Toyota Yaris a primit un motor de 1.33 litri cu Dual VVT-i

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.02.2009
Toyota Yaris a primit un nou propulsor de 1.33 litri, care este echipat cu Dual VVT-I si tehnologia Stop/Start.

Toyota a introdus un nou motor in gama Yaris, care va fi disponibil si pe Auris si iQ. Acest propulsor are o capacitate cilindrica de 1.33 litri si beneficiaza de tehnologia Dual VVT-I, precum si de un sistem Stop/Start. Cu ajutorul celor doua sisteme, Toyota Yaris 1.33 are un consum de 5.10 litri la 100 kilometri.

Emisiile inregistrate de acest propulsor sunt de 119 grame CO2/ km. Noul motor dezvolta 100 CP si are doar trei cilindri. Raportul de compresie al acestui motor este la cel mai ridicat nivel din clasa sa, 11.5:1. Consumul si emisiile reduse inregistrate de acest model au fost imbunatatite fata de versiunea precedenta folosind tehnologia Toyota OptimalDrive.

In comparatie cu rivalii sai, Toyota Yaris are un motor mai puternic, care dezvolta un cuplu motor mai mare si consuma mai putin. Modelul este disponibil cu o transmisie manuala cu sase trepte, precum si cu o transmisie semi-automata MultiMode.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru