Audi lansează la Paris un A1 de 185 de cai şi 250 Nm

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.09.2010
Constructorul din Ingolstadt va lansa la Salonul Auto de la Paris o versiune nouă a modelului A1. Este vorba despre un vârf de gamă echipat cu motorul de 1.4 litri şi 185 de cai putere.

Esential

6.9 secunde îi sunt necesare noii versiuni Audi A1 pentru a atinge 100 de km/h.
185 de cai putere dezvoltă versiunea cea mai puternică a actualului A1.
5.9 litri la 100 de kilometri promite în ciclu mediu Audi A1 în versiunea 1.4 TFSI.

Atunci când toată lumea aştepta lansarea versiunii sportive S1 în cadrul Salonului Auto de la Paris, Audi le oferă tuturor o nouă surpriză. Contructorul din Ingolstadt va aduce la salonul francez un derivat sportiv al mezinului gamei, însă numele său nu va fi S1.

Este vorba doar despre cea mai puternică versiune de până acum a lui A1, echipată cu un motor de 1.4 litri TFSI, de 185 de cai putere. Vârful de gamă va oferi, pe lângă bagajul generos de putere, şi un cuplu maxim de 250 de Nm.

Resursele vor putea propulsa mezinul de la 0 la 100 de km/h în doar 6.9 secunde, asigurându-i în acelaşi timp o viteză maximă de 227 km/h. Chiar şi aşa, consumul mediu se va opri la numai 5.9 litri/100 de kilometri, iar emisiile nu vor depăşi 139 de g/km.

Noua versiune va fi disponibilă doar împreună cu pachetul de echipare Ambition şi kitul S-Line, care include printre altele jante de 17 inch din aliaj şi o serie de accesorii aerodinamice noi. A1 va oferi în această configuraţie o cutie automată cu şapte rapoarte S-tronic, frâne pe discuri anterioare cu diametrul de 288 de mm, un sistem audio Bose cu 14 difuzoare şi lumini LED pentru blocurile optice anterioare, posterioare şi pentru interior.

Noua versiune de top va fi disponibilă în curând pe piaţa din Germania, preţul de pornire fiind fixat deja la 24.250 de euro.

Comentarii (11)

  • pana nu apare edi80 sa isi spuna pararea eu zic sa nu va avantati in afirmatii !
    12 4
  • p.s o sa i se faca greata alfei romeo mito alergand dupa ea mai edi ;)
    8 6
  • ....mie mi s-a si facut greata numai cand o vad...
    3 14
  • probabil cu cateva dotari in plus ajunge la pretul unui subaru impreza sti, da na, sti-ul nu e premium ca A1.... in plus nu e nici audi..... deci e o masina proasta din start :p
    7 8
  • @men ai probleme amice?de ce ma musti?:)))
    esti si tu din ala care cand isi cumpara masina intreba cati cai are si cat baga?:))))
    subscriu pe @@men
    4 9
  • demonel
    cum as caracteriza masina intr-un cuvant: NUUUUUUUU!!!!!!
    3 7
  • daca era ca putere si ca performata sub un mito te-ai fi folosit cu placere de cati "cai are si de cat baga " si ne-ai fi subliniat cat de core sportivo e peste a1!
    cum tu esti "fan" vag la fel sunt si eu fiat group ;) intelegi tu aluzia :*
    8 4
  • llllllllllllllllllloooooooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllll
    nu sunt nici fanul vreo unei marci si nici nu pot sa spun ca imi displace vreo marca!! sunt masini si masini amice!! sa fii fan unui fier trebuie sa fii putin..dar ma rog!!eu pot spune doar ca imi plac anume masini si le apreciez!!spre deosebire de tine eu cand ma uit la o masina nu ma uit la cat are in bord,cat baga,sau cati cai are...sunt altele mai importante insa tu nu ai cum sa le intelegi..toate la varsta lor!!!


    multa bafta si multe masini care baga multttt!!
    3 5
  • sa fii hater-ul unor fiare (vag) trebuie sa fii putin ...dar ma rog!
    5 2
  • BaditzaEx
    interesant
    o adevarata jucarie inteligenta pt pustii de liceu din US, f buna dar nu pt publicul de aici ( exceptand unii pusti mai favorizati de la natura .. )
    4 0
  • Daca ai muuuulti bani, nu te uiti la pret.
    Daca nu ai bani multi, ai alte alternative.
    Observati faptul ca este mai scumpa ca rudele din grupul VAG (Polo GTI/ Ibiza FR/ Fabia vRS) cu 5000 EURO dar poate diferenta se compenseaza cu caracterul premium, brand-ul si dotarile standard.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru