68% dintre şoferii sub 35 de ani ar dori să poată folosi internetul în maşină

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.07.2010
Un studiu a relevat faptul că aproape două treimi din respondenţii sub 35 de ani dori să aibă o funcţie de internet wireless în maşina pe care o conduc.

Un studiu realizat de americanii de la Autobytel a dezvăluit o concluzie şocantă în rândul şoferilor cu o vârstă de până în 35 de ani. Se pare că 68% dintre respondenţi consideră internetul în maşină un lucru foarte important, sau o facilitate pe care ar aprecia-o . Dintre respondenţi, doar 14% au considerat că sunt importante sistemele multimedia controlate prin voce pentru a-i putea permite şoferului să se concentreze la drum – cum sunt sistemele Blue&Me, Linguatronic şi altele. Doar 8% dintre şoferii tineri care au răspuns la acest studiu consideră că au nevoie de asemenea dispozitive.

Cel mai atrăgător echipament pe care îl poate avea o maşină şi ei nu îl deţin încă este GPS-ul, spun 30% din respondenţii acestui sondaj. În timp ce un sistem de navigaţie aftermarket poate fi achiziţionat contra unor sume relativ scăzute, o unitate performantă şi uşor de folosit este aproape de două ori mai scumpă decât echipamentele entry-level.

Pe de altă parte, implementarea unui sistem de navigaţie în bordul unui model şi în comenzile acestuia este încă o facilitate pe care o evită majoritatea şoferilor din cauza costurilor ridicate pe care aceasta le reprezintă. O altă problemă cu sistemele de navigaţie incluse în bord este dificultatea cu care unele dinre acestea pot primi hărţi noi şi update-uri software.

O altă întrebare care le-a fost pusă respondenţilor acestui sondaj a fost legată de perioada de timp necesară integrării internetului în autoturismele disponibile pe piaţă. Nu mai puţin de 50% dintre respondenţi consideră că majoritatea modelelor de pe piaţă vor primi această funcţie până în 2013.

Via | Carnewsarticles

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru