Salonul Auto de la Frankfurt 2013

BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial

Publicat Vineri, 16.08.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 11
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 1
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 2
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 3
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 4
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 5
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 6
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 7
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 8
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 9
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 10
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 11
BMW Concept M4 Coupe: urmaşul lui M3 a fost dezvăluit oficial - Poza 12
BMW a dezvăluit astăzi la Pebble Beach noul Concept M4 Coupe. După cum o spune şi numele, avem în faţă versiunea de performanţă al actualului Seria 4 şi urmaşul legendarului M3.

După un teaser care prevestea lansarea unui nou produs M şi mai multe informaţii care anunţau un înlocuitor pentru vechiul M3, BMW a decis să facă lumină. În cadrul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach, desfăşurat în Statele Unite, BMW a dezvăluit Concept M4 Coupe.

După cum o spune şi numele, avem în faţă versiunea de performanţă a actualului Seria 4 Coupe, momentan sub formă de concept. Modelul încearcă să ducă mai departe moştenirea celor patru generaţii M3 care au scris istorie. Vechiul M3 Coupe lasă loc, începând de astăzi, unui nou nume, complet diferit, dar la fel de dedicat valorilor M.

Frontal

Conceptul expus la Pebble Beach vine cu o culoare dezvoltată exclusiv, botezată Aurum Dust, şi cu un limbaj de design ce nu se abate foarte mult de la formele noului Seria 4 Coupe. Partea frontală este dominată de aceleaşi blocuri optice cu lumini LED complet integrate, completate de o grilă nouă, vopsită în culoarea neagră şi etichetată cu litera M pentru o mai bună individualizare.

Esential 20 de inch este dimensiunea jantelor din aliaj, create special pentru noul BMW Concept M4 Coupe.
1500 de kilograme ar putea să aibă viitorul BMW M4 Coupe.
415 cai putere se zvoneşte că va oferi motorul viitorului M4 Coupe.
Capota păstrează nervurile care subliniază dinamismul, însă plusează cu o uşoară embosare în partea superioară pentru a sugera prezenţa unui motor puternic, ca şi în cazul vechiului M3.
Lipsesc însă fantele de aerisire ale predecesorului.

Spoilerul frontal vine cu prize mari de aer şi soluţii optime de ventilare a motorului. Partea inferioară este construită dintr-o combinaţie de fibră de carbon şi plastic (CFRP), pentru a asigura rigiditate structurală şi masă scăzută.

Profil

Din profil, Concept M4 păstrează silueta de coupe şi amplifică spiritul sportiv cu o fantă de aer laterală complet redesenată. Designerii şi inginerii M au decis să modifice aspectul prizei laterale de aer pentru a îmbunătăţi răcirea frânelor, dar şi pentru a garanta personalitate.

Nu puteau lipsi nici pasajele roţilor mai mari şi nici jantele de 20 de inch, cu design unic, creat special, vopsite în culoarea neagră pentru a contrasta cu cea a caroseriei. În spatele lor se ascund etriere cu logo-ul M.

Un detaliu important este şi acoperişul creat din acelaşi material compozit CFRP, care îşi propune să coboare linia plafonului, să reducă masa totală şi să impresioneze cu cele trei dungi în culori clasice BMW M Sport. Linia acoperişului se continuă uşor în spate, unde portbagajul a primit un eleron discret, de asemenea din CFRP, care asigură apăsare aerodinamică.

Posterior

Privit din spate, Concept M4 Coupe păstrează look-ul atletic mulţumită pasajelor generoase ale roţilor. Stopurile au fost alungite până pe marginea caroseriei, iar stopurile LED conturează personalitatea. Cum era şi normal, fiind vorba despre un model M, nu puteau lipsi ţevile de eşapament duble, înglobate într-un deflector din fibră de carbon, care completează pachetul aerodinamic.

Motor

Urmareste Automarket
Despre motorizarea pe care conceptul o ascunde sub capotă nu au fost făcute publice detalii, BMW preferând să aştepte, probabil, Salonul Auto de la Frankfurt, acolo unde prototipul M4 îşi va face debutul european.

Mai multe surse neoficiale vorbesc despre renunţarea la vechiul motor V8 şi la adoptarea unităţii cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri, supraalimentată pentru a putea genera aproximativ 415 cai putere şi un cuplu motor generos, de 545 Nm. Deşi nu sunt mulţi cai putere, BMW va compensa printr-o masă extrem de scăzută a viitorului M4, estimată la aproximativ 1500 de kilograme.



Comentarii (11)

  • PUR SI SIMPLU DIABOLIC !!!
    AMAZING CAR !!!
    22 6
  • interesant......
    parerea mea e ca macar 450hp sa aibe.......ar fi suficient....
    9 7
  • tzenule ... poate sa aiba si 1200cp ... daca nu ii pune calumea pe asfalt ii are degeaba (a se vedea cum Huayra cu 700p este mai rapida ca veyronu' /1200 si agera/1000+)
    12 21
  • @tzenu_bmw : O sa apara poate un CSL cu ceva mai multi caluti, apoi o sa mai ofere un pachet Performance cu inca ceva caluti etc...Isi lasa loc pentru viitoarele editii speciale si pachete speciale, as always.
    11 0
  • http://www.bmwblog.com/2013/08/16/real-life-photos-bmw-m4-coupe-at-pebble-beach/
    7 0
  • Mircea
    @unkle numai scrie minciuni pe site , Huayra nu este mai rapida decat Veyron si nici decat Agera
    7 5
  • Ss vrea sa fac niste comentarii filozofice cu multe metafore dar inca nu s-au inventat destule si nici n-am facut suficienta scoala, drept urmare, n-o sa-mi permit in viata mea unu.
    6 0
  • dan._grc
    @BMW

    Fortza BMW, e cea mai tare marca din lume, si eu ma pot numii unul dintre jmekerii cu BMW-uri, fiindca noi cu BMW suntem jmekeri. Trecem pe rosu iar la verde oprim sa nu treaca un alt jmeker din intersectie cu BMW pachet M Performance ;)
    6 22
  • Asta-i masina de masina,nu carutele japoneze.
    2 3
  • dezamagire
    bah bajeti, orice ar fii eu am crescut cu dorinta de a conduce un m3, acum ce au facut au pus capat unei legende. Au schimbat doar ca sa se bata direct au A5, dar nu are nici un farmec. BMW M3 va ramane in inima nostalgicilor prima iubire.
    0 1
  • SuperMario
    Este o super masina!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru