Volkswagen Up! GT a primit aprobarea pentru producţie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.01.2012
Volkswagen a decis să construiască o versiune de serie a conceptului Up! GT. Modelul va deveni cea mai sportivă iterare a lui Up!, cu toate ca dezvoltă puţin peste 100 CP.

Versiunea GT a lui Volkswagen Up! a primit aprobarea pentru producţia de serie, anunţă cei de la Autoblog. Modelul reprezintă o iterare mai sportivă a citadinei germane şi este echipat cu un motor supraalimentat care dezvoltă 110 CP. Vorbim de un motor TSI de 1.0 litri, cuplat unei transmisii manuale cu şase trepte. Oficialii Volkswagen nu au anunţat data la care va debuta noua versiune a lui Up! şi nu au dezvăluit detalii tehnice oficiale în ceea ce priveşte acest model.

În comparaţie cu un Up! standard, GT Concept prezintă o bară faţă redesenată, cu o grilă de dimensiuni mai mari şi cu model fagure. Respectiva grilă faţă ar putea ascunde un intercooler, necesar propulsorului supraalimentat ce va sta sub capotă. Posteriorul prezintă un set de evacuări duble, integrate discret în bara de protecţie redesenată. Pragurile laterale au şi ele un aspect sportiv, iar Up! a primit un set de jante din aliaj de 17 inch.

La interior, versiunea sportivă a lui Up! a primit tapiţeria caracteristică modelelor GTI. Celelalte elemente de interior îşi păstrează formele şi caracteristicile, promiţând să ofere un preţ de achiziţie cât mai redus şi o experienţă de condus cât mai pură, fără tehnologie în exces.

Cei de la Volkswagen sugerează o legătură de ideologie între Up! GT Concept şi prima generaţie a lui Golf GTI. Cele două modele au dimensiuni apropiate, iar o versiune de peste 100 CP a lui Up! ar putea oferi performanţe dinamice comparabile.

Via | Autoblog

Comentarii (7)

  • Tam-Tam
    Mult tam-tam pentru o masina hidoasa. Daca inginerii VW nu au reusit sa scoata o masina mai "de Doamne ajuta", acuma e randul celor de la marketing sa le spele pacatele.
    13 26
  • corect! ducu.
    12 24
  • UP DOWAN
    sicriu sport =)))
    9 24
  • peste tot va bagati!!!, vedeti-va de daciile voastre ca vw up vw impinge din spate daca sunteti in loganurile voastre, muriti de invidie...., luati aminte; pisicuta asta face pipi pe orice dacie...
    16 14
  • ?
    nimic de zis dar cand a fost lansat abarth 500 toata lumea era cu gura mare ( o prostie ,o panarama etc) hai sa nu mai facem parte din cei pupin.........Si acum o marca x daca scoate si bicicleta tot buna este ca doar este xxx si motorul Fiat TwinAir de 0.9 litri era pt ScorpyonVAG (OFICIAL! 0.9TwinAir, care crapa la turatii ridicate. Este recomandat doar persoanelor in varsta, care nu trec de 2000rpm.) pe acesta il va venera doar este DAS AUTO.
    7 6
  • Ma indoiesc ca va fi un 1.0 TSI(desi nu e imposibil),ci mai deggraba un 1.2 TSI pentru GT(posibil sa fie GTI),iar pentru un eventual R un 1.4 TSI de 120-140 cp
    4 5
  • ce maghernita ... astia de la vw chiar nu mai au nici o jena sa scoata ceva atat de penibil ? macar daca cereau 3-4 mii de euro pe un jaf dasta si nu stiu cati oameni normali la cap ar fi dat banii. de taranii pt care vw e peste rolls royce nu mai are rost sa vb ...aia sunt alegatorii lu base.=))
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru