Seful Ferrari confirma: "Da, vom face hibrizi!"

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 06.07.2008
Ferrari va avea, pana in 2015, modele hibride in gama. Informatia a fost confirmata de insusi seful italienilor.

Esential

2015 este anul in care Ferrari vor avea modele hibride in gama.

Luca di Montezemolo, seful Ferrari, a confirmat intr-un interviu acordat publicatiei germane Welt am Sonntag faptul ca italienii lucreaza la dezvoltarea unor tehnologii hibride care vor fi utilizate pe viitoarele modele ale acestora. "Lucram, la aceasta ora, la dezvoltarea unui model Ferrari care utilizeaza surse de anergie alternative, acesta urmand sa se bazeze pe tehnologiile pe care le utilizam in acest moment in Formula 1. Scopul nostru este acela de a reduce emisiile poluante cu 40% pana in 2012", spune boss-ul Calutului Cabrat.

Principala tehnologie la care se refera di Montezemolo este celebrul KERS (Kinetic Energy Recycling System), pachetul prin care energia eliberata la franare este stocata intr-o baterie si apoi reutilizata la imbunatatirea performantelor masinii.

"Un Ferrari hibrid va ramane fundamental un Ferrari, nu va strica cu absolut nimic spiritul marcii. Primele astfel de modele vor aparea insa, cel mai devreme, in 2015", spune seful Ferrari.

Unul dintre primii pasi pe care ii va face Ferrari in sensul reducerii emisiilor poluante va fi introducerea unor motoare V6 turbo in locul clasicelor V8-uri utilizate cu precadere astazi.

Cu ajutorul acestora, italienii se vor putea baza pe cifre de emisii de CO2 care sa se apropie macar de limita propusa de Consiliul European in 2012, 130 g CO2/km.

via | Worldcarfans 

Taguri: Ferrari

Comentarii (7)

  • silence!!!
    o sa fie tare sa vezi un ferrari care pleaca de la semafor si nu auzi nimic. nu tu sunet de V8. foarte urat.
    0 0
  • o sa-ti lipseasca
    Atat de multe Ferrari ai auzit tu la semafor, ca o sa-ti lipseasca sunetul de V8. Esti praf!
    0 0
  • mai vedem noi
    cand s-o termina petrolul. o sa le faca hibride adica pe gaz si pedale :-)
    0 0
  • sunshine64sm
    Ferrari silentioso ?!!
    Cum sa faca baietii de la Ferrari un motor care sa nu-l auzi, mai ales cind accelereaza ?! Nu ar mai avea nici un farmec. A-ia-iaiiii... sa simtii caii putere de "sub tine"... Simplu, or sa monteze niste boxe. Si la interior, dar si la exterior !!!
    0 0
  • Simplu
    Ignis ai dreptate si ideea lui sunshine poate fi pusa in practica =)). Acu serios, daca si Ferrari s-a apucat de hibride viitorul automobilelor pe petrol (benzina, motorina, kerosen, etanol, metanol) e cam sumbru. Bafta Ferrari si e salutabila initiativa
    0 0
  • asmaticu
    no problem
    Dar ce va freaca problema sunetului??? Punem boxe in loc de evacuari si cu un micutz mp3 player....
    0 0
  • cititor
    uite--l si pe asta mai sus de mine
    si sunshine ce spunea??/ nu trebuia sa repeti si tu sa pari interesant
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru