Volvo va avea un sistem multimedia creat de Mitsubishi

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.05.2012
Viitoarele generaţii Volvo XC90 şi S80 vor oferi pasagerilor un sistem multimedia complet nou, cu conexiune la internet şi multe alte funcţii. Dezvoltarea sa se va face alături de Mitsubishi Electric.

Volvo a anunţat oficial că a încheiat un parteneriat cu Mitsubishi Electric, un subsidiar al constructorului auto nipon. Înţelegerea dintre cele două părţi vizează dezvoltarea unei noi generaţii de sisteme multimedia destinate viitoarelor modele Volvo.

Mitsubishi Electric va dezvolta unitatea centrală şi va fi furnizorul principal pentru ceea ce Volvo numeşte Sensus, adică sistemul de operare capabil să reunească funcţiile multimedia, de navigaţie, setările maşinii şi alte elemente funcţionale.

Tot Sensus va fi responsabil şi de comunicarea şoferului cu maşina. Interfaţa va fi una prietenoasă şi va încerca să ofere celui de la volan conexiune la internet, conexiune pentru telefonul mobil, informaţii despre starea vremii şi chiar acces la reţele sociale.

Primele primele modele care vor avea şansa să se bucure de noua tehnologie dezvoltată de Volvo împreună cu Mitsubishi Electric ar putea fi noile generaţii XC90 şi S80. SUV-ul şi nava amiral ale suedezilor sunt produse de top pe care sistemul de navigaţie este o tendinţă aproape obligatorie.

El va fi dezvoltat pentru a putea fi adaptat consolei centrale sculptate, o marcă personală a modelelor Volvo.

Stefan Jacoby, preşedintele executiv Volvo, a declarat: “Suntem extrem de încântaţi să vă anunţăm că Mitsubishi Electric Corporation este noul nostru partener. Cunoştinţele şi experienţa lor ne vor ajuta să oferim publicului un sistem multimedia de un înalt nivel tehnologic şi calitativ.“

via l motorauthority

Comentarii (3)

  • "Volvo va avea un sistem multimedia creat de Mitsubishi"

    "Dezvoltarea sa se va face alături de Mitsubishi Electric."

    Pai ori e un proiect comun, ori e creat de Mitsubishi?
    8 5
  • AndreiRN
    Profit
    Proiectat de Mitsubishi si fabricat in China ceea ce mi se pare foarte normal.
    5 13
  • Octavian
    asa fabricat in china, tot are mai multa personalitate un S60 sau V40 noua generatie, decat modele BMW sau Audi care toate arata la fel intre ele, atata tot ca s-a dat un resize in Photoshop.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru