VOI AŢI DECIS: Dacia Duster este maşina AUTOVOT 2011!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 09.02.2011
Dacia Duster este primul model românesc care se impune în cei cinci ani de existenţă a competiţiei AUTOVOT. La Design a câştigat Mercedes CLS, iar Premiul Bloggerilor îi revine lui Citroen DS3.

Esential

5432 de persoane au votat în Autovot 2011.
61 de bloggeri şi-au spus preferinţele în cel mai mare concurs de acest gen de pe internetul românesc.

A cincea ediţie a celui mai important concurs de tip Maşina Anului din internetul românesc a ajuns la final. Publicul din România a ales cele mai apreciate maşini lansate în România în cursul anului anterior. În urma celor trei săptămâni deschise votului în ediţia 2011 a concursului Autovot, 5432 de fani ai paginii oficiale Automarket.ro de pe Facebook au decis: Dacia Duster este Marele Câştigător Autovot 2011! 

CUM S-A VOTAT?

Ediţia 2011 a concursului Autovot s-a deşfăşurat în perioada 17 ianuarie - 6 februarie, voturile fiind contorizate în cadrul unei aplicaţii speciale de pe pagina oficială Automarket.ro de pe Facebook. 

AUTOVOT 2011 este primul top auto din România construit integral de public şi cuprinde trei categorii:GENERAL (Maşina Autovot 2010), BEST DESIGN (Design) şi BEST BUY (Raport calitate-preţ). În competiţia de anul acesta au participat 36 de modele lansate în România în cursul anului 2010. 

Fiecare clasare a unui model auto pe prima poziţie în preferinţele unui votant, indiferent de categorie, i-a adus acestuia trei puncte.

Locul al doilea a însemnat două puncte, iar locul al treilea - un punct.

MAŞINILE CÂŞTIGĂTOARE

Dacia Duster, marele câştigător al concursului Autovot 2011, a primit în total 5625 de puncte. Victoria la general s-a datorat mai ales faptului că Dacia Duster a câştigat la diferenţă mare categoria Best Buy (Raport Calitate/Preţ). Modelul românesc a primit 4641 de puncte, dublu faţă deVolkswagen Passat (locul al doilea – 2285 de puncte) şi mai mult decât triplu faţă de BMW Seria 5 (locul al treilea – 1430 de puncte). 

La categoria Best Design (Design), locul 1 a fost ocupat de Mercedes- Benz CLS (3194 de puncte), locul al doilea fiind ocupat de Audi A7 Sportback (2730 de puncte). Pe locul al treilea s-a situat modelul italian Alfa Romeo Giulietta (1992 de puncte).

PREMIUL BLOGGERILOR, PREMIERĂ ABSOLUTĂ ÎN ROMÂNIA

Un alt element inedit oferit de ediţia Autovot din acest an, în afara de schimbarea suportului de vot, a fost apariţia în premieră a Premiului Bloggerilor din România. Este vorba de o competiţie paralelă găzduită în cadrul AUTOVOT în care au fost implicate cele mai importante voci din Social Media din România şi în care juriul a fost format exclusiv din bloggeri români. 

Nu mai puţin de 61 de bloggeri şi-au votat modelele favorite în concurs (AICI e lista completă a acestora), clasamentul final realizat în urma punctelor acordate de aceştia fiind diferit de cel obţinut în urma voturilor publicului. 

Premiul întâi (cu 65 de puncte) a fost acordat modelului Citroen C3/DS3, locul al doilea a fost ocupat de Dacia Duster (60 de puncte), iar pe locul al treilea (cu 47 de puncte) s-a clasat modelul Alfa Romeo Giulietta

Premiile bloggerilor au fost acordate de cinci dintre cele mai importante nume din Social Media românească.

Preşedinţii acestui juriu inedit au fost Cristian China-Birta (chinezu.eu), Cristian Dorombach (piticu.ro), Bobby Voicu (bobbyvoicu.ro), Cristian Manafu (manafu.ro) şi Cabral Ibacka (cabral.ro)

Comentarii (54)

  • bravo Dacia! merita sa castige locul 1 la ea in tara!
    36 31
  • bravo dacia......
    a inceput anu 2011 cu dreptu......tine-o tot asa
    si la mai multe modele
    la categoria DESIGN FINAL-sincer ma asteptam sa castige Citroen DS3 insa si Mercedes cu al lor CLS este acceptabil......
    31 13
  • citronada D Sub 3
    Solcanu a fost si el printre bloggeri?

    Daca A7,CLS-ul Seria5 ,si XJ-ul au iesit sub masina gay la design,imi explic inca o data de ce prefer femeile si nu sunt blogger.
    32 20
  • opinie
    Dacia incet incet se va face vestita pe intreg globul,sper sa ne mindrim...la categoria de desing am fost pn mercedes cls...
    23 13
  • dusterul este o masina buna ... dar a votat patriotismul din oameni la capitolul calitate pret ... ce-o fi in mintea romanilor cand ei vad "calitate" in plasticele alea eu sincer nu inteleg ....

    eh, noroc ca AM inca nu sterge comentariile cu mai mult de 50 de voturi negative ;)
    31 37
  • leonte
    concursul asta a fost ca sa ne aflam in treaba, nu are nici o relevanta
    jenant totusi cum acesti bloggeri se aduna pt nimic
    9 8
  • f****
    Asta si era de asteptat de la un site românesc, , sincer ma bucur pt CLS si sunt indignat de locul 4 al BMU'ului. La pret - da, la calitate insa Dacia nu are cu cine concura, e foarte proasta! ))
    14 29
  • Frumos clasament, dar total gresit... la Design cel putin e in alta lume...
    10 6
  • jazzpoint
    concluzii
    recunosc ca am participat, am votat si acum sunt destul de surprins...

    1.daca s a votat din "patriotism" pt dacia duster atunci suntem inca in urma. cred totusi ca unii stiu de fapt cum sta treaba cu mandria nationala/masina nationala intr o era postnationala, sau macar stiu in mainile cui se afla compania dacia. nu am votat duster ul din motive obiective nu din lipsa de patriotism.
    2. la design, mercedes cls............. poate din cauza ca vezi 3 pe zi doar in bucuresti. in fine... imi pare rau ca nu a vazut mai multa lume cum arata un peugeot RCZ pe sosea.
    3. putine voturi, neinspirat sistemul cu facebook ul. rezultat? FAIL
    18 8
  • Opinie
    La Duster putem vorbi de pret nu si de calitate. Cine a mers cu Duster isi da seama ca masina nu-ti confera o siguranta deplina. Ca sa nu mai vorbim de alte aspecte ale calitatii: materiale, constructie, confort. A7 e cea mai stupida creatie a ultimilor ani. Nu stiu cati ati vazut-o in realitate ca sa dati votul unei asemenea creatii. C3/DS3 e o capcana intrucat C3 e mult sub DS3. Pana la urma asta e. Traim in Romania si asta...
    15 23
  • BaditzaEx
    mare mai e oftica pe aia dinspre vestul tarii, ...
    dar care din pt ei, totusi nu fac parte din Hungary( Hungry ), asta cu patriotismul e deja placa rasuflata a unor cu buletin de romania dar care-si iau zilele astea a-2-a cetateni ( oare care o fi )?!:))
    Romanii sunt printre oamenii care au dat dovada ( cel putin de dupa '90 ) de cel mai putin patriotism .
    Revenind la topic, felicitari Dacia , cu sute de mii de vanzari in Europa ( Portugalia, Franta, Germania ... ) era NORMAL nu Patriotic sa castige in Romania unde venitul mediu este de 300 - 400 euro !
    La top design, ce o cauta Audi in topul ala , habar n-am !!!
    28 12
  • @ BaditzaEx
    Ai dreptate, avem ceva cu voi. In 89 cand v-am dat libertatea sa spuneti tot ce va trece prin cap nu ne-am gandit ca in 2011 o sa avem salarii de 3-400 euro si mai si taiem din ele. Dar asta-i diferenta dintre noi, voi va multumiti cu 3-400, noi nu.
    7 16
  • schumi
    Blat!
    Primul loc e blat (pseudo)patriotic! :-)
    9 20
  • Premiul la bloggeri
    Cine l-a luat? ca nu vad nici o informatie in acest sens nicaieri (nici la mircea pe blog, nici la cei 5 crai )
    2 4
  • @Bethurbazal
    uite, daca vrei vin de la bucuresti pana la timisoara sa te trec granita ca sa nu mai fii asa suparat. poate vrei sa pleci si sa ne lasi. o fac gratis pt tine, ca doar mi-ai redat libertatea in '89.
    revenind la subiect, clasamentul e stupid dar nu ma mira intr-o tara in care masinile sunt judecate dupa faptul ca sunt sau nu nemtesti. oare cati din votanti or fi atins macar un A7 su un CLS, se sa mai zic de condus?
    13 2
  • @ ionut
    Noi v-am dat libertatea si voi faceti numai prostii. N-am de gand sa trec granita definitiv. Pe langa bunul-simt, buna-crestere si civilizatia superioare avem un lucru care voua va lipseste: dorinta de a fi tot mai buni.
    4 11
  • @unkle
    Calitatea are semnificatii diferite pt oameni diferiti. Ce inteleg eu prin calitate la un SUV? Inteleg fiabilitate, robustete, habitabilitate si capacitatea de a te scoate din impas in conditii dificile de rulare.
    Locul 1 arata ca in Romania inca mai sunt oameni rationali. Inca mai avem sperante...
    22 6
  • eu cred ca tu nu intelegi la ce folosesc oamenii SUVurile ... "conditii dificile de rulare"="carat cumparaturi+mers pe 1cm de zapada" , in nici un caz escaladat drumuri forestiere si cinestie ce noroaie. NU ai nici o sansa sa vezi "robustetea" masinii in 99% din situatiile de trafic de zi cu zi ...

    deci esti invitatul meu sa dai 17000 de euro pe dusteru' full si sa apreciezi plasticele din interior pana la adanci batraneti ;)

    aa.. si sa nu uit -- Nu mai sunt sperante..
    8 31
  • semtex
    diferente de conceptie
    Nu-i vba neaparat de patriotism. E vba de raportul calitate/pret. La banii pt Duster nu-ti poti cumpara decat un suv second-hand sau o masina noua de clasa mica.

    Si trebuie spus ca Romania este o tara modesta din care si voi faceti parte, indiferent ca-ti place sau nu !

    DUSTER se adreseaza unui segment majoritar al populatiei din Romania, un segment din care multora le e rusine sa recunoasca ca fac parte!! cumparandu-si masini SH ostentative, scumpe si, deseori INADAPTATE DRUMURILOR DIN ROMANIA !
    Adevaratii bogati nu reprezinta nici 1% din populatie. Duster se adreseaza clasei de mijloc ce aspira la posesia unui vehicul modern, care sa reflecte reusita lor sociala. Eu nu cred ca un sh reflecta reusita mea sociala.
    28 6
  • andrei
    @unckle
    daca nu mai sunt sperante eu zic sa iti iei talpasita din tara asta..nu merita un om asa educabil ca tine sa stea in mocirla asta..pleaca frate ca de oameni ca tine nu avem nevoie
    18 4
  • "DUSTER se adreseaza unui segment majoritar al populatiei din Romania" ... tu poate nu iti dai seama in ce tara traiesti ... cam ce procent de romani are sase sute de milioane disponibili pentru o masina ? ... d'astia gen Andrei de mai sus care nu au terminat primele 8 clase?
    Prietene, Dusterul nu este pentru clasa medie din romania - este pentru clasa medie din germania. Poate ar trebui sa afli ca salariul mediu net in romania este de 300 si un pic de euro ... si cheltuielile cu traiul zilnic sunt cam de tot atatia bani ... pana la 15000 de un duster nou este cale lunga pentru mai mult de 90% din populatia romaniei.
    Si nu va mai ofuscati asa de tare cand mai apare cate unu' care nu are opinii similare cu ale voastre, ca dauneaza la sanatate ;)
    9 23
  • @ Bethurbazal
    generalizezi, lucru gresit din start, nu toti bucurestenii sunt la fel, nu toti cei care stau in Bucuresti sunt bucuresteni si nu toti gandesc cum crezi tu. In al doilea rand nu voi ne-ati dat libertatea, s-a luptat si la Bucuresti, s-a murit si aici iar la mineriada nu era picior de banatean pe aici. Inceputul revolutiei de la Timisoara a fost unul bun, dar daca ramaneati singurul oras protestatar ati fi fost matrasiti de securitate. Cat despre salarii nici nu are rost sa discutam ca nu bucurestenii le fac, sau ai impresia ca daca guvernul e aici sunt toti "melteni". Va dam guvernul acolo cu drag, luati voi toti politicienii, dar nu se va schimba nimic, pentru ca aveti si voi acolo "meltenii" vostrii, numai ca nu vreti sa recunoasteti...
    16 1
  • semtex
    @unckle nu esti realist
    Noi in Romania avem toate formele de relief, avem ierni grele si infrastructura deficitara. Tu scrii din perspectiva baiatului de oras crescut intre blocuri, ce n-a vazut altceva decat asfalt si sticla, dar cineva cu nevoi extinse si buget limitat poate gasi Dacia Duster solutia ideala.
    25 5
  • Opinie
    Vad ca nu numai vesticii sunt invitati sa paraseasca tara asta ci oricine priveste cu ochi critici Duster-ul. Cand o sa faca Reanault Duster-ul si in alte tari cu ce o sa mai veniti? Cu apa Borsec si vinul de Odobesti? Aici n-as avea nici o obiectie.
    4 13
  • @unckle
    uita-te pe statiscile de vanzari inainte sa contrazici pe cineva care sustine ca Dacia Duster se adreseaza unui segment majoritar din Romania... si daca nu Dacia, atunci cine? masina noua fiabila si accesibila e solutia pt progresul Romaniei ca natie.
    23 2
  • @Unckle si celorlalti anti-Dacia
    Or fi nemtii si francezii tarani si ghertoi de stau si asteapta masinile astea cate 4-5 luni (ceea ce nu se intampla nici cu cea mai smechera nemteasca la noi in Romania). Una e sa vrei o casa pe roti (optiuni de masaj la creier, zece mii de zone de climatizare, sute mii de optiuni prin computerul de bord) si alta e sa ai o masina cu care sa-ti faci treaba: sa te deplasezi din punctul A in punctul B.

    Eu recent mi-am luat o Laguna (2.0 dci 150cp si tot ce vrei pe ea) si sincer inca sunt de parere ca am aruncat banii pe fereastra. Nu stau mai mult de 3 ore pe zi in masina si asta este un timp cumulat.

    Am Duster masina de scarbici si parca is mai multumit de el decat de Laguna mea... ca sa nu ma mai refer si la costuri de intretinere, taxe, consum si alte ****uri.

    Nu va doresc sa emigrati la vest de romania ca o sa faceti infarct cand o sa vedeti cate duster-uri sunt pe acolo.

    Recent am venit din Hamburg unde erau pline strazile de MCV-uri, Sandero si foarte multe Duster-uri

    V-am pupat pe portofel!
    20 3
  • @dumbravaandrei
    Ei folosesc Daciile pe post de sacose pentru piata. La ei Dacia e a 3-a sau a 4-a masina pe care si-o iau. Nu mai dau replica fiindca totul s-a denaturat pornind de la calitatea Daciei. Dacia nu e un etalon in ceea ce priveste calitatea.
    3 19
  • @Bethurbazal
    Am spus eu ceva diferit? Eu am zis ca nu se justifica o altfel de masina pe la noi... (a, si apropo - in zone montane chiar se justifica duster-ul. Am scarbiciul in Brasov si cand iesim la iarba verde, daca vrem un loc curat si linistit, cam greu de gasit fara duster)
    8 1
  • @Bethurbazal
    scrii de occident? ia mai gandeste-te
    http://www.gsp.ro/auto/noutati-auto/dacia-locul-1-la-fiabilitate-in-franta-51147.html

    Cand esti numarul 1, inseamna ca poti fi luat drept etalon.
    9 0
  • multumesc pentru moderare, se depasise o oarecare limita...

    Referitor la acel top al fiabilitatii - poate ar trebui sa ai in vedere ca un logan se construieste din 1500 de repere si un S din cam 7-8mii ... este "aproape" normal ca o masina ( nu neaparat automobil ) sa se defecteze cu atat mai des cu cat este mai complexa.

    O comparatie facuta de rusi intre avioanele lor si ale americanilor suna cam asa: " noi le construim ca pe tancuri, ei le construiesc ca pe ceasuri elvetiene, de aceea al nostru dupa ce a fost mitraliat poate sa zboare in continuare iar a lor intra in service".

    Daca ai raporta numarul incidentelor de service la complexitatea masinii este foarte probabil ca acel clasament sa fie mult diferit.

    Eu conduc un Mitsubishi, care nici macar nu este in acel top ... asta inseamna ca-i o masina atat de proasta cat nu si-ar gasi locul in garajul unui om sanatos la cap?

    @Andrei Dumbrava - sa stii ca Bethurbazal are un pic dreptate, in occident familiile care isi permit masini au de obicei o masina "buna" si una de mers la piata.

    Evident sunt si familii care abea la aparitia Daciei pe acolo si-au putut permite o masina noua, dar cazurile nu sunt atat de dese.

    Am vazut nenumarate situatii in care oameni de toate varstele detineau 2-3 masini structurate astfel - una buna, sau doua, si una ieftina cu care sa nu iti para rau daca urci o bordura mai mare sau daca muti un frigider.

    ( si terminati cu urarile de mutare din romania a celor care nu sunt 100% iubitori de dacii ... nu-i prea sanatoasa atitudinea )
    8 18
  • Auto Vot
    In primul rand tin sa precizez ca aseara, spre rusinea mea, am uitat de trasmisia live si imi pare asa de rau ca am ratat-o. Nu-i nimic, o s-o vad la anul cand cu siguranta nu se va mai vota doare pe facebook :).

    Desi nu am votat Duster la raportul pret/calitate,ar fi fost a doua optiune si cu siguranta Dacia isi merita locul. Carcotasii sunt si vor mai fi, asa ca nu are rost sa ma stresez referitor la criticile lor exagerate. Deaia suntem tara cu cel mai vechi parc auto, pt ca sunt inca multi care viseaza la o masina germana vara sa tina cont de anul de fabricatie.

    Nu ma asteptam totusi ca si la GENERAL sa castige tot Duster, la aceasta categorie as fi vazut un castigator in Passat, C3, Seria 5 etc.

    La capitolul design, din nou, desi nu am votat CLS asa ma asteptam oarecum ca Mercedes-ul o sa castige. Personal am ales XJ si chiar ma surprinde cat de jos este clasat. Cu sigurantaau fost si cazuri in care s-a votat brand-ul, nu designul in sine, pentru ca altfel o masina ca Seria 5 nu ar fi avut cum sa prinda top 5 la capitolul design. Ce ma surprinde este ca Audi A7 este pe doi, un loc foarte corect pt o masina deosebit de eleganta (da, l-am vazut live de mai multe ori :D).

    Una peste alta sunt placut surprins de faptul ca primele locuri sunt ocupate totusi de masini care merita si pana la urma asta face dintr-un vot oarecare, unul reusit. Felicitari!
    5 4
  • Eu nu inteleg cum la raportul calitate/pret pe 3 a iesit BMW Seria 5, pe 4 Audi A7 si pe 5 Mercedes CLS.
    Cu alte cuvinte, romani, daca vreti sa faceti treaba buna si urmariti un pret cat mai bun pentru o masina noua sa nu cumva sa evitati si varianta unui Seria 5, unui A7 sau a unui CLS. Nici sa nu indrazniti sa va apropiati de o Jetta sau o Kia Sportage. :))
    Oricum felicitari Dacia, era pacat sa nu castige. Desi arata ca o masina ieftina s-a dovedit ca e fiabila. Sunt multi care au depasit deja 200 000 de km fara prea multe probleme. Ma refer la Logan, pe platforma caruia e facut Duster-ul.

    off topic (imi cer scuze):
    Bethurbazal, las-o mai moale ca orgoliul tipic banatean sau si tu esti adeptul granitei la Baile Herculane? :)) Nu mi-o lua in nume de rau, am stat in Timisoara 6 ani si stiu despre ce vorbesc. Hai mai bine sa nu poluam topicul asta cu niste lucruri care nu se pot discuta aici.
    12 1
  • fiti serios ligheanele pe primu loc
    da normal doar au platit pt asta, au legi in fav lor ca sa aiba vanzari mair, au facilitati economice si alte chesti, nu merita, dar sper ca in cativa ain sa dea faliment, durere atunci e ca o sa platim toti pt cativa prosti
    3 11
  • valentin -rally
    autovot bun
    bravoo votanti!
    Dacia votata este si buna, si accesibila la pret si e produsa in Romania. Unele materiale in presa vorbesc de unele /altele despre Logan sau Duster. Invidie si orgolii ranite la vestici.
    Altminteri numai ce au ei e de laudat.
    Bravo romanilor care au votat !!
    4 1
  • Pro Alfa
    Nu stiu ce cauta in acest top Noua Giulietta, un fiasco ca si sorusa MiTo.
    11 6
  • :)
    se vede ca clasamentul a fost facut de romani, ca altfel pana-i cucu nu iesea, acest clasament a fost facut de romanasi nostrii de ciuda numa ca nu lua titlu de masina anului in UE, asa ca baieti s-au gandit sa faca si ei una si aici sa iasa cutia pe 4 roti, bravo tiganasilor tot asa, si aici ati furat la voturi, si daca nu o furat atunci era patriotismu care nu inteleg ca e doar un clasament si conta parerea proprie, la pariu ca cei care au votat pt dustar majoritatea nici nu au si si daca ar avea banii nu si-ar lua masina asta ci ar alege alceva.

    oricum bravo ca suntem si noi pe primu lac la ceva, e drept ca si acest concurs noi l-am facut :)
    2 16
  • am o sugestie pentru urmatorul autovot : sa avem 2 categorii Romania si Restul lumii ..

    pentru ca stie clat toata lumea ca masinile romanesti sunt cele mai bune la cam toate capitolele deoarece sunt accesibile, robuste, fiabile, si tot asa, si nu are rost sa le comparam cu restul lumii -- deci categorii separate, mai da-i draq de nemti si japonezi cu joarsele lor sh de cocalari ce este :)

    @fanii Dacia: Incepe productia lui B-MAX la Craiova ... ar trebui luat in calcul pentru urmatorul Autovot .. cinestie, poate masina romaneasca No. 1 va fi un ford :)
    1 15
  • @unckle
    hai ca te-au facut varza cei cu posturi de mai sus (ioio, semtex, Dacia)... ai picat in fund cu argumentele, dar totusi continui cu aprecieri tupeiste la adresa Dacia... ungurului VSZ sa spun ca-i inteleg frustrarea, insa pe tine te banuiesc de prostie crasa
    12 1
  • BaditzaEx
    de ce-i bozgorul frustrat ?!=))
    inteleg sa-i gasesti/prezinti Daciei ( care exista dinaintea Hungariei ) voturi negative cand te referi ca n-ar fi buna la liniute, nici cine stie ce design n-are ( oricum Dusterul e destul de atragator si original ) , cand faci referire la interior, dar cand e vb de o masina adresata Romaniei , ( de la Timisoara la Constanta , de la Satu Mare la Bucuresti - si asa o sa ramana poate un pic mai mare dar Niciodata mai mica ) ... N-ai cum sa-i negi calitatile de cel mai bun Produs ( Prima Mana ) Raport - Pret - Calitate !!!
    Iar asta cu patriotismul LOL, dk era un PishtoLada sau o IstvaniSkoda chit ca era PRAF si n-avea vanzare decat in Hungarya si alti fanatici Autonomi , si tot era preamarita si cumparata =))
    mai lasati vecinilor Ipocrizia asta Crasa , cat vizavi de < noi suntem mai buni ca voi, aspiram la mai mult > asta clar denota rasism , iar cand va rupem capu' plangeti pe afara ( UE & USA ) ca sunteti persecutati ...
    14 0
  • BaditzaEx
    p.s.
    dk e sa mai aducem vb de inovatiile/realizari in materie de mai orice ( aeronautica, fizica, medicina ... ) ale romanilor comparativ cu cele ale hungurilor va dam bataita si aici, asa ca terminati cu remarcile xenofobe( < noi avem aspiratii mai ... > ) si calomnii ( < voi luati Dacia pt ca sunteti patrioti prosti > )
    Daca eram asa patrioti va bagam in ilegalitate , ca-n Slovacia ;-)
    12 0
  • Votat de blogeri si internauti
    Votat de blogeri si internauti care tin in mana doar volanul de la consola si au pedale de plastic sub birou joaca nfs sau alte porcarii d astea daca era votat de soferi altfel statea treaba sa pui tu dacia inaintea unui cls sau a unui A6 care sunt masini nu carute dar cum in lumea asta dreptate nu mai este si fiecare cioban face sondaje care da mai mult ala iese. Nu e destul ca o protejeaza guvernul cu taxa de poluare si alte taxe mai scoateti si voi caruta asta pe locul 1. Daca ar scoate astia taxa de poluare ar ramane dacia cu carutele ei in hambar si ar aduce si oamenii masini bune si accesibile. Oricum nu prea am vazut multe dustere deci nu e chiar asa de accesibila pre cum se spune.
    0 10
  • este destul de greu sa convingi pe cineva ca nu are dreptate cand nu iti intelege argumentele ... dar lasa, nu-i bai, "ma-ti facut praf", "am ramas in pom cu argumentele", nici o problema, mergeti voi cu dacia ca-i belea la "calitate/pret", iar noi cei care am mai vazut si altceva decat 1310 o sa avem pretentii ceva mai mari:)
    2 10
  • semtex
    @unckle
    asa e, esti un neinteles... geniu pustiu... cum de nu te-am recunoscut? :))
    acum pe bune, ce Mitsubishi ai? tu chiar crezi ca Misubishi ala al tau are un raport calitate/pret mai buna decat Dacia? :)) atunci chiar esti facut gramada... stai linistit ca faza cu "ai coborat din 1310" nu merge la mine... sun pe langa masini de cand ma stiu, lucrez in domeniul auto de cand a fost legal posibil, am studii si diplome in domeniu, cursuri de perfectionare si peste 120 de masini conduse pe toate tipurile de drum... tu ce r**** ai facut?
    11 2
  • dacia mai are mult de lucru pana va face masini comparabile cu ce facea Mitsubishi acum 10 ani ;).

    Si daca tot zici ca ai milioane de diplome si studii, si ca esti superbazat pe tine, poate ar trebui sa dai dovada de un pic de inteligenta si sa lasi si pe altii sa aiba pareri proprii -- nu toti oamenii vad lumea asa cum o vezi tu. Iar daca pe AM au aparut 2-3 insi care sunt foarte fericiti ca-i dacia aia pe locu' 1 . . . si trambiteaza sus si tare ca ala-i locul pe care il merita, ar trebui sa intelegi ca vor fi si altii care nu vor fi de acord.
    Argumente de genul " :)) " denota faptul ca esti o persoana culta, inteligenta, responsabila, calculata, etc.

    ps. diplomele de "participare" nu-s echivalente cu Diploma de Inginer ... si daca te-ai dat cu masinile care vin in servisu' in care speli tu piesele nu insemna ca esti un "mare cunoscator" . . . ia uite, stiu si eu sa zic de rau de altii . . . dar asta oare ma face pe mine mai bun?
    2 11
  • semtex
    @unkle
    chestiunea e ca eu ti-am demontat argumentele, iar acum tot ce ti-a mai ramas e atacul la persoana... te intrebi de ce rad? nu pot sa nu rad cand vad atata prostie... Dacia nu vrea sa faca masini "comparabile" cu Mitsubishi din orice era (nu numai de acum 10 ani) pt ca urmareste alta filosofie. Si daca tot vrei sa vbim de modernitate, n-avea Mitsubishi acum 10 ani crossovere (pt ca nu se inventase notiunea) si nici common-rail sau selector de tractiune la interior ..
    13 1
  • poate nu , dar acum 10 ani Mitsubishi catiga Dakar ... "sah" ;)

    iar partea cu demontarea.. la o privire mai atenta se poate observa ca nici nu le-ai inteles ;)
    1 9
  • Silverblade
    @Bethurbazal si BaditzaEx
    Doar doua observati:

    1) Nu ungurii ne-au redat libertatea pentru ca pana prin '89 nici ei nu o prea aveau, eventual americanii, dar nu e prea sigur ca am dobandit-o si, chiar daca am dobandit-o, mi se pare ca o pierdem incet acum. Si fara prea mare ajutor din partea nimanui.

    2) Nu vad de ar trebui sa plece cineva din tara pentru ca are o opinie proasta despre o masina, indiferent cat de justificata sau nu e opinia respectiva. La urma urmei libertate inseamna sa ai dreptul sa nu ai dreptate (Churchill a spus chestia asta, ca sa nu se creada ca plagiez).
    0 6
  • BaditzaEx
    @Silverblade
    1) n-am scris eu, ca Bethurbazal ar tre sa plece cu toate ca e clar ca aici nu-i prea convine , mai bine ar posta pe un site unde scrie in ciripeasca oricum;
    2) e dreptul oricui sa-si spuna parerea fie ea si subiectiva despre orice produs / masina in cazul de fata - dar asta Nu inseamna ca din considerente subiective trebuie sa catalogam un produs ca fiind prost si sa afirma despre cei care voteaza acel produl , ca singurul lor argument ar fii < patriotismul > pt ca atunci, cativa dintre noi avem dreptul si obligatia de a rasp .

    < daca spui o minciuna destul de tare si de mult timp, oamenii, in cele din urma vor incepe sa creada > Joseph Goebbels
    adica < dacia e proasta si luata doar de oameni saraci sau patrioti >, < romani se trag din romanes / rromi , sunt toti doar hoti , lasi si panarame >
    As dori sa stiu totusi , tu de ce ai intervenit ?, m-ai vazut un extremist sau ai vrut sa ma pui in acelasai plan cu un adevarat xenofob/extremist , pt a submina o observatie Realista ?!
    7 1
  • Silverblade
    @BaditzaEx
    Am spus eu ca esti extremist? Am intervenit pentru ca e dreptul meu sa intervin pe un forum public, in primul rand, iar in al doilea rand nu v-am insultat pe nici unul din voi, pur si simplu am sustinut ideea (pe care o sustin si acum) ca argumentele oricui despre o masina ar trebui sa fie in plan tehnic si estetic, nu personal.
    Oricum, ca fapt divers, nu gasesc nimic rusinos in a fi patriot, e un lucru foarte bun si privit ca atare in toate tarile europene (si nu numai). Eu recunosc faptul ca daca am de ales intre un produs romanesc si un altul strain, iar diferenta de calitate nu e prea mare, il voi alege pe cel romanesc. Iar a cumpara produse din tara ta e si un lucru inteligent din punct de vedere economic (din motive evidente).
    In fine, referitor la Duster, mie chiar imi place masina asta - comparand-o cu produse din gama ei de pret, desigur. Designul e simplu si robust, dar asta e un lucru bun la o masina cu veleitati off-road si, in treacat fie spus, exista unele masini foarte scumpe care or fi bune tehnic, dar arata oribil (BMW X6 e cel mai bun exemplu). Cat despre afirmatia ca numai patriotismul ne ideamna sa o cumparam, ideea e ridicola atata vreme cat Daciile sunt acum cumparate mai mult de straini. O cumpara sa fie mai mult un "cal de bataie"? Ei, si?!
    1 0
  • "il voi alege pe cel romanesc. Iar a cumpara produse din tara ta e si un lucru inteligent din punct de vedere economic (din motive evidente)."

    Sper ca iti dai seama ca Renault scoate din tara marea amjoritate a banilor incasati de fabrica de la Pitesti. Si prin marea majoritate se intelege cam totul in afara de vre-o 80 de euro per masina care sunt declarati "profit".
    Lucrul bun este ca masina cumparata plateste salariile muncitorilor din fabrica si din fabricile colaboratoare cu Dacia. Dar comparativ cu pretul platit de tine pe masina aceste sume care raman efectiv in romania sunt foarte mici
    2 3
  • Silverblade
    @unckle
    Iar eu sper ca iti dai seama ca in afara de faptul ca plateste in mod direct salariile a mii de oameni, aduce indirect beneficii prin faptul ca exista sute de alte firme in tara care sunt furnizori Dacia, dealeri etc., ca 5% din intregul export al Romaniei e reprezentat de Dacia, ca exportul ajuta la echilibrarea balantei externe a Romaniei si, implicit, a cursului de schimb al leului fata de alte monede si asa mai departe...
    2 1
  • Cand ai spus ca Dacia echilibreaza balanta import-export ai uitat sa iei in calcul ca majoritate banilor care intra pe acele exporturi sunt scosi din tara. Singurele lucruri care aduc bani in romania sunt cele enumerate de tine, evident, dar treuie sa iei in calcul si ce pondere au ele in cele 8 mii de euro cat costa un logan, in medie. Parerea mea este ca au o pondere foarte mica, dar daca ai vre-o sursa care sa spuna ca dintr-un logan de 8000 euro raman in romania mai mult de 3-4sute te rog sa-mi spui si mie :)
    2 1
  • Silverblade
    @unckle
    Nu stiu daca e asa, dar e foarte posibil, orice firma incearca din rasputeri sa micsoreze suma impozabila. Sa plecam de la premiza ca e adevarat ce ai spus.
    Chiar si asa, beneficiile indirecte aduse de o firma de dimensiunea asta sunt enorme: si furnizorii Dacia la randul lor cumpara materie prima de undeva, platesc si ei impozite, au si ei angajati care avand un loc de munca pot plati pentru a cumpara mancare, haine, electrocasnice, vacante etc.
    Sigur, ar fi si mai bine daca mancarea din supermarketuri ar fi macar in majoritate din Romania (tocmai mi-am cumparat portocale ce costau mai putin ca merele!), daca am mai avea macar vreo fabrica de textile (canepa se poate si tzese nu doar fuma), daca am produce si noi electrocasnice de vreun oarecare fel (cu exceptia Arctic-ului - care e la turci), dar, in fine, asta e alta discutie...
    1 0
  • "Nu stiu daca e asa, dar e foarte posibil, orice firma incearca din rasputeri sa micsoreze suma impozabila" ... spune asta fanilor Dacia de mai sus care au impresia ca Dacia face mare branza pentru Romania (sincer cred ca banii cheltuiti de romani pe dacii sunt mai multi decat banii care raman in romania din activitatea de la Dacia ... )
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru