Lotus Evora GTE, cel mai puternic model al mărcii, a debutat la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.09.2011
Lotus a adus la Frankfurt cel mai puternic model de serie din gama sa: Evora GTE.

Lotus a lansat cel mai puternic model de serie al său la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta este Evora GTE şi dezvoltă 444 CP. Iniţial, modelul era destinat exclusiv pieţei din Asia, dar englezii s-au răzgândit şi au făcut modelul disponibil şi clienţilor din Europa. Modelul este inspirat din competiţii şi urma să fie construit în doar 25 de exemplare. Potrivit lui Danny Bahar, şeful constructorului din Norfolk, Lotus a primit 114 comenzi de Evora GTE în doar câteva zile de la anunţarea modelului.

Evora GTE este echipat cu un motor V6 de 3.5 litri, preluat din gama Toyota. Modelul a debutat la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach şi beneficiază de o transmisie secvenţială AMT. Graţie modificărilor operate de inginerii britanici, Evora GTE este cu 105 kilograme mai uşoară decât modelul de bază, în timp ce motorul său este mai puternic. Masa a fost redusă dramatic graţie utilizării panourilor de caroserie din fibră de carbon.

Cei de la Lotus spun că modelul nu sacrifică în niciun fel confortul pasagerilor, iar senzaţiile tari oferite de un model de competiţie sunt prezente şi la bordul lui Evora GTE. Interiorul este îmbrăcat în piele şi prezintă numeroase elemente din fibră de carbon.

Preţul lui Evora GTE şi cota de producţie destinată pieţei din Europa nu au fost încă specificate, dar clienţii acestui gen de model apar rapid la cel mai apropiat distribuitor Lotus şi plasează comanda fără alte griji.

Via | Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru