Recall Volkswagen din cauza unor probleme DSG

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.11.2009
VW Group va reverifica 57.000 de exemplare Volkswagen, Seat, Audi si Skoda pentru a depista cele 2500 de masini afectate de o problema a senzorului de temperatura a cutiei DSG.

Grupul Volkswagen va initia o operatiune de recall care va avea ca obiect 57.000 de exemplare VW, Audi, SEAT si Skoda echipate cu transmisie automata DSG. Conform datelor oferite de producator celor de la Auto Motor und Sport, recall-ul vizeaza doar 2500 dintre aceste unitati, insa verificarile vor fi facute pentru toate deoarece nu se poate depista dinainte care dintre ele sunt afectate direct de probleme.

Problema se refera la un defect de fabricatie la nivelul senzorului care masoara temperatura uleiului, acest lucru ducand la aprinderea intermitenta a unui martor luminos pe bord, urmata de convulsii ale masinii si de limitarea cuplului. In acest moment, pentru a evita problemele, cutia DSG trece automat in treapta N.

Recall-ul se va desfasura la nivel mondial, cele mai multe dintre masinile potential afectate fiind insa in Germania: 22.000 din totalul de 57.000. Inginerii Volksewagen vor fi nevoiti sa identifice intre acestea cele 2500 de unitati care vor fi supuse unei reparatii, rezolvarea defectiunii urmand sa aiba loc pe durata unei jumatati de ora.

In vizorul recall-ului se numara 13 modele ale grupului Volkswagen.

Este vorba de unitati VW Golf, VW Scirocco, VW Eos, VW Jetta, VW Passat, VW Touran, VW Caddy, Audi A3, Audi TT, Seat Leon, Seat Altea, Skoda Octavia si Skoda Superb echipate cu transmisie DSG cu sase trepte si produse intre septembrie 2008 si august 2009.

via | AMS | Automobilismo

Comentarii (19)

  • Nashpa
    Problema cu DSG de la Jetta (vandute in USA) acum o vedem si in alte VW-uri.
    De ce le-a luat luni sa-si dea seamam de asta?
    Aici: http://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-va-face-un-recall-pentru-13500-unitati-echipate-cu-dsg-23878.html
    4 4
  • Renumita fiabilitate VW
    13 14
  • Bayerische Motore Werke
    Ducetiva la BMW sa va imprumute Cutii de viteza si Motoare ULTRA PERFORMANTE.
    12 15
  • mircea
    @bbb
    Nu e vorba de fiabilitate, e un defect de fabricatie care nici macar nu i se poate imputa constructorului, ci furnizorului.

    @BMW
    Vorbim si noi frumos? :)
    12 6
  • Adevarul
    e masina nemteasca, e ceva normal.
    7 9
  • vw
    Die neue VW EPIK FAIL!
    2 9
  • BMW p/u Mircea Mester
    BMW p/u Mircea Mester
    Scuze de cuvintul urat din messajul meu de mai sus .
    Oricum apreciez VW si Audi chiar daca sunt inferioare marcii Bavareze BMW .
    Pentru mine exista 2 masini in lume .
    Daca ar fi Lux as lua S-class
    si Daca ma-s duce la Discoteca mi-as lua M3 sau M6.
    Dca ma-s catara pe munti si pe urma as iesi pe Autobahn mi-as lua cel mai SPORTIV suv din LUME BMW X6.
    Am enumarat cele mai bune masini din lume .
    5 18
  • Alex Radoi
    Vreau doar sa stiu cum te cateri tu pe munti cu un X6. Chiar crezi ca masina aia poate in relitate asa ceva? Da, este cel mai sportiv SUV din lume, dar se numeste SUV pentru simplul fapt ca e 4 X 4 si ca are garda la sol cat de cat mai mare, cam ca la Logan asa, daca nu cumva chiar mai mica pe alocuri. Cand oare o sa vedem un X6 "incaltat" cu pneuri de off-road? Am vazut cu ochii mei un X5 care nu era capabil sa treaca de un mal amarat de pamant cu noroi prin Baneasa. De ce? Simplu! Ca majoritatea "SUV-urilor" mai sportive, avea gume sport. Putea sa fie el si Defender ca n-ar fi iesit de acolo cu asemenea gume cu profil V. Deci lasa-ne te rog cu X6-le care cucereste muntii. Poate doar Masivul Dorobantilor, Valea Victoriei, Podisul Inalt al Primaverii si Dealul Mitropoliei, cu oprire in parcare la "Jaristea" pentru o ciorba de burta. :)
    14 3
  • pt Mircea Mester&co
    Interventiile voastre pentru a modera comentariile sunt prea rare si in acest mod apar tot felul de maimute care. pe langa faptul ca nu stiu sa scrie in limba romana, mai fac si comentarii de prost gust care nu isi au rostul.
    Eu intru pe Automarket sa mai citesc cate o stire despre masini si inevitabil imi mai fuge ochiul si la comentarii, din pacate. Sunt satul de acesti baieti frustrati care scriu despre BMW la orice articol, fie ca are sau nu legatura cu aceasta marca de masini.
    Zic si eu ca omul...oare nu puteti modera comentariile inainte sa fie postate pe pagina? Hai ca nu este asa de greu! Trece ceea ce este la obiect si de bun simt, iar ce nu, pa pa! Sau in felul acesta pierdeti clickuri/bani pentru ca nu mai pot comenta maimutele?
    Chiar as vrea un raspuns.
    1 0
  • mircea
    DavE
    N-ai vrea sa stii cate comentarii ar fi pe site daca le-am lasa pe toate :)
    1 3
  • mihai2001
    Cred ca e o problema mai extinsa
    Cred ca e o problema mai extinsa si vizeaza mai multe modele, deoarece acum vro 4 saptamani un prieten cu PASSAT CC a raportat aceasi problema service-ului. De mentionat ca problema nu e inca 100% rez la el.

    PS: Terminati cu certurile de copii bazate pe greseli gramaticale. Aceste forumuri sunt citite si de oameni importanti !
    1 1
  • pt mihai
    O sa fiu offtopic, ca si mai sus. Mihai, astea nu sunt certuri de copii. Mi se pare deranjant sa ma chinui sa citesc tot felul de comentarii care sunt scrise in propozitii fara noima sau pline de greseli gramaticale. De ce as vrea sa fac asta? Daca nici sa scrii corect in limba natala nu mai e important, atunci nu stiu ce e, pentru ca se duce de rapa o tara plina de analfabeti. Pe de alta parte, la ce opinii au acesti indivizi, cum sa ma astept sa scrie corect? O sa incerc sa nu mai citesc comentariile,cu toate ca ar trebui sa se discute pe tema problemei articolului si comentariile sa fie constructive.
    Oricum, comentariul tau e cel mai la obiect de aici!
    0 1
  • AlexM15
    DSG
    Am un VW CC cu DSG de 1 an de zile, 28.000 km...nici cea mai mica problema pana acum, de nici un fel (adica nu ma refer doar la cutie).

    Sper sa fie OK si pe mai departe.

    Multa bafta tuturor
    3 1
  • alexthebuldog
    bmw power
    alexutu radoi stie si de jaristea bai ne uimesti ce destept esti,aproape ca fotbalistul radoi...........................vw-uri de caca.de fapt asa au fost mereu..............are dreptate colegu de mai sus ducetiva la bmw............hahahah.......................mai radoi cred ca te-ei pupa sti tu unde daca ai avea un x6....................lasa comentariile tale stupide
    4 3
  • dsg
    da e adevarat nu toate cutiile DSG au probleme
    1 1
  • bmw
    ati uitat de dacia vb de bmw sa ne aflam an treaba sunt multii odihniti care nu au ce face
    0 2
  • iulian
    superb 2009
    am probleme la cutia dsg 7 masina este de 2 luni in servis masina are30000 de km.
    0 0
  • Probleme DSG Skoda 1.8 TSI
    Am probleme la cutia DSG 7 trepte. Masina are 35.000 km. Deci e stricata din fabrica !
    Masina este de o zi in service si dupa ce comentarii citesc aici se pare ca mi-am luat o teapa de vai de capul meu. Masina este acum la Porsche AVIATIEI si stau si se gandesc daca sa ma jupoaie de bani sau sa raporteze problema la Skoda. Si evident o sa faca ce este mai simplu adica sa arunci vina pe prostul care a cumparat masina... adica EU. RUSINE !
    0 0
  • quattro
    din pacate in acest articol era vorba de un recall vw,nu de vre-o competitie vw vs. bmw.Iar pt DavE care sincer nu stiu si nici nu ma intereseaza ce studii are sau cu ce se ocupa in viata de zi cu zi,acel analfabet care nu stie sa se exprime in limba natala, este poate un mecanic auto care nu are studii superioare cum ar vrea DavE sa se inteleaga ca ar avea el si nu duce tara de rapa cum zice el ci repara asa cum stie si poate el cate un bmw sau vw...etc.Daca toti am fi avut studii superioare cine ar mai fi facut celelalte meseri care nu au nevoie de asa zisele studii.......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru