Tesla da in judecata Fisker pentru furt intelectual

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.04.2008
Tesla ii acuza pe rivalii de la Fisker de furt intelectual, acestia insusindu-se tehnologia si schitele unui hibrid electric.

Esential

875.000 de dolari a primit Henrik Fisker pentru a da nastere unui sedan hibrid.

Piata vehiculelor electrice cunoaste o crestere deosebita in ultima perioada, constructorii americani punand mare accent pe dezvoltarea unor astfel de modele. Tesla a inceput deja livrarea modelului sportiv Roadster iar Fisker pregateste un hibrid de lux care ar urma sa fie botezat Karma.

Concurenta este tot mai stransa de aceea unii constructorii recurg la mijloace mai putin cinstite de dezvoltare. Cel putin asa afirma cei de la Tesla care i-au trimis in judecata pe rivalii de la Fisker. Potrivit Tesla, constructorul american de nisa a furat designul si tehnologia unui viitor sedan care se afla in acest moment in faza de dezvoltare.

Fisker a primit de la Tesla o oferta de a dezvolta un viitor sedan electric dar, in final, acordul dintre cele doua parti a cazut. Procesul intentat presupune ca Henry Fisker si Bernhard Koehler au fost de acord sa semneze un contract de design cu Tesla in valoare de 875.000 de dolari, doar pentru a intra in posesia unor informatii confidentiale.

Dupa ce a incheiat colaborarea cu Tesla, Henrik Fisker a pus bazele noii companii de automobile cu ajutorul unei infuzii de capital din partea Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Tesla pretinde ca inainte de a crea viitorul sedan, care se vrea a fi un hibrid electric asemeni conceptului Karma, Henrik Fisker nu avea nici un fel de exeprienta in domeniul vehiculelor ecologice. Mai mult decat atat, Tesla afirma ca faptele lui Henrik au fost premeditate, intentia presedintelui Fisker fiind accea de a se folosi de resursele rivalilor pentru dezvoltarea propriului model.

Daca vor fi gasiti vinovati, oficialii Fisker vor fi nevoiti sa returneze banii oferiti de Tesla si sa opreasca procesul de dezvoltare al hibridului Karma.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru