Revine clasicul Microbus: VW Bulli va fi produs în serie!

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.03.2011
Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Volkswagen, a confirmat faptul că producătorul german va produce o versiune de serie a conceptului Bulli prezentat la Geneva.

Veste bună pentru fanii Volkswagen care apreciază modelele cu look retro: conceptul Bulli va fi introdus în producţie. Informaţia a fost confirmată de Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al mărcii Volkswagen. Monovolumul cu şase locuri va fi construit pe platforma MDS, acronim pentru sistem modular de design. Acest lucru înseamnă că viitorul Microbus de la Volkswagen va avea numeroase componente comune cu alte modele din gamă, ceea ce va reduce dramatic costurile de dezvoltare şi producţie.

Platforma MDS este o evoluţie a actualei MQB, care abia a debutat în grupul german. Mai precis, noua platformă MQB va debuta în serie pe cea de-a treia generaţie a lui Audi A3, urmând să fie introdusă treptat pe un număr mare de modele din gamele mărcilor concernului Volkswagen. După cum ştiţi, platforma MQB suportă atât aplicaţii cu tracţiune faţă, cât şi aplicaţii cu tracţiune integrală, iar motoarele pot fi montate fie transversal, fie longitudinal.

În spiritul tradiţiei, noul Microbus va fi fabricat alături de New Beetle, la fabrica Volkswagen din Puebla, Mexico.

Un alt avantaj al noii platforme MDS este posiblitatea modificării ecartamentului şi ampatamentului de la un model la altul fără dificultăţi majore, lucru care l-ar face pe Microbus să "fie fezabil pentru pieţe diferite". În plus, acest lucru va duce la crearea mai multor versiuni de ampatament ale lui MDS şi la un eventual vehicul comercial derivat din acesta.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • asta e o veste ...minunata
    parca parca incepe sa imi placa de WV cin perioada anilor '90 cand masinile lor mai aveau si suflet
    20 2
  • Masturbanti onanisti
    Imputitii VW puteau sa o faca din 2001
    13 11
  • dubfire
    ne mai trebuie si un nou Woodstock si totul va fi ok :)
    18 0
  • design
    ce hidosenie !!!
    2 29
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    corect dubfire, cine stie stie, oldies but goldies
    4 0
  • Foarte tare! Daca apare modelul asta, voi fi cu siguranta unul dintre clienti. M-am saturat de monovolumele insipide si fara personalitate prezente acum pe piata.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru