Salonul Auto de la Paris 2014

Opel lansează la Paris un nou motor pentru Insignia şi Zafira: 2.0 CDTI de 170 CP

Publicat Joi, 11.09.2014
de Sebastian Toma
Comenteaza 6
Opel lansează la Paris un nou motor pentru Insignia şi Zafira: 2.0 CDTI de 170 CP - Poza 1
Opel lansează la Paris un nou motor pentru Insignia şi Zafira: 2.0 CDTI de 170 CP - Poza 2
Opel a anunţat lansarea unei noi motorizări diesel în cadrul standului său de la Salonul Auto de la Paris. Unitatea 2.0 CDTI de 170 CP va fi oferită în gamele Insignia şi Zafira Tourer.

Opel Insignia şi Zafira Tourer vor avea în ofertă şi o motorizare 2.0 CDTI de 170 CP. Unitatea cea nouă va fi lansată la Salonul Auto de la Paris şi livrează un cuplu maxim de 400 Nm. Propulsorul beneficiază de mai multe modificări în vederea îmbunătăţirii rafinamentului şi a reducerii consumului de carburant, datorită unor schimbări la nivelul arhitecturii motorului. Datorită sistemului Selective Catalytic Reduction, unitatea respectă normele Euro 6 şi înlocuieşte motorizarea 2.0 CDTI de 163 CP, aflată în prezent la vârful gamei Opel.

Cuplul maxim, de 400 Nm, este atins între 1.750 şi 2.500 rpm, iar puterea maximă este livrată la 3.750 rpm. Sistemul de injecţie operează la 2.000 de bari şi poate să facă până la 10 injecţii per ciclu de combustie. Cei de la Opel s-au concentrat pe partea de îmbunătăţire a procesului de combustie pentru această motorizare, fiind testate peste 80 de simulări digitale ale configuraţiei de combustie, dintre care cele mai bune cinci au fost selectate pentru testarea în versiune reală, ca apoi să fie dezvoltată versiunea implementată în producţia de serie.

Noua versiune a motorizării diesel de top de la Opel foloseşte AdBlue pentru a reduce emisiile de oxizi de azot.

Urmareste Automarket
Reprezentanţii Opel se mândresc cu rafinamentul asigurat de noua motorizare 2.0 CDTI de 170 CP şi de răspunsul la acceleraţie asigurat de acesta.
Datorită noii turbosuflante cu geometrie variabilă cu actuator controlat electronic folosite de acest model, răspunsul la acceleraţie este cu 20% mai rapid faţă de unitatea precedentă. Tot faţă de predecenta versiune a motorizării 2.0 CDTI de top din gama Opel, unitatea este cu cinci decibeli mai silenţioasă la ralanti.

Via Opel


Comentarii (6)

  • In sfarsit, o motorizare adecvata timpurilor noastre. Exact asa ceva lipsea in gama Insignia.
    10 3
  • Perfect! Acum trebuie sa mai scada din greutatea masinilor pentru ca au ramas in urma la acest capitol. Sper ca urmatorul Astra sa fie cu cel putin 100kg mai usor ca actuala generatie. Valabil si pentru modelele globale Chevrolet, care insa din pacate nu se vor mai comercializa in Europa.
    13 0
  • totusi
    1. si totusi e mica plaja de turatii pt. cuplul maxim, nu m-as mandri cu asta.

    2. puterea maxima e la 3750, asta inseamna ca daca-l turezi mai mult se "gatuie" ==> ca sa ma exprim ca dorel :)

    as fi vrut sa poate ajunge pe la 4500-5000rpm (5000 ca sa poata fi considerat modern ==> vezi mazda!)

    Pe scurt, pe hartie NU pare foarte modern
    Sper sa se simta foarte modern
    7 10
  • expertule care esti!
    12 3
  • Varful de gama dintre motoarele diesel este unitatea de 2.0 DTR de 143 kW (195 CP), si nu unitatea de 120 kW (163 CP).
    Motorul de aproape 200 CP este pe piata de aproape un an, care e "adecvata timpurilor noastre".
    Nici un producator din acest segment, nu ofera o unitate de 2 litri cu o putere similara... Numai BMW are o motorizare de 190 CP si 2 litri, care va fi prezentata prin 220d coupe.
    Dupa parerea mea Opel ofera motoare destul de bune pentru segmentul din care face parte.
    4 0
  • @AST
    Varful de gama este biturbo, cel de 170 este cu o singura suflanta.
    Motorizare bmw despre care spui ca este varf de gama este tot biturbo si are 204cp.

    Revenind..OPEL...bun pe hartie si atat.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru