Seat Ibiza Ecomotive: 2.34 litri la suta prin 12 tari din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 08.10.2009
Austriacul Gerhard Plattner a stabilit un nou record de consum la bordul lui Seat Ibiza Ecomotive. Fostul pilot de raliu a parcurs 1.910 km cu 44.81 litri de carburant.

Esential

44.81 litri de carburant a consumat Gerhard Plattner pentru a parcurge 1.910 km la bordul lui Seat Ibiza Ecomotive.

SEAT Ibiza Ecomotive a stabilit un nou record de consum in mana lui Gerhard Plattner. Austriacul a trecut prin 12 tari din Europa cu un singur plin de rezervor, reusind sa parcurga 1.910 km cu doar 44.81 litri de carburant. Acesta este cel de-al doilea test de consum pe care il face fostul pilot de raliu cu Seat Ibiza Ecomotive, rezultatul precedent fiind de 2.9 litri la 100 km.

Pentru actualul record, Gerhard Plattner apornit din orasul Cieszyn din Polonia pe 23 septembrie si a trecut prin orasele Mosty (Rep. Ceha), Bratislava, Hegyeshalom (Ungaria), Graz (Austria), Varazdin (Croatia), Maribor (Slovenia), Tolbach (Italia), Innsbruck (Austria), Schaan (Lichtenstein), Zurich (Elvetia) si Saint-Louis (Franta), pentru a isi incheia calatoria la Frankfurt. Durata si viteza medie ale acestei deplasari nu au fost anuntate, iar Gerhard Plattner a calatorit singur, ca de obicei.

Precedentul record inregistrat de Gerhard Plattner la bordul unui Seat Ibiza Ecomotive a avut loc in luna aprilie, cand austriacul a plecat de la fabrica Seat din Martorell pana in orasul german Gottingen.

La fel ca la prima incercare de acest gen, capota si rezevorul de carburant al lui Ibiza Ecomotive au fost sigilate de catre oficialii IPMC ( International Police Motor Corporation). Pentru cea de-a doua tentativa de record, Gerhard Platnner a folosit aceeasi masina pe care a condus-o si la primul record de consum cu Ibiza Ecomotive.

Via | Seat

Comentarii (15)

  • !!1!
    Astea sunt niste aberatii, vrajeli si fel de fel de reclame platite de producatori...
    6 14
  • Marketing
    Un motor economic, un traseu calculat si gandit astfel incat sa se preteze perfect scopului, un stil de mers atipic si preponderent estraurban si iata ce a iesit. Oricum, o reclama buna!
    9 4
  • Fraierul
    Ce patetici sunt cei de mai sus
    5 10
  • fraiere .. cam au dreptate...

    ca sa mergi cu 2,34l% inseamna sa fii martalogu' ala care debea se misca de la stop , sa fii molaul ala de pe DN care merge cu 70km/h ... sa fii gloaba de autostrada care merge sub suta si este depasit de camioane ...

    traseul calculat, mersul la ore fara trafic, calmul perfect in fata pedalei de acceleratie - conditii absolut necesare pentru a obtine un astfel de consum.

    apropo' , ca sa nu crezi ca vorbesc aiurea, da-mi voie sa iti zic despre masina mea - are un consum "bun" pentru era din care face parte 10% oras, 6,5%afara . Am mers pana la Targoviste ( din bucuresti ) intr-o dupamiaza , si am resetat calculatorul la iesirea din bucuresti . Dupa un drum de 120-130km dus intors, si ceva plimbari prin targoviste - aveam un consum de 5,1% la medie ... cu 20% mai putin decat cel dat de producator. Motivul : erau radare si am mers cu a 5-a prin localitati cu 50km/h .... iar pana la Targoviste sunt mai multe localitati decat "drum" .
    4 11
  • Alex Radoi
    Fraiere...
    Nu-s patetici absolut deloc. "gd" nu are intru totul dreptate, in sensul ca sigur nu e aberatie, chiar asa a fost probabil, dar si asta tot un fel de "vrajeala" se chiama. Iar explicatia rezultatului testului a dat-o perfect, dupa parerea mea "catalinux". Exact asa cred si eu ca se intampla la astfel de teste. De ce crezi ca nu e data durata si viteza medie? Pt. ca probabil nu au efectiv nicio legatura cu viata reala.
    4 1
  • cristi
    Nu sa ma laud
    cu motorul vechi pe ibiza 1.4 sdi scot 3.5l /100 km daca nu depasesc 80...mare chestie....e si logik...cu tehnologie noua...sistem start stop si motor mic...non turbo...logic...
    mama...mama..ce mai noutate....cu price masina scoti sub consumul din carte minim 25%...lejer!!!!
    dar asta...inseamna...ca eu ku bicicleta ajung mai repede ca tine...
    3 0
  • Si eu
    in afara, scot 5,2% cu 1.9TDI iar un prieten cu aceeasi masina scoate 4.9%.
    Si mergem nu ne incurcam sau ii incurcam pe altii.
    Obsedati astia cu consumu'.
    2 0
  • "soferilor"
    se poate... nu neaparat mers ca melcul. Eu cu al meu VW B4 puteam scoate 4.3 litrii la 100 cu 100km/h iar daca o calcam tare pe nationale, tot scoteam 4.8. Asta dinr-un motor de aproape 2 litrii de 12 ani vechime! Se poate. Cine nu crede, nu a condus si nu are habar despre ce vorbeste! Daca sunt dubii o pot dovedi! numa bine si ochii la drum!
    3 1
  • hypermiling
    sunt convins ca asta se poate obtine prin hypermiling, dar trebuie sa ai ceva rabdare pentru a merge 2k km in felul asta.
    3 0
  • focus 3.8%
    Si eu am scos un consum de 3.8% cu un focus 1.0 115CP de la Buzau la Ploiesti! De mentionat ca am stat tot timpul in spatele unui tir, deci forta de frecare mai mica, si trebuie sa tinem cont si diferenta de altitudine intre cele 2 orase. Bafta!
    1 3
  • @gabio
    cum sa ai mah tu motor de 1 litru pe focus :)):))...poate 2.0 si 115 cai....si lasa emisiunea Mythbusters de pe Discovery channel :)):)), pentru a fi frecarea minima cu aerul trebuie sa stai a 2 metrii in spatele unui camion ...HAVE GUTS??....deci pentru a scoate un consum scazut conteaza: cauciucurile, schimbul de ulei alea alea la zi, asfaltul sa fie neted si lucios nu zgruntzuros, sa nu dai ca dementu drumu la subwoofere si statii ce mai ai tu pe acolo k atunci motoru tau munceste sa reincarce bateria si iit creste turatia motorului:D, deci creste consumul:D


    ciuss
    3 2
  • catalin
    Se poate si cu masini mai ieftine
    Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Brasov-Ploiesti-Bucuresti (700km) cu Logan 1.5 DCI de 85 cai, 2 persoane+o geanta de bagaj, mers fara menajamente, cu depasiri, pe autostrada nu am coborat sub 130km/h iar in localitati mers legal, cu AC pornit 20% din drum, am obtinut consum mediu 4.1l/100km.
    Chiar nu inteleg ce va mirati ca omul ala a scos consum de 2.34l/100km mergand ca melcul si apasand la minim pedala de aceleratie. Tineti cont ca domnul amintit a mers prin tari care au DRUMURI si AUTOSTRAZI nu ca mizeriile de la noi!
    Se poate cu orice masina si nu e nevoie sa dai 10.000E pe o masina ca sa o conduci peste tot aproape gratis.

    PS: Sa nu sariti sa injurati Loganul iar, civilizat ar fi sa aiba o parere, cei care stiu despre ce e vorba la motorul mentionat
    7 0
  • Ce-mi place mie la mosul asta, Plattner, e consecventa. Nu demult a mai avut o astfel de isprava cu o Fabia, parca. Sau cu un Golf? Oricum, si daca ar primi bani pentru reclama, sunt convins ca face acest lucru cu placere. Si il doare in cot de chibiti. Dar eu nu as rezista sa merg atatia kilometri cu gandul la consum!
    1 1
  • SCuze! E vorba de motorul 1.8 tdci 115 cp
    1 0
  • se poate scoate consum mic cu orice masina, daca esti putin atent la pedala de acceleratie si la drum. exemplul meu: suceava - oradea 7.9 % cu Touareg R5. Asta fara intentie. Medie orara 65 km/h din cauza traficului. Daca vrei, poti obtine consum mic destul de lejer.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru