Adio maşinilor înmatriculate în Bulgaria! Cresc taxele şi la vecini din 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.10.2010
Anul 2012 va marca sfârşitul valului de înmatriculări în Bulgaria al autovehiculelor poluante. Ministrul Finanţelor din Bulgaria a anunţat că va taxa în special vehiculele care nu respectă nici măcar normele Euro 3.

Esential

600 de euro costă înmatricularea unui automobil Euro 3 de 11 ani în Bulgaria, indiferent de cilindree.
3000 de euro va costa înmatricularea unui automobil cu motor Euro 3 de 1.6 litri şi 11 ani vechime de la începutul anului viitor.

Ministrul finanţelor din Bulgaria, Simeon Diankov, a anunţat că taxele pentru autovehiculele vechi şi dăunătoare mediului vor creşte în 2012, informează Capital. Legislaţia permisivă a bulgarilor se va schimba dramatic peste doi ani, lucru care va duce la temperarea valului de înmatriculări second-hand provenite în principal din Germania. Potrivit informaţiilor oficiale oferite de Poliţia Română, drumurile mioritice găzduiesc circa 100.000 de autovehicule înmatriculate în Bulgaria, reprezentând nu mai puţin de 2% din parcul auto al României. Nu există nicio informaţie clară despre cât de des sunt utilizate vehiculele respective şi cum se determină activitatea din parcul auto al României.

În prezent, înmatricularea unui automobil în Bulgaria costă aproximativ 600 de euro. Taxele anuale se ridică la 120-130 de euro, iar norma de poluare sau cilindreea nu sunt importante. Singurul criteriu relevant la înmatricularea în Bulgaria era puterea motorului, limitată la maximum 120 kW (puţin peste 160 CP), iar limitarea respectivă era făcută printr-o taxă de lux.

Taxa respectivă a fost şi ea redusă, făcând posibilă înmatricularea automobilelor de peste 160 CP posibilă în Bulgaria.

În câteva luni, bulgarii vor anunţa exact valoarea taxelor care vor trebui plătite de proprietarii automobilelor înmatriculate în Bulgaria. O certitudine este faptul că autovehiculele care respectă normele Euro 4 şi Euro 5 vor primi reduceri de taxe, în timp ce vehiculele care respectă normele Euro 3 sau mai mici vor fi sancţionaţi cu impozite mari. În acest moment, 87% din automobilele înmatriculate în Bulgaria sunt mai vechi de 10 ani, spun cei de la Capital.

Odată cu creşterea taxelor şi impozitelor din Bulgaria, sunt şanse ca Poliţia bulgărească să colaboreze cu omologii săi din România pentru a confisca plăcuţele şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă în ţara noastră fără să aibă impozitul plătit la zi. Bulgarii ar putea fi obligaţi de Comisia Europeană să ridice semnificativ taxele pentru automobilele poluante, lucru care ar putea duce la un număr mare de cetăţeni români care nu vor mai plăti dările aferente statului bulgar.

Având în vedere faptul că taxa de mediu din România va creşte din 2011, nu este clar unde îşi vor înmatricula maşinile cei care circulă acum cu autovehicule înmatriculate în Bulgaria. Tot din 2011, macedonenii nu mai au voie să circule cu autovehicule înmatriculate în alte ţări. Guvernul de la Skopje a luat această decizie din cauza faptului că au peste 50.000 de autovehicule înmatriculate în Bulgaria în circulaţie pe străzile Macedoniei. 

Via | Capital  

Comentarii (70)

  • Gata,s-au dus dracu "pisicutele"!!
    46 10
  • valeriu
    Bravo lor
    Foarte bine fac, 90% din romanasii cu masini "bulgaresti" nu au nici un fel de asigurare iar in cazul in care te lovesc nu te despagubeste nimeni,sper sa se confiste toate nr cazanelor cu nr de bulgaria mai vechi de 10 ani si propietarii lor sa circule doar scuterul , ca deh atat isi permit !
    41 25
  • AMIN!
    in sfarsit...acum politia va trebui sa ia masuri! dar daca va proceda ca si cu "francejiii" sau "englejiii" care circula acum nestingheriti...tot degeaba...
    22 8
  • sa nu moara capra vecinului
    oricum mi se par jenante BMW-urile cu nr de bulgaria; pe cei care-si iau masini si n-au bani ii inteleg, dar cand iti iei BMW sau alte maini "de lux" si ai nr de bg esti mai rau decat un snob cocalar; am vazut chiar si o limuzina Lincoln Town Car cu ampatament lung cu nr de BG; da-o in ma-sa; in plus ce zicea si valeriu in legatura cu rca...
    34 8
  • stefanel
    Sa se adopte si o lege similara cu cea din Macedonia si totul ar fi perfect.
    Aici nu e vorba de moartea caprei vecinului, ci de un dezmat al eludarii taxelor facut de 'smecheri' in dauna 'fraierilor'. Eu cred ca le ajunge.
    25 7
  • @valeriu
    Tu nu vezi ce sa intampla in tara de unde sa aibe lumea bani??!! Omu mai are nevoie si de mobilitate pentru ca nu mai este un LUX.Stii tu ca 90% din masini nu au asigurare dar fara sa te interesezi daca chiar e asa!!
    16 26
  • asa nu
    asa se vb la tine in SUA?
    16 7
  • pai daca ai nevoie de mobilitate si vrei o masina cu care sa iti faci treaba, de nu iti cumperi o Astra break de exemplu sau un Doblo sau ceva de genul asta.. 99% din masinile de Bulgaria sunt pisicute. ciudat, nu?
    19 10
  • deci . . . Dumnezeu chiar exista !
    16 10
  • Octavian
    daca unii tin masinile de lux pe bulgaria nu inseamna ca sunt snobi, etc. Daca as avea masina cu motor peste 3L as tine-o pe bulgaria. De ce, pentru ca refuz sa platesc un impozit de 3 ori mai mare ca in germania doar pt ca guvernantii nostri sunt niste hoti care nu stiu numa cum sa ia si pielea de pe noi.
    Pana si in Danemarca nu sunt asa mari impozitele ca la noi(desi taxa de inmatriculare e sanatoasa de tot la ei)
    34 11
  • Vasilon
    Multi obsedati in tara asta de pisicute parca sunt frustrati.Eu in Bucuresti nu vad numai pisicute inmatriculate pe BG.Acum am vazut ca a luat amploare si la noi masinile de off-road care normal marea parte sunt pe BG mai ales astea cu motoare mari.
    Ocatavian are dreptate daca se face o taxa aberanta macar sa se faca si acolo unde este banu sau macar statu asta de rahat sa merite acei bani.
    22 4
  • dacă am 3000 euro ce să cumpăr? Măi fraţilor ăştia ne omoară cu zile şi voi înghiţiţi în sec... EU NU VREAU O MAŞINĂ NOUĂ LA FIECARE 2 ANI! NU ÎMI PERMIT!
    de aceea mă duc la bulgari! de aceea mă bucur de banii pe care îi dau! ce rost are să înmatriculăm o maşină cu 5000 lei când o pot înmatricula cu 600 euro la bulgari?

    Nu merge maşina aia tot aşa?

    Taxele nu le plătesc tot aşa?

    De ce nu vă luaţi de firmele mari? OMV si alte firme? Care numai fură banii din ţară şi îi duc în toată lumea?

    Vă luaţi tot de românul cel mic şi sărac!

    Dacă firma produce bani aici... ATUNCI TOT AICI SĂ PLĂTEASCĂ IMPOZIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    39 9
  • Bogdan
    Sa crape astia cu taxa lor auto!
    Fratilor si eu vreau sa-mi aduc un Nissan Patrol mai vechi pt offroad plus ca vine iarna, are motor de 2.8TD si euro 2, stiti cat e taxa la noi?

    Intrati si interesati-va!!

    Intradevar sunt inmatriculate in BG multe pisicutze, C-uri d-aleea de prin 94, 96, A4 aceeasi ani cu euro 1 si 2 dar daca vrei de exemplu sa iei un Range Rover Vogue din 2002, 2003 el costand undeva la 11.000-12.000 Euro unul bunicel cu euro 3 platesti la noi jumatate din masina sau il inmatriculezi in BG?
    logic ca BG.

    Fiecare dintre noi avem dreptul sa ne inmatriculam in tara o masina pe care ne-o permitem si de care sa ne folosim nu sa ne oblige jigodiile astea cu taxa lor!

    Noi suntem prosti ca inghitim, inghitim si tot inghitim!
    MERITA IMPUSCATI!!!
    33 6
  • Hai sa nu exageram.

    Odata ce iti permiti un Range Rover din 2002-2003, sau orice Range Rover, ar trebui sa iti permiti si taxa auto pentru automobilul respectiv.

    Deja nu mai facem diferenţa dintre fiţă şi necesitate.

    Luxul costă.
    17 26
  • citony
    Adevarul e la mijloc!
    Asa cum se intampla de fiecare data adevarul e undeva la mijloc. Eu cred ca 20% dintre cei cu masini de Bulgaria sunt de buna credinta. ce ne facem insa cu restul?...Sunt de acord ca nu e corect sa platesti intre 1.000 si 4.000 euro pt o masina cu eticheta verde de Germania (unii stiu ce vorbesc), care valoreaza intre 1.500 si 2.500 euro.
    De 20 ani incercam sa luam exemplu de la nemti sau austrieci, cand am putea sa ne uitam langa noi, la bulgari care au grija de cetatean si tin cont de gradul de saracie din tara lor cand fac taxele.
    16 1
  • octav_bmw
    @noi de unde stii tu ca ala cu lincoln era roman si nu bulgar..si oricum mai vin si bulgarii pe la noi in tara.
    in legatura cu taxa..era mai bine sa nu se bage nici in romania si nici in bulgaria..ca acum pe criza asta nu oricine are bani de masina si de impozitele lui boc
    7 4
  • bai seba
    sa zicem da uita ca am uitat de ceva ! autoutilitarele taxate ca masinile normale si daca au motor mare chiar ca masinile de lux de ex un mercedes din 87 restaurat complet! a trbuit imnatriculat pe bulgaria deoarece taxa era de 7000 euro!
    7 3
  • vasileluci2010
    taxa auto un abuz de forta ilegala
    ma cine va credeti voi guvernanti de cacat lasati taxa faceti rau va spun ca o sa ajungeti la umbra magarilor hooooo
    5 3
  • domnu" Sebaa... dacă vreau o maşină BUNĂ, care nu se strică atunci când am nevoie de ea.... păi scuză-mă, îmi iau un Range Rover... din 2000... vreau să agăţ de ea o remorcă, să duc varza la piaţă, sau mai ştiu eu ce.... înseamnă că îmi permit o taxă...
    cât maşina de mare? eu nu prea cred!

    Ce alt model îmi oferă siguranţa de care am nevoie?

    Duster? Swift? Nissan? orice alt model NOU? NU! Sub nici o forma! iar pe deasupra NU ÎMI PERMIT o maşină nouă!

    Eu cred că le cam ţii partea porcilor din guvern!

    Te întreb ca om la OM! Cu 3000 euro strânşi în 4 ani de muncă tu ce poţi cumpăra? Apoi cu taxa (nouă) de 9000 euro pentru o maşină euro3 din 2000, mai bine cumperi una nouă.... dar nu favorizezi piaţa de CONSUM? De ce şi din ce să cumpăr o maşină nouă o data la 3 ani... ??? Nu mai bine ţin o maşină second, durabilă, bună 10 -15 ani?

    Cum a spus colegul mai sus! DA să fie ÎMPUŞCAŢI! că merită!
    25 6
  • demin
    Roverul ala din 2000 se face PRAF. E o masina de 1stea (plus juma') si in cazul accidentului frontal si la cel lateral. Iar faza cu masina durabila ce te tine 15 ani. Pai tu vrei ca in 2025 sa mergi cu harbul ala SH din 2000? Pai chiar ca meritati sa va impuste amenzi daca circulati cu magaoile astea puturoase.

    io stiu ca vrei sa-ti arati 00-le de la inaltime ca altfel ti se lovesc de asfalt da io zic sa o lasi mai moale.

    Iar varza la piata o transporti cu remorca nu cu roverul (doar daca nu faci agricultura prin padurile virgine de la tropice sau pe chilimangiaro)
    9 14
  • vasileluci2010
    taxa de poluare
    nenorocitilor vreti cerseala unde va sint inteprinderile din tara cu ce vreti sa faceti bugetul statului ... la dracu scirbe bolnave opritiva ca ajunge jos taxa autooooooooo rusine sa va fie .
    12 4
  • Octavian
    Auzi, dar in situatia urmatoare, am un diesel mic pt oras si pentru zi de zi dar prefer pentru vacantelelungi si mersul in weekend la munteodata pe luna o masina 4x4, hai sa zicem GrandCherokee de 5,2. Cutie automata, integrala permanenta, piele, scaune incalzite, dif blocabil, "neste" chestii cum ar spune unii.
    Sa ii plates lu' alde' boc impozit de mii de euro pe an ca sa ce? Pentru ce?o inmatriculez in bulgarika pentru ca ma costa cam 250E/an, deci rezonabil.
    Subscriu la ce spunea colegul de mai sus cu gunul.
    9 3
  • marian
    romania
    nu oricine isi permite o masina pe romania si nu sunt numai pisicute,intradevar ca sunt mai ieftine si tot omu zice: imi iau pisicuta,dar o pisia pe bg este 1000-1500 euro ,pe cand la noi 3000 ,de ce sa dau atatia bani in plus ,oricum tot statul a pierdut ,ne mutam pe anglia unde iti iei o masina din 2000 care aici este 10000 euro ,cu 1500-2000 de euro,toate taxele anuale sunt cca 300-350 euro pe an si acolo nu se radiaza ,asa ca tot v-or fi variante stati linistiti.....,rusine statului
    7 2
  • @octav_bmw
    stiu sigur ca e roman; e limuzina de aceea care se inchiriaza la nunti, cum sunt si in filmele americane, cu 1 geam intre usa fata si cea spate;
    P.S. da, statul e un nemernic; nici eu nu vreau sa fie taxe asa de mari; chiar am vazut intr-o revista: in germania impozit anual la un Merc C 63 AMG e vreo 512 E, iar in Ro e 1500 E (aproximativ); statul zice ca sa avem impozite ca afara daca vrem sa traim bine; dar avem impozite si taxe mai mari si o ducem mai rau
    8 4
  • inseamna ca nu stii care iti sunt prioritatile. . . asta in gluma

    dar mai in serios ti-as spune ca ai si alte optiuni de masini cu motorizari mai bune si care sa polueze mai putin.

    Dar cum spuneam mai sus cu 00-le sigur fiecare isi trage orice masina vrea dar romanul ramane sa confirme zicala cu capra raioasa.

    E sarac, e sarac si cu duhul dar nu-i mai ajungi la nas.

    Chestia cu taxele e vrajeala.

    Btw, acum urmeaza sa ii injurati pe bulgari si guvernul lor ca nu va mai lasa sa va inmatriculati cojile motorizate

    parerea mea

    PS. cati dintre suparatii de azi au preferat la alegeri culoarea aia? La pomu' laudat...iei teapa!
    2 5
  • Necesitate taxata ca fita
    Partizanii aberantelor taxe romanesti sa-si aduca aminte sau sa ia aminte la exemplul cu AROul taxat anual cu echivalentul valorii sale.

    Mintea voastra ingusta poate concepe ca sint o gramada de oameni care locuiesc in zone inaccesibile si care ar avea nevoie de un offroad sau o utilitara mai mare cu care sa iasa (o data pe saptamina sau la citeva zile) pentru aprovizionare (sau alte nevoi)?

    De cind $%#@#$ este ARO lux?

    Sau vreun VW Transporter vechi?

    Datorita puslamalelor care isi fac de cap prin orase cu magaoaie luate de tata sau amantul au ajuns sa fie loviti de taxe cei care chiar ar avea nevoie de masini mai puternice sau sh.

    Se tot discuta de taxe de inmatriculare marite si de impozite anuale fara pic de minte si de consideratie fata de nevoile romanilor, mai ales cei izolati.

    Inca un motiv de reflectie (comparatie facuta de n ori pina acum): se compara poluarea unui (sa zicem) L200 euro 2 4x4 cu care se fac 2-300 km pe an pe coclauri cu poluarea unui TDI euro 4 alergat 80--100.00 km pe an?
    8 0
  • @kap
    stai linistit, ca "puslamalele" alea de care zici tu, oricum au bani sa-si plateasca taxele sau... sa nu le plateasca; oricum ideea e ce pe ei nu- i influenteaza taxa; tocmai ca taxele sunt facute sa-l jecmaneasca pe omul de rand, nu pe cotizantii de partid; daca ar vrea sa fie echitabila taxa, ar trebui facuta in functie de cat te costa masina (ca la casco)(dar cota fixa, nu pe praguri, pt ca 16% din 100.000 > 16% din 3000) nu in functie de cilindree(ca la rca... o alta idiotenie); ce relevanta are cilindreea nu inteleg
    2 0
  • @Kap
    nu te obliga nimeni sa fii proprietar de masina

    Daca te scarpini si in chiloti pentru niste bani sa-ti tragi SH 4x4 atunci de ce ar trebui sa-ti suport eu nadragii puturosi pentru ca tu n-ai malai sa iti platesti taxele?

    So, n-ai bani, nu te tragi pe strase cu partzaitori de pe vremea bunicii.

    Si faza cu oamenii din zone inaccesibile sa i-o spui lu' mutu. Tu chiar ne crezi pe toti jucatori de NFS? Prietene, las-o jos ca macane!
    0 12
  • Luni intregi de noroi si multi "cunoscatori"
    Nea gica de la scularie, da te rog jos ochelarii de cal si inchipuie-ti ca ai de dus copilul la doctor ori alta nevoie (pe care in oras o rezolvi fara dureri de cap) si te urci in caruta la -5 grade, eventual si pe viscol.
    Si te rog sa descoperi (macar acum) harta tarii si sa ne spui si noua cite zone vezi cu maro (ma refer la relief, nu la situatia tarii), care e situatia cu drumurile si cam de ce masina ai nevoie daca nu te-a nascut mamica la asfalt.
    Si nu, nu are toata lumea bani de Duster sau L200 nou, desi auzind de taxe auto pentru sh dealerii si cei de la leasing isi freaca probabil miinile.

    Nu spun ca e usor sa gasesti o formula impartiala si echitabila antipoluare (acum e doar praf in ochi pentru mascarea altor interese) insa e mai simplu pentru unii sa-si odihneasca obositul creieras si sa arunce prostii negindite ignorind realitati de care se lovesc multi locuitori ai Romaniei rurale.

    S-au trezit acum toti ecologisti, desi cind ies la pascut de pe gratar lasa mormane de bunsimt in urma.
    11 1
  • prietene kap eu nu ma uit pe harta sa vad "maro"-ul din romania, il vad in jurul meu.

    daca tu crezi ca povestea cu copilul dus la -5* la spital e motiv de micsorare a unei taxe ce in lipsa ar stimula importurile de rahaturi pe 4 roti io zic sa mai astepti putin pana iti intra toti neuronii in regim normal de functionare .

    si ramane cum am stabilit: a fi proprietar de masina nu e o obligatie e optiune realizabila sau nu.

    pa!
    0 10
  • Vasilon
    la fileu' cum ar spune unii
    Bun exemplu a ai dat Kap.Din cauza cretinilor ca gica a reaparut baselu la putere
    Oricat te-ai chinui sa ii spui unui prost ca nu avem infrastructura degeaba; el vede numai autostrazi si sosele cu 4 benzi!!
    8 2
  • buahahaha
    as pune pariu ca majoritatea nemultumitilor de taxele astea sunt cei ce au votat mafia actuala cu aceeasi siguranta cu care acum injura ca sunt furati.

    "vasilica si ion" esti demn de mila. Ca injuri si jignesti nu ma mira, tipic pentru saracutzii (cu duhul) tzarisoarei asteia.

    sa traiesti bine! ;)
    0 8
  • -5*
    Cate zile pe an sunt -5* la noi in tara?

    Ar fi interesant de vazut cate masini cu numere de BG sunt in orase si cate in comune!

    Cat consuma un Range Rover din 2000?

    Cat te costa o revizie la el (daca o faci intr-un service autorizat)?

    Iti cumperi o masina din 3 in 3 ani?

    Dar de ce o schimbi asa de des?

    Ar fi interesant sa aduni aceste sume pe care le cheltui + reviziile si piese schimbate la un SH si sa faci o comparatie cu o masina noua care are si alte standarde de siguranta activa si pasiva, un alt consum.

    Daca tot ai nevoie de 4x4 de ce nu cumperi RAV4 (SH) si iti trebuie numai Range Rover?

    Mai intai se platesc taxele si dupa se intreaba ce se intampla cu banii.

    Noi repede strigam ca nu avem autostrazi, dar avem grija sa nu platim taxe.

    Nu ar fi mai usor sa va mutati voi in BG, daca tot va place asa mult acolo?
    3 12
  • kumplitt
    ?
    de ce nu baga taxa in pretul carburantului ? eu daca am o masina veche cu care circul 2-3000 de km pe an si altul are una cu euro 5 cu care circula 80000 cine polueaza mai mult ?
    3 5
  • Bis
    Popa nu toaca de doua ori pentru o baba surda.Totusi, vad ca exista pentru unii probleme in zona urechilor.Intre ele mai exact.
    Si probabil de asta refuza sa gindeasca mai departe de lungul nasului si de trotuarul lor, te pomenesti ca s-au nascut la MALL.
    Exemplul dat avea rolul de a sublinia NECESITATEA unei masini capabile sa ajunga acolo unde autoritatile lasa oamenii sa se descurce (prin noroaie multe luni din an, indiferent cite grade sint afara) fara mijloc de transport in comun.Iar daca mai vorbim si de urgente, o masina devine vitala.Un Range, Jimny, papuc 4x4 sau L200, dupa buzunar, atita vreme cit sint functionale si daca nu RARul si politia opresc ce n-a oprit ITPul.
    Si trebuie sa fii inteligent nevoie mare sa te miri (ca guvernant sau nu) ca dupa atitea taxe se umple tara de masini de BG.Ati prefera sa fie masinile interzise de tot doar pentru ca autoritatile nu-si fac treaba si nu gasesc solutii?Cum ziceam, toata lumea a devenit "eco", insa taxele "antipoluare" sint doar motive pentru a stoarce taxe suplimentare si a favoriza dealerii si leasingarii.
    10 0
  • kumplit de adevarat
    Foarte corect, singura varianta cit de cit corecta e sa taxeze combustibilii care se ard.
    3 3
  • @kumplit @kap
    pai oricum aprox 80% din pretul benzinei sunt numai taxe; cat dreaq sa ajunga benzina?; vad ca voi sunteti genul "sa moara capra vecinului"; atunci sa moara pt voi!!! sa platiti taxa si in bg si suplimentar si in ro vreo 20.000 euro pe o masina euro 4 cu motor de 1.2; sa puna taxa de tranzit la toti cei inmatriculati in bg; daca platiti taxe in bg atunci uzati soselele bulgariei; ca aia 2-3000km cu care uzezi soselele romaniei, ii platesc eu, care sunt inmatriculat in ro;pai daca faci 2-3000 de km pe an, umbla draqului cu trenu' si autobuzu'
    1 2
  • Vasilon
    noi degeaba
    Exista Vigneta care este platita de toata lumea.Interenat nu??!!
    1 1
  • @Vasilion
    Interesant, dar tocmai ca rovigneta NU e platita de toata lumea!!! Ar trebui sa fie platita.
    3 0
  • Rovigneta
    Daca rovigneta nu e platita de toti, atunci dupa (i)logica unora, poate ar trebui scumpita!Pe principiul NOI nu gindim, nu imbunatatim, noi marim taxele!
    Orice idiot poate pune taxe: problema e ca taxele sa fie echitabile, rezonabile si sa produca efectul scontat.Iar scopul taxelor e sa aduca efecte benefice cetatenilor, nu sa-i constringa sa incalce legea.
    6 0
  • kumplitt
    @ noi
    eu ma refeream la taxa de poluare din Romania. sa fie scoasa de la inmatricularea masinii si sa fie mutata in pretul carburantului (sa zicem mai scump cu 10 bani ) nu inteleg ce te irita in asta, e foarte simplu; poluezi= platesti. chestia cu 2-3000 de km era doar un exemplu. eu fac undeva in jur de 18-20000 km pe an si am masina inmatriculata in ro.
    1 1
  • diavoltasmanian
    bravo,asa ne trebuie taxe mari
    am citit multe comentarii pro si contra si am ramas uimit de mentalitatea unora dinte noi.
    de ce ma rog sa nu am o masina cu nr de bg sau spania sau franta?de ce sa dau bani statului roman degeaba?ce face el pentru mine?era mai sus un nene care spunea ca daca ai un range rover 2001-2002 ai bani si de taxa.da am dar nu vreau sa ii platesc,mai ales ca de la 1 ian 2011 taxa ptr 3 l este de 6000 ron/an,de ce sa dau banii astia?probabil ca ,,dansul'' este invidios si gandeste precum presedintele nostru preaiubit.de ce sa fii tu mai smecher ca mine??ma voi duce si imi voi inmatricula masinile in moldova.asta este,dar nu voi da atatia bani niciodata.le las placerea celor de mai sus,celor care au luat o masina pe viata si cu aia mor.
    8 0
  • bulgarulroman
    ptr domnul sebaa
    ia ti domnule ce auto vrei inmatriculeaza l unde vrei fa ce vrei si lasa ne si pe noi ceilalti sa facem ce vrem ca pe noi nu ne intereseaza unde iti inmatriculezi auto citi bani ai si ce faci cu ei si daca ce facem noi nu este legal lasa i pe cei abilitati si platiti gras sa faca asta si sa i a masuri legale.
    0 4
  • bulgarulroman
    ptr domnul alex
    stimate domn citeste comentariu anterior ptr domnul sebaa este valabil si ptr dumneata
    0 0
  • bulgarulroman828f
    tot ptr domnul alex
    stimate domn toti platim taxe cind mergem la pompa si alimentam cu motorina sau benzina platim taxe acciza este poate pina la 70 la suta din pretul carburantului cind apesi butonul telecomenzii platesti acciza inclusa in pretul kilowatului da domnule alex platim toti taxe de nu ne mai vedem de atitea taxe
    1 0
  • bulgarulroman
    tot despre bulgaria unde cel putin pina acum sint oameni destepti
    domnilor stiti ce propun eu haide ti sa ne luam loganuri dar in liesing sau rate ca sa le platim de vreo trei ori daca nu de patru ori in cei 4 sau 5 sau chiar 7 ani de rate sa ii facem oameni pe cei cu casco si cind avem probleme sa stam dupa bani pina pocnim de nervi sau altele similare care la preturile pieselor de schimb zici ca sint preturi de la bugatti in sus a
    sa ar trebui sa facem ca sa fie toata lumea fericita.
    6 1
  • sal
    bravo bulgarulroman ai dreprtate .daca multora n le place sa-si inmatrikuleze masina in bg hai s luam loganuri(carute)
    3 0
  • tractor
    bun
    ce facem cu cauciucurile de iarna pana la urma?
    0 0
  • am platit taxa... la 3 masini...
    ... am dat statul in judecata, mi-am recuperat banii, inclusiv coeficientul de inflatie... ai inmatriculat in bulgaria, ai pierdut banii...
    2 0
  • rdy4ever
    toamna se numara frustratii
    doamne nu-mi vine sa cred cati idioti vad aici, bucurosi la gandul ca s-ar marii taxele si la bulgari. newsflash: nu se va intampla. e apa de ploaie, dezinformare de tip gri. bulgarii nu sunt idioti sa-si dinamiteze una din marile surse de venit.
    voi nu l-ati auzit probabil pe cretinul de Nemirschi cand spunea acum 1 an si ceva ca "va gandi el o taxa pentru jafurile inmatriculate in bulgaria". in orice alta tara europeana, a doua zi acest bozgor imputit ar fi fost remaniat. pt ca, din cuvintele lui reiesea mesajul: bulgarii nu vor mai fi bine primiti in Romania. Romania va incalca pactul UE si va taxa preferential un membru al Uniunii. Romania va discrimina Bulgaria." Un ministru nu are dreptul sa deschida gura si sa-si dea cu presupusul. din afirmatiile idioteniei sale a reiesit clar ca are cunostinte de drept, mai mici ca ale unui elev din ciclul primar.
    Dupa cum vedeti, a trecut peste un an de la acea afirmatie. ati mai auzit ceva din partea lui?

    dar sa ne intoarcem la idiotii care considera corecta taxa de inmatriculare. dragi cercopiteci, sunteti penibili. toate aceste taxe se duc direct in buzunarul smecherasior, care apoi deconteaza pe "fantani arteziene de 11 mil euro" sau mai stiu eu ce bazaconii. iar prostii ca voi inghit. simplul fapt ca va bucura aparitia unei taxe denota capacitatea cilindrica a cerebelului vostru, ecivalenta cu un tico sau trabant, echivaland la lumea auto.
    daca vor pune in curand taxa pe areul respirat, parca va aud: "ce bine! sa plateasca ai dracu sportivi mai mult, ca au plamani mai mari!cat i-am suportat pana acum sa ne consume aerul cu"extravagantele" lor de antrenamente. io platesc mai putin ca jumate din aer ihalez fum de tigara si am plamanii scofalciti!"
    si auzi, cica "evaziune fiscala"... habar n'aveti ce e aia!
    7 1
  • Jos cu ”Cocalarii de Bulgaria”
    Logic ar fi ca statul român/ministerul mediului să își facă treaba intr-un mod coerent: daca tot au impus taxe auto mari, sa faca ceva si cu ”descurcaretii” care au masini inmatriculate in Bulgaria - tigani in general si romani de joasa speta!!!! Pe scurt, sa le interzica sa mai circule cu harburile alea odioase pe strazile din Romania si sa si le bage in fund!!! Si sa nu veniti cu replici de genul ca s-au adaptat si ei cum au putut....
    Nu sunt de acord cu impunerea unor taxe masinilor noi noute indiferent ca au motoare euro4 sau euro5!!!! Si asta pt ca inca nu am auzit de euro6 pe la noi.....
    2 2
  • Taxa prea mare
    Salutari la toata lumea...haiti sa va prezint cazul meu:am achizitionat un rover 75 din 2001 motor de 2.0 cdt diesel euro 3,motorul fiind de la bmw 320 din fabrica...cei care au aceasta masina stiu despre ce vb.am platit pe masina 3000 euro fiind din anglia.taxa veche era de 1300 euro dar pana sa adun banii s-a facut 2830 euro ...ceva de genu.voi daca ati fi in locul meu ce ati alege?sa platiti taxa la hotii astia care nu stiu decat sa ne jumuleasca de bani,si sa platesc aproape valoarea masinii iar sau sa ma duc frumos la vecini sa platesc 600 euro?acuma sa nu veniti cu texte precum ca trebuia cu banii aia..sa mai pun ceva sa-mi iau logan nou..bla bla bla..ca nu se poate face o comparatie intre aceste modele,roverul fiind model full.
    6 1
  • eu cred k cei care nu sunt de acord cu masinile inmatriculate in bulgaria sunt invidiosi k nu isi pot permite decat un logan ...
    3 2
  • ROBERTO CARS
    INMATRICULARI IN BULGARIA
    Inmatriculam masini in Bulgaria de cca.4 ani .Pot spune ca ceea ce citesc aici ma face sa rad.90% dintre masini fara asigurare ???? de unde le scoate-ti nu stiu . Numai supozitii fara sa aveti un argument concret. ,pentru cine nu are banii necesari sa-si inmatriculeze o masina in Romania.
    3 0
  • Marius
    Cocalaria de bulgaria
    @Alex, eu cred ca cei cu rable de cel mult 1000 E sunt frustrati ca nu isi pot permite si ei o masina noua, dar rad de cei ce dau 7000 E pe un logan nou in loc sa dea 1000 E pe o troaca de 15 ani. Basca ca sunteti o gramada care aveti un BMW e36 pisica sau un Golf 3 cu peste 15 ani vechime dar nu aveti bani sa le intretineti si sa puneti benzina si o ardeti toata ziua pe net. Sincer, intre logan nou si BMW e36 din 1991, as alege LOGAN NOU. Nu nu am logan am alta masina, noua evident dar eu zic ceea ce este in realitate. Multe din masinile inmatriculate in Bulgaria sunt niste cadavre ambulante, conduse de tot felul de dubiosi, de copii fara permis de conducere si alte specimene, iar cand tranciul se strica , ramane abandonat pe trotuar. Pana e legat cu sarma. Multi nu va permiteti sa mergeti cu scuterul, dar va vaicariti de taxe. Multi locuiti la fundul satului cu WCul in curte , nu aveti ce manca dar va luati BMWw din 90 cu banii obtinuti prin vanzarea frigiderului si a televizorului si spaland putina. Vai de voi, apoi mergeti cu 25 la ora pe sosea , ca sa va ajunga benzina, ca nu aveti bani de mai mult de 5 L. Sincer , eu rad de astia ca voi.
    1 1
  • Daciot
    TAXE PENTRU CE ?
    cand chem ambulanta astept 3 ore, daca e sa vina trebuie sa cotizez (vina nu-i a medicilor, ci a salariilor de 2 lei cu care sunt platiti, si asta, dupa 10 ani de faculatate)
    Doamne fereste sa ajungi prin spitale (vei fi jupuit)
    infrastructura ZERO .
    suntem mult prea prosti, noi astia multi. Inghitim toate flegmele conducatorilor. sincer i-as fute in gura pe toti cei de la putere, as declara razboi germaniei si aproape sigur vom REINVIA ! daca mai stam in coma asta vom putrezi de vii , asa murim jumatate acum si celalata jumatate sa aiba carte de identiatate de germania si o viata adevarata !
    3 1
  • haha
    nu mai visati atat.nu o sa se faca nimic sa interzica accesul masinilor cu nr de bulgaria.si daca o sa fie asa...se face rezidenta si tot o sa circule lumea cu ele.si "pisicuta" de care tot ziceti voi e de 238402384 mai buna decat cacatu vostru de logan la siguranta
    2 1
  • ionita ionut
    masina pe bulgaria
    Acest articol este scris fara nici un pic de cunostinta de cauza.Numarul 1.In orice acuzatie exista din start prezumtia de nevinovatie.Nu prezumtia de vinovatie cum scrieti voi in acest articol.Deci,cu alte cuvinte,problema se pune in felul urmator.Eu circul pe sosea cu masina care are ITP si Asigurare valabila.Am act de proprietate si procura.Ma opreste Politia Romana si as dori dragii mei sa-mi demonstreze ca eu circul ilegal!Domnul/doamna care a scris acest articol nu are habar de fapt ce inseamna o radiere din circulatie!! In caz ca nu stiti va informez ca radierea unei masini din circulatie se face odata cu predarea numerelor de inmatriculare !!!!DOAR ASA SE FACE!!!Numarul 2.Care-i problema politiei romane ca bulgarul nu are impozitul la stat platit?Daca aveti masina cu nr de romania si aveti datorii la fisc,va opreste poltia si va face dosar penal?Inainte de a spune asemena aberatii si a lansa asemenea amenintari documentativa inainte. PS.As vrea sa vad cum ma opreste pe mine politia si imi demonstreaza ca masina e radiata!
    2 0
  • oameni buni
    eu am un saab 9-3 din 2000 2.2tid euro 2.masina a costat 3500euro in italia .aici ma costa 5600 euro sa o inscriu.masina o am de 4 ani 2 ani am avut acte valabile italienesti si apoi obligat a plecat la vecini sa o inscriu pltesc anual 250 euro taxe la ghiseu atentie nu la unu altu care nu plateste impozitu sau stiu eu ce.ma duc personal si platesc.
    punetiva in locul meu si vedeti unde ajungeti.
    dak erea taxa 1000 euro o inscriam la noi dar nu a fost sa fie asa ce sa fac acuma.vorbeste lumea de asigurari,dak te loveste altu din alta tara e acelasi lucru.este imposibil sa bage aceasta lege prosteasca.mai bine ar scadea taxa k sa imi inscriu masina aici.
    3 0
  • jakony
    vaide voi ce sustineti asta
    ba astia destepti care sustineti asta si va bucurati voi nu vedeti ca suntem manipulati de niste cretini care ne conduc si voi puneti botu la niste chestii ca astea asa o sa ne faca astia mereu cu taxa sa nu mai inmatriculam nimic
    0 0
  • rudi 1971
    taxa auto
    imaginati-va ca se scoate taxa auto... !?!?! si asa traficul e ingreunat si nu sunt locuri de parcare.. !?!? si cine nui in stare sa faca un ban sa-si ia o masina euro 4sau5, chita minte are in caputul ala .. ?!?!?! imaginativa ca semialfabetul care a strins la viata lui 1000-1500 euro, isi ia masina si ese si el pe drumurile publice... !?!?!?! HAOS TOTAL , asa ca totul e ok !! supravetueste ala mai destept. mi-e scirba de tiganoii si de cocalarii cu numere de bulgaria, ca sunt si figuranti in trafic , o fac pe smecherii, au si ei masini>>!?!?! sunt niste imbecili, semianalfabeti si prosti, (evident nu toti, ci peste 90%) asa ca taxa auto e un echilibru bun.
    1 1
  • rudi1971
    taxa auto
    sarantocii si cocalarii care nu au bani, sa-si ia masini din tara, sau golful 4 cu 1.4 motorul, taxa mica si o masina excelenta, loganul e masinuta acceptabila, cunosc oameni cu bani si in logan. nu frate- prostul dupa ce e si sarac vrea masina smechera, cu motor mare si dotari multe, si fereasca dumnezeu, ca de prost ce e chind intra in posesia puterii motorului poate sa mai si ucida pe cineva. el se ghindeste la siguranta prostiei sale, caci vrea sa o transmita mai depatre. parca e putina prostie si putini prosti in tara..
    1 0
  • rudi1971
    taxa auto
    nici nu va imaginati ce ar insemna eliminarea taxei, intro tara fara drumuri, fara locuri de parcare si FARA EDUCATIE, chite vad eu zilnik prin oras, cum parcheaza asa zisii smecheri, cu depasesc,..... !?!?!!? feresca dumnezeu sfintu... mai da liber si la taxa.... e belirea p.....ii, cei ce vor eliminarea taxei isi sapa singuri mormintul. (pina la urma asta e punctul meu de vedere, sper sa gasesc si adepti si ca ca nu am intrat pe un forum stric a ferentarului) bafta si punetiva creerii in miscare nu mofturile si visele, nu fiti MOMIE si GOGIE)
    )
    1 1
  • inmatriculari auto in strainatate
    Adio, inmatriculare auto in Bulgaria !
    legea aceasta noua este valabila doar pentru masinile inmatriculate in bulgaria sau si in restul tarilor??? va rog datimi si mie un raspuns...
    0 0
  • florin
    h2o de ploaie
    am vazut pareri pro si contra... fiecare are dreptate in patatica lui. fara doar si poate taxa auto este exagerata, dar sunt si multe masini bulgaresti care nu respecta legea. interzicerea masinilor de bg va fi imposibila atata timp cat suntem in ue deoarece masinile sunt inmatriculate pe numele cetateanului bulgar, care nu este obligat sa respecte deciziile cu privire la acest aspect. problema este de a ne face datoria fiecare, soferi si politie ,arr etc. eu am masina de la bg, cumparata cu2000e,nubira wagon an99,full. pai la 2000e ce masina puteam sa cumpar.oricum comparand cu un logan ii da clasa la orice capitol,iar la banii astia nu gaseam in ro o masina care sa polueze mai putin decat a mea.in fiecare an imi platesc asigurarea fac itp si platesc rovineta. m avut si un eveniment minor si nu a fost nici o problema cu despagubirile . daca politia iese pe sosea sa isi faca datoria si nu doar norma de amenzi nu ar mai exista problema rablelor si cocalarilor de bg; opreste-l nu are asig ia-italon si da amenda grasa, nu corespunde tehnic frigel.intradevar pisicile de bg majoritatea sunt varza dar daca se pune politia siarr pe ei nu mai vezi unu pe sosea dar daca scapa cu 50ron spaga o sa vedem dreptate niciodata.am facut cu masina asta 30000km si merge impecabil deci nu se pune problema rablei ci doar a proprietarului,eu am un servici care presupune mobilitate deci este absolut necesara masina ,nu una de lux. acum as intreba pe cei care sunt impotriva bg ; pe o vreme nasoala pe cine ati dori sa aveti in spate circuland bara la bara pe mine cu nubira cu abs sau pe mine cu daciuca? nu ma intereseaza e fac ei cu taxele dar atata timp cat eu trebuie sa traiesc nu vreau sa platesc pt ca sunt roman,vreau ca din banii munciti de mine sa ma bucur cat mai mult nu sa ii arunc.daca as renunta la masina ca nu am bani de taxe,as renunta la servici si la toate beneficiile acestuia.ideea este urmatoarea; chiar daca vor limita perioada de circulatie trec frumos podu la 3 luni si imi fac cumparaturile din bg c oricum sunt mai ieftine,si voi inmatric pe romania doar atunci cand va fi taxa mai mare in bg. interzicera masinilor cu nr strain va implica reglementarea mai multor lucruri precum al tranp de marfuri sau turistilor( practic eu pot fi un turist bulgar nu?) circulatia cu masini care nu sunt propiretate(deci sotia sa isi ia masina ei nu?) ci si cu evidenta acestor masini la vama(complicat nu?).toate neregulile aste vor dispaera la intrare in spatiul S. cand politia va avea acces rapid la masinile inmatriculate in alta tara..pana atunci cei care se umfala degeaba la ceicu masini bg ,,,ciocu mic.......
    3 0
  • Andrei_cj
    Bucurati-va :)
    Ma bucur nespus cand vad comentariile compatriotilor mei, cce se bucura ca alti compatrioti nu vor mai putea avea masini inm in Bulgaria. Presupun ca aceiasi "oameni" sufera oricand vecinul lui are un telefon mai bun, o femeie mai frumoasa, etc. Nu stiu de ce va f. grija ce fac si ce au altii ?
    Imi vine in minte o chestie misto: Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.
    Sa va dea Dumnezeu ceea ce meritati :) Ca si pana acuma tot aia v-a dat, doar traiti bine, nu? :))))
    0 0
  • asa da asa nu?
    taxa auto
    ..scria mai sus un papacioc care taticul lui poate fura de la stat adica pe noi,ca masinile de bulgaria,soferii,ca se bucura,ca se intristeaza cand vede o pisica de bg....bai excrocule care te alimentezi din buzunarul lui taticu,nu masina,nu numarul de bg e de vina......e vorba de mentalitatea noastra..acest haos in trafic il facem noi oamenii....civilizatia e cu semnul intrebarii,oare avansam?
    0 0
  • nu esti u un pik cam prost? valeriu
    la 19.10.2010, 13:34



    Bravo lor

    Foarte bine fac, 90% din romanasii cu masini "bulgaresti" nu au nici un fel de asigurare iar in cazul in care te lovesc nu te despagubeste nimeni,sper sa se confiste toate nr cazanelor cu nr de bulgaria mai vechi de 10 ani si propietarii lor sa circule doar scuterul , ca deh atat isi permit !/. haha bogatule
    3 1
  • daca ai avea tu esul meu care e inmatriculat la vecinii nostrii te-ai pupa in dos mai saracule, si cazane aveti voi romanasii astia cu logane si solente care treceti de itp cu 30 de lei asa ca trage de volanul tau fara servo si inghite in sec!
    0 0
  • robert
    Nu va mai omorati atat cu replicile..oricum nu ne baga nimeni in seama,problema este ca din mosi stramosi neam luptat pt cate o cauza dreapta,neam luptat pt drepturile noastre cu atatea popoare care au incercat sa ne asupreasca....acum nu santem in stare sa izgonim cativa care se cred tari si mari cu partidele lor ce le conduc si ne lasam jupuiti de ei ca sa aibe ei ce manca si din saracia noastra ei traiesc foarte bine..haideti sa gandim putin...oare cati din parlamentul romaniei se gandeste la taxa de inmatriculare pt autoturismul personal??..toti suntem o rusine pt ca le dam voie sa asi bata joc de noi..cateva sute asi bat joc de cateva milioane...sincer ,am ajuns de tot rasul pe tot mapamondul nu doar in europa.!!asta meritam d-nilor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru