Volkswagen Scirocco GTS revine pe piaţă după 30 de ani

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.05.2012
Volkswagen aduce la Salonul Auto de la Leipzig versiunea GTS a lui Scirocco. Denumirea Scirocco GTS nu a mai fost prezentă în gama Volkswagen de trei decenii.

Volkswagen Scirocco GTS va debuta la Salonul Auto de la Leipzig. Denumirea GTS nu a mai fost prezentă în gama Volkswagen de mai bine de 30 de ani, dar noua versiune vine să le amintească fanilor de spiritul lui Scirocco GTS. Modelul este oferit alături de mai multe motorizări, cea mai puternică versiune fiind echipată cu un TSI de 2.0 ltiri, care dezvoltă 210 CP. Indiferent de motorizare, modelul are jante din aliaj de 18 inch, praguri laterale cu un design special, capotă cu dungi negre şi roşii şi capace ale oglinzilor vopsite cu roşu. În cazul versiunii de 210 CP, Volkswagen Scirocco GTS are şi etriere vopsite în roşu.

Interiorul versiunii GTS a lui Scirocco prezintă un set de ornamente din aluminiu cu inscripţia GTS, tapiţerie din piele neagră cu cusături roşii, scaune cu inscripţia GTS şi pedale din aluiminiu. Însă, "cireaşa de pe tort" la nivelul habitaclului lui Scirocco GTS este nuca schimbătorului de viteze, care are forma unei mingi de golf, element care a apărut atât pe primul Golf GTI, cât şi pe primul Volkswagen Scirocco GTS.

Motorizarea 2.0 TSI de 210 CP oferită şi pentru versiunea GTS a lui Scirocco atinge puterea maximă la 5.300 de rotaţii pe minut şi oferă un cuplu maxim de 280 Nm la 1.700 rpm. În cazul versiunii cu transmisie manuală cu şase trepte, aceasta are nevoie de 6.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, în timp ce viteza maximă este de 240 km/h.

Consumul mediu al acestei versiuni este de 7.4 litri la sută. În cazul alegerii unei transmisii DSG pentru Scirocco 2.0 TSI 210 CP, consumul mediu de carburant creşte cu 0.1 litri la sută, în timp ce viteza maximă scade cu 2 km/h, fără să afecteze sprintul 0-100 km/h.

Via | AMS.de

Comentarii (6)

  • @
    Cum spuneam. VW scoate cate un model nou pe zi. Le da cate o culoare, jante + 5 cai si gata... GTS, CROSS... ieri era Golf 6 Cross. Maine ce va fi ? Phaeton GTI ? Exact, iar poimaine TOUAREG R-LINE.
    Sunt eu fan VW, dar nici chiar asa.
    Exista Scirocco R, la ce mai trebuie GTS ?
    29 9
  • GTS are nuca schimbatorului de viteze in forma unei mingi golf si daca ma uit bine are si cusaturile cu atza rosie....orice proprietar de R va fi invidios pe "nucile" legate cu atza rosie ale unui GTS-ist
    26 3
  • GTS V 6
    nu va avea vanzarile si notorietatea deja defunctului VECTRA GTS . oricum daca scorpyon vag care e fan vag spune asta , eu ce sa mai zic , mai bun decat scirroco r la design nu e acest gts , de fapt are doar cateva stikere si o ata rosie pe interior. tipic vag
    10 9
  • Devorattor
    VW si Firefox-ul
    WV e mai ceva decat Mozilla Firefox sau update-urile unui antivirus...aproape in fiecare zi vin cu o noutate. Sa fie oare nemtii atat de muncitori...mai ales dpdv calitativ?
    8 1
  • gabi_o
    like
    Unde apas pt "Like"?
    3 2
  • cea mai tare masina am avut si eu una dar model vechi din 87 dar ce sa zic foarte tare / iubesc aceasta masina foarte frumoasa.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru