Viitorul Opel Junior va fi un produs premium

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.08.2010
Opel va lansa în 2012 un model mini, care va fi poziţionat pe piaţa premium, pentru a se putea bate cu Audi A1 şi Mini.

Esential

85.000 de unităţi Junior vrea sa producă Opel în fiecare an.

Surse din interiorul Opel au declarat recent că viitorul model mini, aşteptat să debuteze în interiorul gamei nu mai devreme de 2012, va fi produs la uzina Eisenach din Germania. Mezinul constructorului din Russelsheim, cunoscut sub numele de cod Junior, va fi dezvoltat pe platforma lui Opel Corsa şi va fi poziţionat superior celorlalte produse existente în gamă.

Practic, constructorul german vrea să ofere propria alternativă la segmentul modelelor mini premium, piaţă pe care se bat deja Mini, Audi A1 şi mai nou Citroen DS3. Având în vedere succesul obţinut cu Insignia, Opel ar putea spera la o reeditare a succesului cu Junior, chiar dacă preţul acestuia va fi peste cel al lui Corsa.

Despre numele cu care va fi vândut modelul germanilor nu există momentan informaţii, varianta Junior fiind exclusă din start, din cauza similarităţii cu un produs mai vechi al Alfa Romeo.

Uzina din Eisenach a câştigat cursa pentru producţia modelului mini în defavoarea fabricii Opel din Zaragoza, Spania, acolo unde ia naştere şi fratele mai mare, Corsa.

Asamblarea viitorului model presupune o investiţie de 250 de milioane de euro şi renunţarea la măsurile de disponibilizare a 300 de muncitori, din totalul de 1600.

Producţia va fi demarată oficial abia în 2012, Opel plănuind să asambleze anual 85.000 de unităţi, un număr apropiat de cel promis de Audi cu A1.

via | autointernational

Comentarii (2)

  • nu are cum! Opel este mass-market!
    0 2
  • de ce mai scump?
    care ar fi motivul pt care ar fi mai scump decat un corsa? va fi cat pretul lui opel astra? Mai bine ii pune lui garantie pe viata daca tot se vrea un model de oras, ca sigur aia 160k km vor fi facuti intr-o viata.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru