Frankfurt 2011: Toyota lansează versiunea alimentată la priză a lui Prius

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.08.2011
Toyota va prezenta la Salonul de la Frankfurt versiunea de serie a modelului prius Plug-in, derivatul alimentat de la priză al celebrului hibrid.

Esential

2.2 litri la 100 de kilometri este consumul mixt al viitorului Prius Plug-in.

Toyota a anunţat oficial debutul noului Prius Plug-in în cadrul ediţiei de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul, testat intens în ultima jumătate de an, este gata să îşi facă apariţia în faţa publicului şi să demonstreze tuturor că se poate bate cu modele ca Chevrolet Volt sau Opel Ampera.

Pionierul segmentului hibrid adoptă, odată cu noua versiune ce poate fi alimentată la priză, şi un nou set de baterii litiu-ion ce permit îmbunătăţirea consumului mediu şi atingerea unei valori de numai 2.2 litri/100 de kilometri. Emisiile scad şi ele până la 49 g/km.

Noul Prius Plug-in va putea rula pe o distanţă mult mai mare doar în modul electric, graţie noului set de baterii. În condiţiile în care conceptul Prius Plug-in oferea 20 de kilometri autonomie doar în mod electric, ne putem aştepta ca versiunea de serie prezentată la Frankfurt să se apropie de această valoare. Mai multe informaţii vor fi făcute publice în apropierea salonului.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru