2010 va fi cel mai negru an din istoria industriei auto

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.07.2009
Standard&Poor's a estimat o scadere cu 13.5% a pietei auto din Europa. Cea mai neagra perioada a crizei auto ne asteapta insa anul viitor, cand, in Germania, se estimeaza vanzari mai mici cu 32%.

In timp ce toti marii constructori auto dau asigurari ca apogeul crizei auto s-a sfarsit si ca tot ce a fost mai greu a trecut, analistii de la Standard&Poor's au anuntat ca anul viitor va pune la grea incercare industria de profil. Potrivit acestora, "2010 va consemna cele mai slabe vanzari din istorie pentru industria auto, care momentan se afla intr-o perioada de tranzitie: producatorii isi consolideaza pozitiile existente iar cei doi mari giganti din Detroit si-au declarat falimentul".

Intr-un raport privind evolutia pietei auto, analistii afirma ca ajutoarele oferite de guvernele europene pot stabiliza situatia pentru moment dar in timp efectele nu sunt tocmai pozitive: procesul de rationalizare este incetinit iar supraproductia nu va ajuta deloc repozitionarea brandurilor pe pietele viitoare.

Potrivit estimarilor Standard&Poor's, vanzarile pe piata europeana vor suferi o scadere de 13.5% pe parcursul acestui an, insa vremurile grele pentru principalele state de pe Batranul Continent vor veni abia in 2010.

In tari precum Germania, Franta si Italia piata auto va scadea anul viitor cu 32%, 11.5% si respectiv 9.3%.

Singurele state care se vor bucura de o crestere a vanzarilor vor fi Coreea de Sud, Brazilia, Rusia, India si China, multumita ajutoarelor oferite de guverne.

via | Repubblica

Comentarii (4)

  • magarul "intern"
    hmmmm....
    Standard&Poor's cred ca se inseala.

    Surse oarecum interne spun inclusiv neoficial (deci nu e numai optimism de fatada) ca din toamna-iarna lucrurile se vor schimba in bine. Evident totul depinde si de celelalte ramuri ale economiei mondiale.
    So daca investitiile oprite din primavara si care se doresc a fi reluate in toamna se vor duce pe apa sambetei, insemna ca cei din domeniul auto sunt niste bisnitzari de mana'doua.
    2 0
  • Magarule, in primul rand te felicit pentru comentariile acide.
    In al doilea rand, daca lumea a mai cumparat masini in 2009 cu banii ramasi din 2008, apai in 2010 lucrurile se imput de-a dreptul. Anul asta, activitatile comerciale aproape ca au ajuns in impas, comenzi si contracte ioc, deci bani din parti pe o durata de cel putin 2 ani. Si, in conditiile astea, cum ar putea sa-si revina piata in toamna? Cred ca pasaricile alea "interne" de ti-au soptit vestea nu-s decat niste 'bagaboante' ordinare, puse pe amagit lumea.
    1 0
  • magarul de la capatul tunelulu
    tx pentru felicitari, daca au fost sincere. Daca nu, tot tx
    In rest sper doar sa te inseli si sa vedem ca primavara va veni in...toamna. Spre binele nostru.
    0 0
  • raduku
    Monopoly
    Dupa parerea mea , se pare ca cineva doreste ca din ratiuni planetare , ca marele joc Monopoly sa se opreasca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru