Toyota Prius C este deja un succes în Statele Unite ale Americii

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 17.03.2012
Cea mai mică versiune a modelului Toyota Prius i-a cucerit pe americani. În doar trei zile, aceștia au cumpărat peste 1.200 unități ale modelului Toyota Prius C.

Toyota înregistrează din nou un succes pe piața automobilelor hibride din Statele Unite ale Americii. După ce modelul Prius este unul dintre cele mai populare automobile în state precum California, Toyota a reușit să se impună și cu varianta break a modelului Prius. Aceasta poartă numele de Prius V, iar clienții americani au cumpărat 8.400 exemplare de la sfârșitul lunii octombrie și până astăzi. 

Al treilea model al gamei Prius are și el parte de multă atenție în Statele Unite. Toyota Prius C este cel mai mic și mai ieftin model hibrid oferit de Toyota în America, iar acesta a cucerit 1.201 clienți în primele trei zile în care a fost pus în vânzare. Toyota spune că această cifră este mai mare decât totalul lunar al vânzărilor înregistrate de Nissan Leaf sau Chevrolet Volt. Totuși această cifră este extrem de mică comparat cu succesul modelului Prius C în Japonia. Pe piața sa natală, acest model poartă numele Toyota Aqua și a înregistrat 120.000 comenzi în primele cinci zile de vânzare.

Nu se știe clar câte din aceste comenzi au fost și onorate. 

Până acum, familia Prius a vândut aproape 10.000 unități în Statele Unite ale Americii. Anul trecut, Toyota a vândut 136.463 de exemplare ale modelului Prius și se așteaptă ca în acest an cele trei modele din gama Prius să totalizeze 220.000 unități vândute.

Toyota Prius C nu se vinde pe piața europeană.

Via | autoblog

Comentarii (3)

  • cristi
    Yaris pe baterie
    Nu zice mare lucru acest model la fel cum nici celelalte Priusuri nu o fac....dar daca pretul e decent..
    Cu toate acestea uitandu-ma la cifra de vanzari estimata ...probabil va fi scump.
    1 8
  • da drac tot faceti cu screen-ul ala idiot de facebook?....as zice ca ati cumparat niste actiuni face si acum vreti sa le ridicati valoarea...e superenervant
    10 0
  • pret
    Pretul de lansare in SUA e de 18950$, iar in Japonia 21700$, cam la fel ca Renault Zoe. Consumul e undeva intre 2.5l/100 (Japonia) si 4.4l/100 (SUA) in oras.

    Equivalentul in Europa va fi Toyota Yaris hibrid care cica va fi pe piata anul asta.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru