iei un Logan nou si il tii 5 ani este destul de posibil sa ai cam aceleasi costuri de service+reparatii pe care le-am avut eu de la 180k la 250k cu al meu Mitsubishi (masina mea, desi acum am "pensionat-o", pleaca la sfert dupa o saptamana de stat in fata portii ... inca mai are bucse ... si inca nu a ruginit, desi are 11 ani)

    @528i - este posibil sa bati fara probleme cam toate ligheanele de 2004-2006 .. mai noi de atat nu prea vad cum ... poate la frane :)). Astea cu conditia sa nu ai un cazan in loc de BMW ;)

    @aia 4 (deocamdata:P) care au dat cu "rosu" la comentariul meu de mai sus:
    domnilor, aveti asa o impresie ca fiind o afirmatie care arata inutilitatea ideii am vreo dragoste speciala pentru masinile cu nr de bulgaria.. sau vreodragoste fata de preamaritii nostri conducatori ..???!!!???
    2 3
  • mda
    sint impotriva masinilor inmatriculate in bg...de ce ? se vede cu ochiul liber....solutia corecta nu e interzicerea lor ci obligarea acestora intr-un fel sau altul sa treaca pe la RAR si acolo sa le ''f..a'' cum o face pe a mea ca nu vreau sa dau dreptul...cei foarte incrincenati impotriva lu boc,base si co. aveti votul la indemina fratilor!!!...deci ne vedem in 2012..si apropo de comparatia cazanelor bg de 25 de ani cu cazanul numit logan...e un pic cam fortata nu credeti???...la 120 mk/h,in cazul unui accident, veti da coltul in cea mai rapciugita masina din bg sau in logan sau in ultimul model de bmw...deci partea proasta e ca masinile bg ocolesc atit taxele(aici ii inteleg pe propietari) cit si normele care se impun asupra starii tehnice a masinii(aici din partea mea sa ve desfiinteze pe totti)
    7 1
  • *****
    bmw 528 i .....de ce iti cumperi o rapciuga de bmw de 20 ani si nu cumperi un bmw de 5 -7 ani ani si il inscri in bulgaria ???....2 -prieteni aia nu au murit din cauza loganului ci din teribilismul si inconstienta pe care au unii ,masina poate sa aive si 5km.......4 tineri au murit intr-un tragic accident cu un jaguar masinuta nu avea decat 700 km si cumparata de 3 zile .
    4 0
  • Excelenta idee!Nu mai ai loc in parcari de toate ciorile cu panarame bulgaresti,iti lovesc masina si apoi pleaca fara probleme samd. Voi cei ce sunteti fani ai masinilor ,,bulgaresti'',va doresc sa aveti de-a face cu una si sa vedem cine va plateste paguba sau oasele.Aveti impresia ca circuland cu masini inm. in alt stat ,trageti clasa politica,eventual,in piept? Ha,ha,ha,ha,ha....Nu copii! Eu unul nu sunt de acord,platind impozite si asigurari in tara mea ,sa vina toate pramatiile cu masini de 700 de euro si sa circule semilegal arogandu-si dreptul de a fi tratat egal. Vrei smecherii cu statul?Na ,smecherii! Pana la urma masina e un lux. Nu ai bani sa cumperi un lucru,strange! Ai masina de Bg,du-te nene si circula acolo pana te-o gasi dracii!
    9 2
  • Masini BG doar ASTA VA DERANJEAZA?
    Cu respect imi adaug si eu un comentariu critic sau nu ramane la alegerea voastra, nimeni nu sa legat aici de impozitul pe care il platim in romania, pentru asigurarile imense in comparatie cu salarile astea amarate, vb aici oameni care nu si-au atins varsta majoratului doar de dragul contrazicerii, oameni buni treziti-va! nimanui nu ii covine situatia de fata sau cel putin nimanui intreg la cap, nu cred ca sunt de vina numerele de bulgaria pentru sofatul JALNIC pe care il practica soferii acestor masini, la fel sunt masini cu numere de germania, franta, italia etc. nu e masina de vina fratilor ca nu stiu ei principalele reguli de circulatie, nu stiu cati dintre voi cunoasteti stilul de condus al soferilor de alta nationalitate cat de mult respect exista si bun simt nu auzi un claxon daca intarzii 2 secunde la verde sau daca esti in masina pe care scrie SCOALA si faci o manevra gresita, UNDE TRAITI? stim bine cum e la noi si nu sunt de vina numerele de BG sau stiu eu ce alta tara, va dati in cap unul la altul cu sabii si topoare ca nu ti-a dat nu stiu care prioritate sau ca a oprit fara sa semnalizeze, sa fim realisti nu avem pic de decenta in noi la fiecare intersectie aglomerata din bucuresti vezi 2 care se injura si inca 10 de claxoneaza si avem pretentii de o tara decenta, vorbe de genu ca daca nu iti convine in tara ta nu te tine nimeni aici, adevarul e ca statul ne favorizeaza intr-un mare fel, au marit impozitul, acum vor sa il mareasca iar, au bagat asigurarea obligatorie pentru locuinta care e valabila si pentru cei ce manca mamalinga cu cartofi prajiti in seara de Craciun, la asta nu se gandeste nimeni ca Udrea isi cumpara genti de mii de euro si sandale de sute pe banii pe care ii platim noi, pe noi ne doare ca de ce nu isi cumpara toti logan sa plateasca 10 ani rate si isi ia un cazan amarat de il inscrie pe bulgaria sa isi care pepenii si rosile ce le cultiva in gradina sa poata face un banut decent din care sa poata sa cotizeze la sandalele lu Udrea dar ce sa zici omul face evaziune fiscala, cati dintre noi acestia care avem o afacere suntem cinstiti cu statul 100%?dar intrebarea este putem fi noi oare cinstiti cu ei cand ei nu dau 2 bani pe noi si pe viata noastra?Eu nu cred ca problema este cu masinile inmatriculare in Bulgaria si pur si simplu sistem nostru care nu stie decat taxe si impozite sa muncesti de dimineata pana seara sa poti sa iti platesti regia la apartamentul lasat de parinti dupa decesul acestora.Numai de bine!
    12 3
  • "tzaran cu bulgaroaica"
    Rusine sa va fie!
    Auziti may intelectualilor cu capete de creta: daca un roman nu are decat 1500 de euro in buzunar si are nevoie de masina ca de aer, omul acela ce sa faca? Sa mearga in fiecare zi 50km pe jos de acasa pana la munca si retur? Cu doar 1500 de euro: Opel Corsa, fabricat in 1997, motor 1.4 benzina, stare perfecta, pret 1000 euro! gasesti lejer pe autovit.ro, mai ales prin targurile din Ardeal. taxa inmatriculare la bulgari: MAXIM 500 euro! cu putin efort, gasesti si cu 400. Rate la Logan sa faceti voi, frustratilor1 Aici intra si asigurarea RCA si ITP-ul. Voi inca mai credeti ca in 2011 masina e un lux? Alo, trezivi-ta copii! Daca voi va permiteti zeci de mii de euro pt o masina noua, pe noi, ceilalti "tarani cu cefe groase" chiar NU NE INTERESEAZA! In loc sa solidarizam impreuna si sa facem tot ce se poate pt ca aceasta taxa de inmatriculare abuziva si ilegala sa dispara, preferam sa dam cu noroi in cateva zeci de mii de amarati care aleg solutia numerelor cu TX din saracie, nu din placere! Rusine, aroganti fara minte ce sunteti!
    8 8
  • Deci daca eu lucrez la o firma Bulgaro-Romana, care bine inteles ca are parcul auto inmatriculat in BG ca doar nu erau cretini sa si-l inmatriculeze in RO, si fac drumuri regulate Bucuresti-Ruse, pentru ca acolo este unul din sediile firmei, imi interzice mie Guvrernul roman sa mai muncesc? Sau ma obliga sa fac aceste drumuri cu masina personala? ce firma isi va inmatricula masinile pe numele fiecarui angajat? Maxim poate sa ofere o procura, nu? Este un proiect de lege cretin, gandit de politisti (la nivelul lor de inteligenta). Sariti toti frustratii in sus de cazanele de BG, firma asta are numai masini de dupa 2004, in general Toyota Avensis pe motorina, cu toate reviziile la zi, impozite si asigurari. Ce kkt imi face mie gaborul.
    Daca se promulga aceasta lege unul dintre efectele imediate va fi ca 90% dintre cei cu masinile inmatriculate in Ue nu vor mai opri la semnalul politistului, se va fugi pe capete, va fi un haos total.
    5 4
  • auzi nenea taranu cu cazan BG:
    tot la fel de bine cu 1500euro iti poti lua dacia soenza, gama daewoo, golf 2, si tot ce mai vrei, dar cand vrei sa fii prost cu nr de bg, normal ca alegi solutia asta. iti aduci o basina obosita cu cel putin 300.000km si mergi la bg, normal ca esti prost!!!
    6 6
  • inscrise in RO bineanteles!!!
    2 2
  • @
    Am uitat sa zic, ca am o parere proasta fata de cei care au masinile pe BG, datorita modului lor de comportament pe sosele.
    @Bmw528: si cu S-class poti sa te duci pe cealalta lume, nu numai cu Logan. +ca el nu este facut de curse.
    ps: nu stiu de ce am impresia dar sunt ceva utilizatori Automarket pe aici, care tot isi schimba numele, sau se delogheaza si posteaza in voie.... caci nu are cum sa apara atataia, cand intru eu intr-o discutie.
    3 3
  • Texanul
    @bmw, Cu dacie sa mergi tu , tolomacule!
    Sa te vad eu pe tine dand la manivela intr-o Solenza, Supernova sau Tico! Sunt masini care nu au nici macar ABS, masini nesigure, cu tot ITp-ul facut la zi! Se stie ff bine cum se ia ITP-ul si in Rromania (intentionat am scris cu "rr") nu doar la bulgari! ori ne minti ca ai bmw, ori minti ca te vezi in stare in locul meu sa cobori dintr-un BMW intr-o Dacie! Ia un servetel mai bine ca ti-a ramas un pic de sloboz in coltul gurii si nu da bine deloc! ;)
    5 11
  • 2 x RO + 1 x BG
    Taxa este aberanta
    Sunt posesorul a 2 masini cumparate cu 0 km din showroom si evident inmatriculate in RO. Anul acesta am cumparat din Germania o masina de aproape 10 ani, in perfecta stare de functionare, cu motor de 2.2 L Diesel, Euro 2, emisii CO2 189 g/km, cu putin peste 3000 Euro. Are cineva idee cat costa inmatricularea unui astfel de autoturism in Romania? Raspunsul este: aberanta suma de 11 164 EURO! (sursa http://static.anaf.ro/). Masina nu scoate fum si nu este periculoasa - pot face comparatie cu celelalte 2 masini aproape noi.
    Daca inmatricularea in RO ar fi costat o fractiune din pretul masinii (o jumatate sau trei sferturi) poate as fi inmatriculat-o la noi, dar din moment ce costa de 4 ori pretul de achizitie al masinii, trebuie sa fii nebun ca sa o platesti. Deci am inmatriculat-o in BG si nu am nici ceafa lata, nici lant la gat si stiu si sa scriu romaneste. Nu inteleg de ce exista atata aversiune fata de cei care conduc masini inmatriculate in BG. Aversiunea trebuie sa fie fata de cei care conduc masini periculoase si/sau fara acte in regula indiferent de tara unde si-au inmatriculat masina. Si ... evident, fata de autoritati.
    11 0
  • Texanul
    @tot la adresa taranului-taran cu BMW
    Cand la aceiasi bani poti sa alegi intre un Opel Corsa sau VW Polo si un Tico sau Matiz, ce masina ai alege tu, mah esuatule? Ar trebui data o lege prin care accesul la internet (cel putin pe unele site-uri) sa fie doar pe baza unui test prealabil de inteligenta! Altfel...uite pareri de 0 lei care incurca traficul pe net!
    5 1
  • Taxa prea mare
    Degeaba le dati dislike la cei care au masini pe Bg sau celor care nu sunt de acord cu proiectul de lege, singura solutie e taxa auto acceptabila , nu alte gaselnite ala guvernului! Un roman care are un salariu de 1500- 2000 ron strange cu greu 4000-5000 de euro pt o masina si atunci ei vin cu o taxa de inca 2000 euro!!! Nu cred ca taxa actuala e corecta la ce salari avem in Romania

    PS: Salariu mentionat mai sus e in cazurile fericite, sunt romani care lucreaza si pe 700 de ron, aceia cum o sa plateasca taxa, sa nu mai vb de masini de 5000e!!!
    9 2
  • bmw316i
    to scorpyon
    cred ca e ora la care citesc si scriu oamenii, ca si eu pana am postat un mesaj aparusera alte 3, nu tastez prea repede...
    0 1
  • @
    @Radu: si aia ce iau 1.000ron pe luna, sa nu viseze la BMW-uri, cu motorizari de peste 2.500cmc3, la calitate, etc. Masini din alea, isi iau cei ce isi permit, sa cumpere ce pot.
    Daca taxa de inmatriculare ar fi de max 1500euro, tara ar castiga multi bani. Si sa puna taxa dupa norma de poluare.
    Stii ,, sunt prea sarac sa imi permit un lucru ieftin".
    5 1
  • @
    VAI DE VOI ASTIA CU NR. DE BG. TARE AS VREA SA VA VAD IN DANEMARCA CU MASINILE VOSATRE A-TI MAI FACE ...... MARE ACOLO.IN 2 SECUNDE SI 3 MISCARI VAR PARASUTA DIRECT ACASA CU RUGINITURILE VOASTRE DESIGUR CU NUMERELE LUATE PLUS O AMENDA.SI TARE AS-I VREA SA VAD AI COMENTA CEVA ACOLO.
    7 6
  • am zis bine ca cei cu nr de BG is cocalari? nici macar nu stiu sa vorbeasca...duceti-va si locuiti in BG daca vi-s asa de dragi numerele de BG, idiotilor
    @texanul:
    eu de bine de rau, am o vw jetta 2011 inmatriculata in RO
    tu dute in puii mei cu corsa ta din 1980...
    4 7
  • bmw316i
    concluzie
    1. Masinile n-ar trebui inmatriculate in alta tara, nu imi plac numerele lor de bulgaria, si faptul ca unii se sustrag taxelor de aici, dar dati-o naibii cu taxa voastra, ca nu lucram toti in Spania(daca se va mai castiga si acolo)

    2. Am platit taxa 1600 de euro pentru o masina cumparata cu 2000, acum as plati vreo 4000....nu e bine...unii sunt nebuni dar noi suntem prosti ca le inghitim toate gogosile.

    3. cati aveti licenta de windows acasa? cred ca asta e cel mai bun exemplu de cat de avari pot fi unii (ca doar billi e in top), si cam la fel e si cu taxa noastra, putini o platesc, dar de castigat tot castiga guvernul, daca ar fi mult mai mica toti si-ar inmatricula masinile, ei ar castiga probabil mai putin dar ar fi oamenii mai fericiti si multumiti ca destule necazuri avem.

    Pana una alta ne racim gurile degeaba, voi credeti ca e vreo persoana cu greutate sa se uite pe forumul asta?

    Au alte afaceri de facut, si nu-s gainarii, ca doar gainarii sunt prinsi, astia fura in stil mare si nu-i ia nimeni la puricat, iar daca vreunul apare la televizor trebuie ani de judecati in care avocati, procurori si alte minti luminate sunt tarati prin mormane de hartii pe banii nostri si comisioane grase de la ei , iar la urma nu sunt dovezi concludente sau iau ceva cu suspendare si isi continua activitatile ca si cand ar fi fost ingeri toata viata.
    5 10
  • Of of of
    Am citit cu atentie toate comentariile voastre si fiecare in parte aveti dreptatea voastra ... sa fim f. bine intelesi de la bun inceput ..nu tin partea nimanui ...am masina inmatriculata RO dar dk mi-as fi permis un bolidutz cat de cat bine intretinut cu siguranta as fi ocolit legea...


    Dupa parerea mea, majoritatea comentariilor de aici sunt superficiale ... nu vedeti decat ce e in fata ochilor ...si daca nu ati fi orbiti de orgoliu si furie si v-ati da un pic inapoi 2 pasi ...a-ti vedea "the BIG picture" si anume:

    1. STATUL E HOTZ ... dragilor, n-o sa vedeti inapoi ca beneficii ABSOLUT NIMIC din ceea ce platiti ... bani de vile cu piscine si de campanii electorale (care se si apropie) ...acolo se duc

    2. NU masina inmatriculata pe BG e problema, ci cei care o conduc ... si nici vina lor nu e ... ca o parte au luat permisul pe bani, iar ceilalti au facut scoala de soferi cu putangutangi care stau tolaniti pe scaunul din dreapta si vb non-stop la mobil si-l lasa p-ala de la volan sa ia decizii de unu singur in trafic ... apoi da de vreo 5-6 ori examenul ... si abia-abia ia permisul ... cel mai bun exemplu ...sa-i vezi pe turistii romanasi (eu sunt de la mare) cum se opresc in mijlocul drumului sau intersectiei, uluiti ca nu stiu care-s prioritatile ... fratilor ..semnele de circulatie sunt aceleasi peste tot ... da ce sa-i faci daca e greu sa pui mana sa citesti

    3. LIPSA DE EDUCATIE ... "cine nu are batrani sa-i cumpere" s-a transformat in zilele noastre in "cine are pensionari, scapati de ei" ... fratilor ...daca noua educatie este TELEVIZIUNEA care ne intoxica cu emisiuni in care ne prezinta fufe si proxeneti care se freaca pe nu stiu ce vapor si aia face rating ...de unde vreti sa fie disciplina in trafic, compasiune, intelegere pt fiinta umana ...
    Din pacate nu ne mai facem bine ... pt asta ar trebui sa se intample ceva extrem de cataclismic ... si cel mai bun exemplu este ceea ce spunea Einstein ... si anume ca "Nu stiu cu ce fel de arme va fi purtat Cel De-al 3-lea Razboi Mondial, insa Cel De-al 4-lea va fi purtat cu pietre si bete" ... o intoarcere la origini e tot ce ne mai poate salva ...
    Sa aveti o viata frumoasa
    9 0
  • @
    @Bmw 316i: eu am licenta, sau mai bine zis, am dat 600lei pe windows :)).

    ON: Am citit intr-un text, si tocmai mi-am amintit 2 intamplari cu niste prieteni cu masini pe BG.
    Unul avea un 316i, iar altul Opel Astra , ambele pe BG. Mi se laudau, ca sunt de 10ori mai bune ca un Logan, etc... ca aveau toate la zi, ca au ITP-ul facut, si multe altele. Cei doi indivizi, s-au hotarat sa mearga in afara tarii. La vama (nu mai tin minte in ce tara), Opelul Astra a fost confiscat =)), iar 316i, la lasat ala in ITALIA abandonat, a venit acasa cu microbusul, care face transport ROMANIA-ITALIA =)). Deci o astfel de lege, ar fi de minune in tara noastra. Lasati voi motrizarile alea imense. In 2000euro gata inmatriculata va puteti cumpara o Solenza in stare foarte buna, cu max 90.000km , motor Renault , servo, air-bag, ac, etc. Sau daca vreti masini nemtesti va puteti lua un Polo 1.0MPI, Fabia 1.2HTP, si multe alte masini, Opel Astra 1.2 16V, si multe alte masini, cu max 3000euro. Lasati voi 2.800benzina, etc. Cand va ve-ti permite sa intretineti o astfel de masina, atunci da , merita fiecare banut, pentru senzatia oferita de un motor mai mare de 3.000cmc3. Dar pana atunci limitati-va la cat aveti. De parca vad acuma vreo 30 comentarii dupa mine, incercand sa ma elimine =)).
    10 3
  • gillhauss
    Taxa mai mica de imatriculare solutia
    Cea mai buna solutie este sa se aplice o alta metoda de taxa de imatriculare.De exemplu sa se perceapa o taxa in functie de valoarea masinii,ca nu isi permite un amarat care ia un audi,bmw,etc..cu 2000-3000 de euro sa plateasca chiar si 3000-4000 de euro taxa.si atunci nu mai se duce nimeni la bulgari sa inmatriculeze masini.Decat sa va plateasca voua mii de euro taxa baga in masina si o pune la punct daca e ceva.Simplu dar nu va mai ramane voua HOTILOR de la putere si clanurilor voastre...
    2 2
  • @ Cristi
    Draga Cristi, eu am platit inmatricularea in Romania, nici mie nu imi convine ca cei cu masinile inmatriculate in Bulgaria nu au RCA aici si circula ca dementii, nu ma intelege gresit. Platesc un miliard de taxe anual si ca persoana fizica si ca firma si cu toate astea nu beneficiez de nimic. Ne aliniem pe zi ce trece cu toate taxele la nivelul UE desi veniturile aici sunt altele iar infrastructura si celelalte beneficii care ar trebui sa apara in urma platirii taxelor nu se rezolva . Platim taxe degeaba iar tu nu poti recunoaste acest lucru. Atat timp cat se pot fenta taxe legal e normal sa o faci si asta se intampla inclusiv in alte tari. Economia bolnava e tot rezultatul politicii defectuase. Dau vina pe cine e vinovat, atat pe stat cat si pe cei cu masini inmatriculate in alte tari care nu au acte in regula si dina caror cauza trebuie sa scoatem noi bani din buzunar in caz de accident.
    2 2
  • @
    Tocmai acuma citesc pe un site renumit un articol, si vad in colt o reclama ,,INMATRICULARI PE BG". Oferte posibile: Dau Copy si Paste, sa vedeti cate semne ale exclamarii sunt.

    1.Inmatriculare + Rezidenta = 599 EURO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toata treaba dureaza 2 zile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2.INMATRICULARE PE 3 MASINI PENTRU 999 EURO - C O L A B O R A R E ! ! !

    3. Inmatriculez masina tau in Bulgaria,DIRECT PE NUMELE DVS.
    Firma noastra face inmatriculari in Bulgaria din anul 2002,are peste 4000 de masini inmatriculate in Bulgaria.

    De ce sa platiti 500/400 de euro pentru taxe intermediari?

    Daca nu doriti sa platiti taxa de comision,ma puteti contacta - PETROV - 0040786863439.

    Autoturisme: Preturi de la 350 de euro cu toate taxele

    Autoutilitare: Preturi de la 400 de euro cu toate taxele

    - Platforma de la vama(Giurgiu) pana la Ruse(Politia) - 30 de euro

    - Daca nu trebuie platforma - taxa pod 2 euro ! ! !


    Analfabetii, zic asa ,, inmatriculez masina ,,TAU" " =))
    BG ce sa mai =)). Si de aici ura mea fata de masinile pe BG, si a smecherilor, care nu au ce manca, dar ei fac bornouturi cu BMW-urile lor, iar cauciucuri cumpara din alea resapate, sau sh.

    Caci sunt pe 17-18 si sunt cam scumpe.
    7 3
  • Mentalitate
    Daca americanul vede intr-o zi pe unul dintre semenii sai cu o masina mai buna ca a lui, se gandeste ca intr-o zi poate va avea si el una la fel.

    Cand romanul vede pe unul dintre semenii lui cu o masina mai buna si mai ieftina ca a lui, moare de necaz si asteapta ziua in care cel cu masina mai buna va merge cu autobuzul.
    7 4
  • @
    @abc: tu de unde ai mai aparut ? Esti un fel de Enstein de ne cunosti mentalitatea fiecaruia in parte ? =))

    ON: Cand o sa va invatati sa ganditi, ca nu tot ce zboara se mananca ?
    3 1
  • Cristi
    @lol Uite acum ai vorbit mai constincios. Te respect pt cele spuse si pt ca te supui la taxe. Personal nu mi se pare "normal" sa cauti scapare ocolind legea. Zici ca platesti taxe ca persoana juridica? Cum explici situatia unui angajat care iti cere salariu la standard UE cand tu ai aceleasi incasari la standard ro ...Nu e normal ca inainte de a-ti permite sa-l platesti mai bine sa ai si tu incasari mai mari si nu invers?... Toate tarile la intrarea in UE au avut un soc exonomic mai mult sau mai putin asemanator cu al Romaniei (in principiu mai putin asemanator pt ca alti oamenii sunt nationalisti si sufiecient de educati sa inteleaga ca uniti pot face ceva nu furandu-se reciproc).

    Am mai zis asta, romanii ar trebui sa invete sa se intinda cat le e plapuma...Daca nu iti permiti ceva poate ca ar trebui banii care ii ai sa ii investesti in educarea personala ...nu inselatorii si ocolsuri. M-am saturat de o tara de oameni care "se descurca"...

    @bmw316i Produsele electronice le-am cumparat intotdeauna de la furnizorii oficiali cu licientele necesare. Fie ca e vorba de o muzica film sau un aparat foto, exista si fraieri din pct tau de vedere care sa le cumpere la magazine/site-uri officiale. Mai sunt unii care sa si respecte legea sa-i respecte pe cei care produc ceva, si prin cumpararea legala a unui produs sa le respecte munca acelora incurajandu-i sa continue si mai bine. Pt cei care prefera sa se complice decat sa discearna unde ii este locul in societate, pt acestia sunt necesare legi care sa le confiste marfa cumparata la negru, sa-i amendeze pt munca la negru, si sa-i amendeze pt masinile cu nr de BG...poate macar asa se poate educa omu...
    8 1
  • @s-o sugi
    Eu va doresc acelasi lucru celor care aduceti acuzatii tuturor posesorilor de masini inscrise in Bulgaria...Dragii mei,am masina inscrisa pe BG si nu sunt nici cocalar,nici sarac,nu sunt nici tuciuriu,nici semi-analfabet,sunt si sofer profesionist,asa ca va rog sa precizati,cand acuzati,ca nu suportati anumiti posesori de masini inscrise in Bulgaria.
    4 6
  • @
    @Okid: multumesc la fel. Majoritatea posesorilor de masini pe BG, sunt asa, cel putin la mine in zona, fac astfel de chestii, si sa ne fereasca .... sa avem un accident cu un individ din acesta, ca imi da asigurarea de pe masina de tocat carne, sau de pe cositoare (din aia cu, care tai iarba)...
    Un semi-analfabet: nu are cum sa stie sa conduca o masina ca un profesionist. Ca sa conduci ca un profesionist trebuie de multe ori sa studiezi, nu sa faci tu de capul tau, ,,hai ca merge".
    3 3
  • Observator
    Pt fraierii cu Logan in rate si masini de genu'
    Nu sunt prosti aia care inmatriculeaza masinile la BG , prosti sunt aia care stau si platesc rate la Loganul de cacat fara AC , Servo sau abs :)) daca se da legea asta stiti ce o sa se intample ? nimic ! pentru ca o sa se reinmatriculeze masina pe rezidenta bulgareasca adica ? ( in talon scrie numele tau ) asa ca nu va speriati de numere de TX nu o sa scapati si bine imi pare LOGANISTI FARA SERVO , ABS , AC , sau AIRBAG :)))))))))
    3 15
  • TREBUIE GASITA O SOL. VIABILA
    Din start va spun ca am masina inmatriculata in RO. Am obs ca multi se intreaba de ce trebuie sa plateasca taxe asa mari pt masinile mai vechi?
    In primul rand majoritatea masinilor inmatriculate in BG au cilindree mai mare de 2000cmc. Nivelul de noxe rezultat este unul f mare. Pe de o parte cei din Europa de Vest se bucura ca scapa de aceste cazaturi, pe de alta parte statul incearca sa si protejeze produsul intern, dar sa si reduca poluarea. Daca nu sunt in stare de autostrazi macar incearca sa reduca numarul cazaturilor care intoxica traficul si polueaza mult prea mult pt anul 2011. Mi se pare un proiect bun, ce trebuie urgentat.
    Nu scrie nicaieri ca este obligatoriu sa ai masina daca ai 8 clase. Pune mana pe carte si cu siguranta iti vei permite o masina mai buna (mai noua).
    1 5
  • @
    @Observator: Loganul chel, are ca dotari de serie AIR-BAG, si ABS :)).
    Laureatele este singurul care merita maxim 7000euro. Dupa umila mea parere.
    9 3
  • Vestul Europei
    Ce tot o dati cu UE, duceti-va in orice stat din UE si sa aveti domiciliul acolo sa vedeti cat timp aveti la dispozitie sa inmatriculati masina cu numere de RO altfel nu mai aveti voie sa circulati.

    Nu vb de Finalanda, Danemarca, Norvegia ci si de Italia, Franta , Spania.

    Daca nu ai domiciliul acolo, nu au nici o treaba cu tine, dar daca ai domiciliul acolo s-a terminat smecheria
    3 2
  • Hunter
    Pfai de capu meu ce de comentarii aici...unul din cele mai disputate articole...cred ca cei de la automarket care intretin site-ul asta....rad de se prapadesc de parerile unora.
    Foarte multe pareri, foarte infierbantati unii, poate pe buna dreptate. Cei mai multi pe principiul, ca eu m-am saturat de astia de la noi, ca mai bine platesc taxe mai mici la altii, ca degeaba dai bani in tara asta cu atatea taxe ca oricum nu capeti nimica.
    Faptul ca multi aleg sa utilizeze o masina inmatriculata in Bulgaria, pentru a evita taxele mari de la noi nu va rezolva niciodata probleme in tara asta.
    Faptul ca noi toti platim la taxe si nu prea vedem in mod concret niste realizari este pana la urma vina noastra. De ce ? Pentru ca suntem pana la urma un popor de mamaligari, si foarte usor de prostit. Niciodata nu o sa avem sange in instalatie (ca sa nu spun mai pe romaneste unde ar trebui sa avem), sa fim uniti, sa tinem unii la altii, si sa ne spunem tare si raspicat ofurile si pasurile, si sa stim sa punem piciorul in prag.
    Nivelul de cultura este extrem de jos, din 4 in 4 ani, o foarte mare parte a populatiei se multumeste cu 1 kg de faina si 2 litri de ulei, sunt foarte usor prostiti, si inghit gogosi de 21 de ani.
    Asta e problema, care pana la urma e general valabila si se rasfrange peste toate domeniile aflate in coma in tara asta.
    Cand o sa stim sa ne impunem punctul de vedere, cand o sa stim sanctiona pe aia de la conducere, ca doar noi ii punem acolo, atunci o sa ne putem numi natiuni, popor, si atunci poate o sa avem dreptul la pretentii de genu...."eu platesc taxe in tara asta, deci ma astept la x, y, z lucruri sa le vad concretizate.....nu le vad ? jos cu aia care trebuiau sa faca treaba"
    2 1
  • scorpio
    salut
    cei ce va simtiti ca ati dat o gramada de bani pt a plati o taxa ilegala acum puteti doar sa io sugeti la ranjila si gasca lui de hoti
    1 2
  • marius
    salut
    dupa parerea mea este nesara si o lege pt a interzice circulatia pe o perioada neterminata masinior inmatriculate in alta tari ,,,,,insa si scaderea taxei de inmatriculare pe romania la 50% . astfel sa favorizeze inmatriculatea masinior de pe bulgaria care ne-au invadat ........daca totzi vom cauta sa fentam si sa furam ..... nu vom ajunge niciunde .... dam vina tot timpul pe cei de la conducere nu spun ca ei sunt buni ....sunt ferm convins ca trebuie inpuscatzi toti insa majoritatea dintre noi restul nu suntem usa de biserica .... totzi cauta sa fentere sa fure sa de in cap la vecinu doar sa-i fie lui mai bine....noi pana la urma suntem invidiosi ca aia fura mai mult ca noi si noi nu putem ......credeti ca vom ajunge undeva in ritmul asta ..... ?
    1 2
  • bobby69ireland
    taxa fraierilor platnici
    Pt toti cei ce au platit o taxa imensa pt un cazan numit logan ! Trebuie sa intelegeti si voi chiar daca aveti IQ pana in 70 ,ca orice masina are dreptul sa circule oricat in orice tara membra EU indiferent de proprietar daca are ITP,asigurare si taxe de drum valabile ! Iar daca este inscrisa pe o multinationala si cel care o conduce are comodat dat de firma el NU POATE FI SI NICI DEVENI proprietar fortat prin nici o lege pe bunul altuia(in speta firma multinationala care i-a facut act de comodat !). Dar pt cineva care mananca paine cu ceapa 7 ani pt a plati rate la un logan acesti termeni sunt f f greu de inteles ! Mai ales ca dupa vreo 3 ani de sclavagism la logan cand vrea sa o vanda sa-si ia si el masina nu ia pe ea decat vreo 3000 eur si el mai are de platit cu rate cu tot vreo 6 mii !!! Refulatilor mai bine luati niste pastile cu lecitina inainte sa postati atatea prostii...cine a locuit mai mult in vest se cruceste de ce mentalitati inapoiate si retrograde inca traiesc in romania. Mai rau e ca au drept de vot si unii chiar acces la internet...
    2 2
  • Salut
    In primul rand vreau sa specific cateva detalii care fac parte din problema mea actuala:
    Mi-am cumparat o masina fabricatie 2000, motor 1.4. Taxa ma costa aproximativ 2000 Euro. Pe masina am platit 1300 Euro. Deci voi astia care v-a luat mamica LOGAN, v-ar conveni sa va cumparati o masina pe 1300E si sa platiti 2000E inmatricularea? Eu nu cred, de fapt sunt sigur ca nu v-ar place! Si ideea este in felul urmator: Statul roman este plin de idioti (exceptii nu sunt deloc deloc), dar cel mai dobitoc om pe care am putut sa-l ascult in afirmatiile sale, este nenea Laszlo Borbely. De ce spun asta? Pentru ca aceeasi masina ca si a mea, dar fabricata in 1994 plateste 700 Euro taxa, iar eu cu fabricatie din 2000 platesc aproape 2000 Euro taxa. Explicatia lui Laszlo Borbely? Pai ala din 94 plateste mai putin ca oricum nu mai merge mult cu masina aia ... dar eu din 2000 platesc enorm, pentru ca voi mai folosi masina 10-20 de ani ... Pai bun, atunci intreb ... unde-i poluarea? 1994 sau 2000? Deci domnule Laszlo Borbely, acum inteleg perfect de ce se spune ca Ungurul este cel mai idiot animal existent !
    4 1
  • apassat
    pt. je si toti ceilalti
    asa de bine cum nu se poate sa circuli, cu masina inscrisa pe numele tau, in alta tara avand rezidenta acolo, tot atat de bine poti circula cu masina inmatriculata pe alt nume, care e problema?mai ales pe bulgaria esti doar utilizatorul ei si implicit si cel ce raspunde de tot ce se intampla in trafic.
    0 2
  • legi proaste
    ceea ce se intampla este conscinta unei guvernari dezastruoase care printr-o serie de legi privind protejarea mediului au facut sa se nasca drame intre romani datorate unor achizitii de auto inmatriculate in alte state. Astfel atunci cand se intimpla accidente cu astfel de auto apar probleme financiare deosebite. Acum se va da probabil o lege ce va fi declarata sigur de catre comunitate ca fiind neconstitutionala si va genera o adevarata drama din punct de vedere financiar pentru multi posesori de auto inmatriculate afara. HAHAL TARA. HALAL GUVERNANTI.
    0 0
  • hunter esti prost de bubui
    nu inteleg ce treaba are personalitatea unui om cu masina inmatriculata in bulgaria ,daca omu e figurant si smecher poate sa fie si cu o bicicleta cretinule nu neaparat cu masina de bulgaria ,crezi ca daca ar avea masina inmatriculata in romania dispare tupeul din ei ?esti varza nu ai pic de creier in cap,tot atita ne freci la icre cu figurantii tai cu masini de bulgaria ......majoritatea au inmatriculat masinile in bg din cauza saraciei nu de smecheri ,fiindca ne omoara astia cu taxele lor si e nevoie de un mijloc de transport .incearca sa gindesti oleaca inainte sa scrii numai timpenii
    5 3
  • ......................................
    scorpyonVAG din tot ce ai scris pe linga faptul ca tie ciuda ca cei cu masini inmatriculate in bulgaria nu platesc taxe cred ca ai o problema cu masinile cu motoare mari peste 1,4 ,dar daca un cazan de bulgaria ar fi inmatriculat in romania crezi ca ar deveni o masina mai buna ?s ar schimba doar niste hirtii atit in rest acelas cazan ramine .cit despre taxe -sa le platiti sanatosi pina o sa imbatriniti cei care puteti ,restul mor incercind sa le plateasca .patriotusmul o sa va omoare ,va ginditi numai la voi nu si la cei cu 6mil salar care maninca carne de 2 ori pe luna.daca tu ai cu ce sa ti platesti taxele la autoturism nu inseamna ca toti au ,ce e asa ilegal in a avea o masina inscrisa pe bulgaria ?e ilegal ca nu am dat 4000 de euro taxa de inmatriculare ?pai masina e inmatriculata legal si in bg ,care are tupeu sa umble cu acte false sau expirate nu are decit dar nu e de vina masina e de vina piesa dintre volan si scaun .e ilegal ca sunt hirburi pe sosea sau ca nu au acte valabile ?sa si faca treaba cei competenti ,politia si r.a.r. am si eu o masina inmatrculata in bulgaria si nu e cazan nu sunt eu vinovat ca restul nu isi repara masinile sau nu isi platesc asigurari si rovignete.conteaza omul, daca e porc, porc ramine indiferent de numerele de la masina .asa ca nu mai dati vina pe masinile inmatriculate la bulgari ,uitativa in jurul vostru , sunt tot romani si chiar daca ar avea masini cu ro la numar tot porci ar fi .
    (e vb de cefele groase ,cocalari,figuranti etc)
    7 0
  • yt
    sunt de acord cu gigi,nu toti care au masini inmatriculate in bg. sunt smecheri si figuranti ,eu am un ford transit inmatriculat in bg. si nu ies cu el pe drumurile publice sa ma sparg in figuri si sa muncesc.Si asa ca toti cu loganuri sa taca din gura.
    2 1
  • NISTE IMBECILI/INCAPABILI
    pai in loc sa micsoreze taxa, sa ajute poporul roman... eu mai fac o lege...
    si uite asa ne ducem in jos...repede si prost.
    sa faca o taxa de inmatriculare de max 1000euro si gata circoteca.
    Mai avem la luam gaze curent si apa de la bulgari... mancare.... si toate cele... aici sa figuram doar asa ... de dragul recensamantului...alt dabitocenie maxima... pfff... cred ca ma mut in germania....... :D
    2 0
  • intrebare
    am si eu o intrebare, daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns. muncesc in germania si am domiciliul aici. vreau sa circul cu masina inmatriculata in romania. poate cineva sa-mi spuna cat timp as putea circula in germania (daca este legal). va multumesc anticipat.
    0 1
  • intrebare
    am si eu o intrebare, daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns. muncesc in germania si am domiciliul aici. vreau sa circul cu masina inmatriculata in romania. poate cineva sa-mi spuna cat timp as putea circula in germania (daca este legal). va multumesc anticipat.
    0 2
  • Salut
    Am si eu cva in privinta cunoscatorilor si mai ales politicenilor de la bloc care nu vad alt cva decat batrana Dacie lasata mostenire de catrea strabunicu lu tata carea a fost nasu lu mama si tot asa cei mai buni mecanici din sat... fratilor ce aveti voi cu masinile inscrise in bg? va omoara invidia ca un golf 3 bulgaresc va depaseste renumitu "Golan"de 1.4 mpi de care va rugati sa depaseasca un camion, fratilor dac statul ne-ar oferi o alat oportunitate nu ne-am mai inscrie masinile in Bg, Daca am avea locuri de munca si banii nu am mai lua Sh-uri din germania(cum le mai zic si cunosctori CAZANE nemtesti) sa le inscriem pe bg. Voi nu va uitati in tara asta ca nimeni nu face nimic pt oameni de rand,oameni care nu au banii,oameni care muncesc pe 10 milioane si sunt multi foarte multi...Cunoscatori de legi presdinti in devenire voi ati mancat tara asta cu idei preconcepute bagati legi si taxe sa reinoiti parcu auto CE ATI FACUT MA????? sa umplut tara de masini bulgaresti si ati luato la inaltime, in loc sa fac o taxa pe romani ba nu de 600 de euro cum e in bg faa frate 700 dac omu tot nu are banii de masina noua si tot esti mai chistigat decat sa bagi o alta taxa care o gandesti tu si alti cunoscatori pe wc...si eu detin o masina pe bg si nu am probleme cu ea dac aveam banii nu o luam pe bg dar in lipsa banilor si necestitatea mi-a bagat cutitu in coaste, dar pt comentatori care inca stau cu parintii in casa si au stat cuminti, au spalat si vasele au dus chiar si gunoi si le-a cumparat mama si tata un superb :golan"de 1.4 mpi de da rugina in iel si nu iasa din garantie sa se aptina ca nu isi au rostu. a si cu probleme cu accidentele stati fratilor linistit ca va dau bulgari banii intre -6 luni se solutioneaza cazu si va baga banii in cont in romania astepti dupa asigurare de te uita dumneze si sa nu mai vorbim de cei cu asigurari la Crpatica ca erau si sunt mai rau decat Bulgari.va multumesc
    0 2
  • danielsun
    avem tara pe care o meritam......
    Am citit si eu din pura curiozitate toate comentariile scrise aici....sincer nici nu ma asteptam la ceva special,,,,am vazut iarasi ptr a nu stiu cata oara ca pe acest popor nu il intereseaza decat ce face vecinul, ..Din punctul meu de vedere discutia nu ar trebui sa existe...sunt oameni care cred de cuvinta sau doar atat isi permit sa inmatriculeze masina pe bulgaria...sau persoane care isi permit luxul sa isi achizitioneze o masina noua...inmatriculata in scumpa si deosebita noastra tarisoara...eu am masina cumparata de noua din romania si platesc de 7 ani la ea....va spun cu toata sinceritatea din lume ca regret ca am ales sa cumpar aceasta masina...nu mai spun ca am platit si platesc la ea parca de o vesnicie...nu mai spun ca la toate reviziile oficialle de altfel am fost tras in piept cu piese neschimbate si asa mai departe,nu mai spun ca este logan si deja este luat de rugina,,nu mai spun ca are motor diesel de renault si am schimbat de 2 ori injectoarele,,nu mai spun ca ac functioneaza cand vrea el..nu sunt nici eu de acord cu masinile inmatriculate in alta tara,,,dar sincer nici nu ma deranjeaza...ma deranjeaza in schimb altceva...indiferenta noastra ca popor fata de umilintele la care suntem supusi de catre aceasta conducere a tarii,,ma deranjeaza faptul ca se vb de salarii de 700 de roni pe luna cu asa nonsalanta dar de fapt suntem mai deranjati de cei cu masini inscrise altundeva decat romania...consider ca ne meritam soarta...suntem un popor naiv...un popor chinuit zi de zi dar pe noi ne deranjeaza cefele late...avem taxe cum nici o alta tara nu le are,,dar ca salarizare suntem ca vai de noi,,daca in ziua de azi cum am vazut scris mai sus,am ajuns sa consideram automobilul un lux ,ar trebuii fara doar si poate sa ne intoarcem la comunism..suntem poporul care poate fi prostit cel mai usor..imi cer mii de scuze daca cineva se simte jignit de cuvintele scrise de mine,,dar pur si simplu consider ca problema este in alta parte si nu cea dezbatuta aici....,,singura solutie inca o revolutie....o seara placuta..
    2 2
  • george
    neuronii expirati ai politistilor!
    adica romanul rezident in spania, care locuieste legal acolo, mai si trimite bani in tara, sa incaseze javrele salarii ... sa fie mentinuta inflatia jos ... se trezeste ca vine acasa, probleme familie si sta mai mult de 3 luni ... apoi pleaca pe jos in spania ca u trecut cele 90 de zile? :)) ce retarzi sunt in politia romana! stiam oricum. apoi ... ati auzit de libera circulatie oameni buni! adica eu rezident in spania, de cetatenie romana, nu mai am voi sa vin cu masina personala in tara ... aduna-i Doamne si scapa-ne de ei ... alta speta .. vin in primavara, ma prinde in trafic un retard ... mai vin si in toamna .. cu acceasi masin legal inmatriculata in spania ... iar ma inalnesc cu un retard ... si teoretic n-am voie sa mai circul cu masina respectiva :)) ce aberatie
    1 2
  • silviudante@yahoo.com
    masini BG
    Am citit atent majoritatea comentariilor si nu ma surprins atitudinea concetatenilor nostri.Au dreptate aia de la putere sintem o turma usor de condus si usor de manipulat.Vechea metoda cu dezbina si cucereste merge de minune, am observat cum vajnici aparatori ai taxelor au sarit ca arsi ca aia cu masini de BG nu platesc taxe la stat.Care stat? Care ne rupe cu taxe?Unde sant banii de taxe? In drumuri nu sant dar se gasesc in vilele lor, in masinile lor, in posete si haine de firma.Va mandriti cu loganele voastre ca platiti taxe la smecheri asta nu mai e stat e jegmanirea romanilor pe fata iar unii si nu putini mai dau si din coada.Ne meritam soarta cu asa popor asa conducatori.Sa fiti voi fericiti aia cu logane ca mai construiti o vila sefilor de la fisc.
    2 0
  • adrian
    politisti sa nu mai" controleze "
    sa isi faca frumos meseria fiind ca mor oameni din cauza lor ,toate accidentele se produc si din cauza lor ...eu acum vin din germania si acolo politistul in timp ce consuma benzina statului testeaza si la ce distanta sunt puse idicatoarele sau semnele de circulatie ca de exemplu un indicator cu viraj la stinga sau dreapta ,la o viteza de 80km\h este anuntat cu cel mult 70 de metri inainte de viraj ...in cazul asta este normal sa se sperie soferul aflandu-se deja in mijlocul virajului... pe cand acolo exista si semne de presemnalizare, chiar si beat la volan tot observi ca urmeaza un viraj sau alt ceva,sa mearga si ei nu cu 80 km/h,cu 100km/h,findca vitezomani sint in toata lumea,si daca este pus semnul bine nu sint accidente,sau mai putine...si se salveaza vieti omenesti,cu cit pindesc mai mult nu au timp de astfel de lucruri ,zic eu mai serioase, NU CONTROALE LA MASINI DE BULGARIA;FINDCA NOI NU SINTEM INSTARE SA CISTIGAM BANI DIN ASTA....DOAR VECINI NOSTRI VOR SA IASA DIN CRIZA ,NOI AVEM DE TRAS INCA 20 DE ANI IN CRIZA,MAI NOU NE PLEACA SI FABRICA DACIA DIN TARA SI TOT NU SE TRZESTE GUVERNUL MULT IUBIT SI STIGMAT IN FRUNTE CU AL SAU CNDUCATOR;;;;;;;;;;
    alti aduc bani frumosi la bugetul tari nu
    2 0
  • adrian
    bani frumosi la bugetul ROM.
    daca ar da liber taxei "de poluare"ar scoate bani frum.la bugetul tarii,si nu ar mai stresa poporul cu alte mii cu de supra taxe,poate prea putin ptr.stat ,dar incet si sigur nu mult si ne controlat...macar stiu cit de lunga este plapuma,dar pina la urma tot noi vorbim si cu asta raminem...sau sa fim condusi de niste hadicapati...care nu aud si nu vad deloc????????????????????????????????????????nu mi vine sa cred asta........dar din afara tarii asa se vede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2 1
  • bunicu
    automobile inmatriculate in bg
    sunteti niste fatalai cu totii. va pierdeti vremea comentand ca gagicile.
    0 0
  • 90 ZILE
    Z EAMA DE VARZA,NU POT SA FACA NIMIC CU LEGEA ASTA,EU SUNT REZIDENT STRAIN SI VIN IN RO FOARTE DES SI AS VREA SA VAD CE IMI POATE FACE CINEVA
    0 0
  • hercules
    COMENTARII
    SCORPIONULE TE DAI MARE ROMAN INVATA SA SCRII ROMANESTE ANALFABETULE SI LASAI PE ALTII SA FACA COMENTARIII EX :MOTRIZARI DIN ROMANESCUL MOTORIZARI....... SI INCA CEVA ; AS VREA CIND, MERGI DE1MAI LA BULGARI SA VII IN CHILOTI
    0 0
  • zidaru bogdan
    eu sunt unul din cei care conduce o masina imatriculata in bulgaria ,multi scriu adevart in comentarii ca cei cu cefe grose si ca conduc intr-un mare hal si ca unele masini sunt vai de ele,dar totusi nu sunt toti din aceeasi oala eu am muncit corect in italia am cumaparat o masina iefitina de 2000 de euro nu puteam sa imi mai permit peste 2000 la imatriculare si alternativa a fost bg eu sunt de acord ca trebuie eliminati toti cei care nu au bunu simt in trafic ,dar nu trebuie toata lumea eu nu cred ca acolo sus nu este cineva suficient de destept sa gandeasca o lege cu anumite criteri pe care daca le poti indeplini mergi incontinuare daca nu poti sau mai bine zis nu vrei sa le indeplinesti ramai fara masina...... nustiu ce sa zic lumeaa devenit un haos ...... o mare mizerie imi este f frica de viitor in acest ritm de viata greu fara oprtunitati locuri de munca ...
    1 0
  • legea e valabila si pentru cei care au resedinta in statul in care au inscrisa masina ?? eu locuiesc de 10 ani in italia si bineinteles acolo am cumparat masina , dupa ce am terminat liceul vroiam totusi sa cunosc mai bine romania si sa vin in tara pentru o scurta perioada (facultatea). Cu toate ca imi era mai ieftin sa inscriu masina in tara si sa platesc mai putin am considerat ca e corect sa o tin inscrisa in italia din moment ce eu am venit temporar in tara. Tinand cont ca datorita acelui stat am avut bani sa cumparam masina preferam sa platesc 1300 euro asigurare 750 euro impozit si multe altele .. acum sunt obligat sa o inscriu in tara ? e posibil asa ceva ?
    0 0
  • Skadaffy
    patrioti intr-o tara ce cacat care nu e in stare sa isi dreseze cainii din conducere. noi suntem cei care i-am ales si tot noi putem schimba asta! aviz lu' Bunicu...dute acasa ca te cauta cineva, sti tu... parerea tuturor conteaza si fatalau e ala care nu se implica! Daca taxa de poluare (total ilegala) ar fi pentru buzunarul romanului nu ar mai fi in trafic masini inmatriculate in alte state(tari) doar in lunile de concediu stiti voi asta, iar noua lege de 90 de zile e doar o metoda de a te forta sa platesti taxa de poluare si prin care statul vrea ca sa platim aici asigurarile autoturismelor si taxele aferente, doar ca noi cica aderam la uniune si asta fara sa respectam multe ca de exemplu libera trecere. si eu sunt cu musca pe caciula pentru ca am venit cu masina de dincolo similar Alex si evident daca imi permiteam era deja demult inmatriculata in Romania dar deocamdata masina are tot la zi intr-o tara din UE. sa vedem ce urmeaza... Bafta
    0 0
  • bg
    romanul cand sa nascut sa nascut prost ,,,,,de aceia santem unde santem multa bafta
    0 0
  • mircea
    pentru voi patriotii,,,,,,
    am o masina inmatriculata in bg ,toate actele in regula ,am inmatriculat o acolo pentru ca eram satul sa fiu jecmanit de "patriotii" din frumusetea asta de tara. pentru "hunter si compania" nu vreau sa va jignesc pe niciunul ....dar s-ar putea sa munciti o viata si o sa constatati ca nu veti reusi sa cumparati nici macar roata de rezerva a masinii pe care o conduc si nu numai a mea ci a multora care au ales aceeasi solutie ca si mine . ce ramane de facut? luati-va logan nu e o rusine , dar cand va simtiti frustrati ca vedeti un "bulgaroi" la semafor aduceti-va aminte ca vina va apartine voua si guvernantilor pe care ii sustineti cu atata ardoare . mai mult de atat oricand aleg un "cazan" din alta tara ,decat ca merg cu un "cosciug" de la mioveni,,,caruia ii faci ITP imediat dupa ce a fost scos de pe banda si cu stupoare constati ca ,,,nu corespunde si ai mai dat si cateva mii de euro bune pe el ,,,dar deh ai logan . nu fi frustrat,intreaba-l pe Tariceanu de ce nu conduce si el logan ,intreaba-l de actiunile care le detine la renault . nu neg faptul ca sunt multi care nu au actele in regula dar sa plateasca aia nu toti , cat despre legea asta de cacat ,,,nu au decat sa se stearga cu ea la cur si apoi sa o dea "patriotilor" la curatat, de ce? simplu ....ce-o sa faca Romania ,se va pisa contra vantului numit UE? cum ramane cu hotararea de libera trecere a UE?..mai mult exista contracte de comodat ...sau cati din cei care au "bg-uri" circula pe contractul de vanzare cumparare? (se circula pe procura ,,,,nu sunt proprietar ,,,sunt un utilizator)....inainte de a va da cu parerea dezlipiti-va gura de curul guvernantilor ,,,,daca nu ...stiti si voi cum este "cainii latra caravana trece" ,,,"bulagaroii " isi vor vedea de viata lor iar voi "patriotii" ,,,hmmm...va veti intreba de ce femeia voastra isi rupe rujul in "bg-ul" de la semafor ,NU in loganul vostru...
    0 0
  • anonim
    nicioadata
    niciodata nu o sa fie legea aceasta,este imposibil!!!sunt cetatean roman cu masina inscrisa in RO,nu ma deranjeaza masinile inscrise in alta tara,fiecare isi inscria masina acolo unde vrea si unde il tine buzunarul
    0 0
  • anonim1
    lege
    polita ro este platita













    politia ro este platita(din taxele platite de noi ) pentru a pune in aplicare legile existente (nu se intimpla) nu sa propuna legi. Mai corec ar fi sa-si faca datoria,care este o obligatie fata de contribuabilul corec.
    0 0
  • Dragii mei, imaginatie-va ca ar introduce Ungaria o lege similara. Nu am mai putea iesi din tara cu masina, pentru ca la fiecare 90 de zile ar trebui sa schimbam numerele. Ar trebui sa ocolim prin Kosovo. Nici nu vreau sa imi imaginez ce bataie de cap e pentru un bulgar obisnuit care nu va putea tranzita Romania. E o lege antieuropeana pentru ca blocheaza libertatea de deplasare. Daca toata Europa ar face la fel am sta fiecare la casa lui.
    0 0
  • Cocalarii de care vorbiti , tot cocalari vor ramane si cu noua lege. Ei doar au vrut sa evite taxa aia aberanta. atata tot!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru