OFICIAL: Audi a prezentat noul R8 GT Spyder

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.06.2011
Audi a dezvăluit noul R8 GT Spyder. Modelul costă 207.800 de euro în Germania şi dezvoltă 560 CP şi 540 Nm.

Audi a prezentat versiunea GT a lui R8 Spyder. Modelul va fi construit în doar 333 de exemplare, la fel ca fratele său Coupe, iar masa sa a fost redusă cu 85 kilograme, totalul fiind de 1.640 kilograme. Noul Audi R8 GT Spyder are nevoie de 3.8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate să atingă o viteză maximă de 317 km/h. Caroseria lui R8 Spyder utilizează tehnologia Audi Space Frame şi are o masă de numai 214 kilograme.

Motorul V10 de 5.2 litri al lui Audi R8 GT dezvoltă 560 CP, la cuplul motor maxim este de 540 Nm. Fiecare cal putere dezvoltat de această unitate "trage" doar 2.93 kilograme. Motorul are un bloc din aluminiu şi baie de ulei uscată, în timp ce cadrul pe care stă acesta este din magneziu. Panourile solide din jurul motorului sunt contruite din polimeri întăriţi cu fibră de carbon. Spoilerul faţă este realizat tot din CFRP, la fel cum este cazul noii bare de protecţie spate. Împreună, noile bare de protecţie sunt cu 5.5 kilograme mai uşoare decât echivalentul lor standard.

Acoperişul lui Audi R8 Spyder decapotează maşina în doar 19 secunde, la o viteză de până la 50 km/h.

Acoperişul de tip soft-top are o lunetă din sticlă, iar modelul a fost echipat cu un set de bare de protecţie la răsturnare. În standard, Audi R8 GT Spyder este echipat cu o transmisie R-Tronic cu şase trepte.  Audi R8 GT Spyder porneşte de la 207.800 de euro în Germania.

Via | Audi

Comentarii (7)

  • of bmw....din nou ai receptionat un croseu la ficat......
    audi isi bate joc de bmw in toate felurile.....
    -le da lecti de sportivitate......
    -le subestimeaza modelele in reclame......
    si adevaru...... au cu ce......
    15 5
  • atat de sportiv este r-8 incat versiunea de 420 de cai si-o cam ia de la cine vrea si cine nu vrea . praf. poate acum cu versiunea asta sa se tina dupa un sls pana in 150 de km ca dupa aia 0 sanse.
    6 13
  • @tzenu
    Parțial ai dreptate , BMW face o greșeală imensa ca privește in care la Audi cum deja schimba vreo câteva generații de R8 dar BMW umbla cu știri de genul z2 si seria 2 sau seria 4 , BMW nu înțelege un lucru la moment , poate după ce o sa înțeleagă o sa fie bine dar deja tirziu, faptul ca seria 2 sau i3 sunt trabanturi de genul yaris si Prius , . BMW are 90% șoferi tineri sportivi care așteaptă un M8 rival lui R8 nu z2 rival lui Yaris.
    Știu ca o sa apară Destepti cu critici mai jos de genul ca cine sunt eu sa le zic ce sa facă , dar uite am dreptate am zis ca M3 E90 nu va straluci in vânzări , ASA a fost după vreo doi-trei ani uite îl scot din producție ca nu merge bine .
    BMW nu are nevoie de trabanturi gen z2 seria 2, X4 , Gran Turismo etc ....
    Decât ar face modele de astea mai bine ar investi in super car.
    7 2
  • @k
    Asa e bai KK, bate Porsche si cam tot ce inseamna concurenta directa, dar pt tine e praf. Hidosenia aia de SLS nu are nici o sansa atat in teste cat si din pct de vedere al vanzarilor. Somn usor...
    6 3
  • Critici!
    Pt. cei suparati si critici la adresa BMW trebuie sa stiti ca"trabanturile" alea voer aduce cifre de vanzri si cresteri de profit atat de necesare dezvoltarii unui supercar,si cred ca daca il vor scoate adevaratul lor adversar va fi Ferrari,McLaren,Lamborghini,si nicidecum R8.
    Deocamdata Audi are sustinerea financiara si logistica din partea unui grup mult mai potent decat BMW.
    Cei de la BMW au inteles,sper,mult mai bine decat voi in consta supravietuirea pe piata,in unitati vandute,calitate,performanta,lucruri care aduc cu sine si dezvoltarea unor proiecte "exotice".
    Pana atunci ii lasam pe ei sa decida ce si cum,noi,daca avem bani,ne bucuram de produsele lor!
    7 5
  • Mircea
    @K esti varza ma , noul R8 GT Spyder are aceeasi viteza maxima ca si SLS AMG si face 0-100 km/h in acelasi timp cu SLS AMG ! Plus ca Spyder-ul este mult mai frumos si de bun gust...atrage mai multe priviri pe strada decat un hidos de SLS AMG
    4 2
  • @Mircea
    auzi cica supercar si rs6 isi bate joc de el . unde ai mai vazut tu asa ceva .ca si cum sls si-ar luao de la e 63 amg ? =))) si vezi ca sls amg cabrio arata mult mai bine decat varianta normala .oricum r 8 este o masina frumoasa ,dar cam atat. voi astia fani audi cand o sa invatati ca audi niciodata nu o sa fie la acelasi nivel cu mercedes? cand scoatea mercedes slr si cls audi doar admira. si ei vor sa combata noul cls cu a 5 sportbak ala mai umflat? =)) tare.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru