România: s-a înmatriculat primul Rolls Royce dupa 18 luni

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.07.2010
După 18 luni în care britanicii nu au mai vândut nici o maşină pe piaţa din România, un exemplar Phantom Coupe a reuşit să spargă gheaţa. Preţul său este de 340.000 de euro.

Esential

340.000 de euro costă modelul Rolls royce înmatriculat în România.
5.8 secunde îi sunt necesare lui Phantom Coupe pentru a atinge 100 de km/h.

După un 2008 fulminant, în care 12 români deveneau membri în selectul cerc de clienţi Rolls Royce, au urmat aproape doi ani în care s-a aşternut liniştea. Criza economică din 2009 a făcut ca producătorul de limuzine să nu vândă nici un exemplar, chiar dacă alte mărci concurente au reuşit să bifeze câţiva clienţi.

După 18 luni de secetă, Rolls Royce poate deschide o sticlă de şampanie şi în România. Un exemplar Phantom Coupe a fost înmatriculat zilele trecute, preţul său de listă fiind estimat undeva la 340.000 de euro.

Varianta cu trei uşi a limuzinei britanice este cea mai orientată către şofer şi dispune de acelaşi motor V12, capabil să ofere o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în doar 5.8 secunde. În schimbul unui consum mediu de 16.5 litri la 100 de km, Phantom Coupe promite experienţa unui model exclusivist de lux, cu veleităţi sportive.

În primul semestru al acestui an, Rolls Royce a reuşit să vândă cu 146% mai multe maşini decât în aceeaşi perioadă a lui 2009.

Britanicii au livrat 678 de exemplare Ghost şi Phantom.

via | money


Comentarii (5)

  • bogdan
    are balta peste
    Cine o fi proprietar?
    Patriciu, GIGI, Irinel?
    15 2
  • ...am vazut modelul din imagine cu nr.de B...sincer mi s-a parut cam nepotrivit ...la dimensiunile lui...e o masina ffff masiva...cu doua usi arata ...nu stiu...ciudat .in rest consider ca RR e de neegalat....
    10 2
  • are balta peste my ass, ducetiva la moscova sa vedeti masini, ce e in bucuresti e gluma
    5 5
  • Traienel cel Mare si Drept
    SA TRAITI BINE!
    Se pare ca unii au prins mesajul si traiesc al naibii de bine. Si cinstit! Normal.
    6 0
  • alukard
    sal all
    ha ha ha...impozitam tot....???? tareeeeeee.....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru