GENEVA LIVE: Ford Vertrek şi B-Max în toată splendoarea lor

Publicat Miercuri, 02.03.2011
Standul Ford de la Geneva a prezentat două concepte interesante - Vertrek şi B-Max. Ambele prefigurează modele de serie care vor deveni realitate în 2012.

Ford a prezentat două concepte care arată viitorul mărcii americane în Europa în cadrul standului său de la Salonul Auto de la Geneva. Vorbim de Vertrek şi B-Max, concepte ale căror versiuni de serie vor fi lansate în 2012. În timp ce Vertrek este succesorul lui Kuga, B-Max reprezintă un monovolum de segment B care va fi bazat pe platforma lui Fiesta. Mai mult decât atât, respectivul monovolum va fi construit la uzina Ford din Craiova.

Vetrek Concept este bazat pe platforma C a celor de la Ford, mai precis cea pe care este construit noul Focus. Acest lucru înseamnă că trăsăturile noii compacte vor fi preluate şi de crossoverul respectiv, la fel cum a fost cazul lui Kuga şi a actualei generaţii de Focus. Vertrek nu este singurul model din gama Ford construit pe platforma lui Focus, americanii utilizând această platformă şi pentru monovolumele C-Max şi Grand C-Max.

În ceea ce priveşte noul B-Max Concept, acesta reprezintă un suflu de modernitate în segmentul monovolumelor de clasă mică.

După ce Opel a venit anul trecut cu Meriva şi ale sale uşi cu deschidere inversă, a venit rândul celor de la Ford să "rupă gura târgului". Conceptul celor de la Ford nu prezintă montanţi B, iar americanii spun că acest lucru este unul dintre elementele cheie ale modelului lor, deoarece uşurează accesul la locurile din spate. Nu o să analizăm îndeaproape acest element în raport cu rezistenţa la impact lateral, preferând să îi lăsăm pe inginerii de la Ford să se ocupe cu ceea ce se pricep ei mai bine, toate ipotezele urmând să fie testate ulterior la crashtestele EuroNCAP şi ADAC.

Comentarii (4)

  • FLORIN
    UN AUTOTURISM MODERN...FRUMOS
    4 1
  • Viva Fiesta
    Oricat incearca variatiuni pe tema ,nu le iese.Altceva bajeti !
    1 4
  • Octavian
    Felicitari
    A venit vremea unui auto cu adevarat, poate scapam de cutiile de conserve tip dacia si daewoo
    3 3
  • Adryan
    @Octavian
    Daca ne dai tu bani de o masina la pretul pe care o sa il aiba BMax noi nu ne plangem.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru