Americanii au creat prima retea-coridor de alimentare electrica

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.09.2009
Prima retea de incarcare a vehiculelor electrice a fost creata in Statele Unite ale Americii. Aceasta este amplasata in California si poate fi folosita doar de proprietarii de Tesla Roadster.

O companie americana care furnizeaza energie solara a colaborat cu o banca pentru a crea primul coridor de incarcare pentru vehicule electrice din Statele Unite ale Americii. Aceasta retea de puncte de incarcare consta in cinci statii care poseda cate un incarcator rapid de 240V si este amplasata de-a lungul autostrazii 101 din California. Desi nu are o anvergura deosebita, aceasta este primul pas dintr-o retea viitoare de acest gen.

Instalarea unei statii de incarcare pentru vehicule electrice costa intre 7.000 si 12.000 de dolari, iar una din acestea utilizeaza celule solare pentru incarcarea bateriilor. Ulterior, cei de la SolarCity vor alimenta si celelalte statii de incarcare cu ajutorul energiei electrice provenite din celule solare. Celulele solare amplasate pe statiile respective au o capacitate de 30kW, dar oficialii SolarCity nu au anuntat cu ce viteza vor putea realiza o incarcare completa aceste statii.

Sistemele de reincarcare rapida ale bateriilor au fost furnizate de Tesla, iar acesta este motivul pentru care doar posesorii de Tesla vor putea folosi aceste statii. In urmatoarele sase luni, SolarCity va echipa cele cinci statii cu prize speciale care pot fi folosite si de celelalte vehicule electrice disponibile, care folosesc un conector SAE J1772.

Incarcarea bateriilor la statiile SolarCity din California nu costa nimic, deoarece americanii de la SolarCity si Rabobank acopera toate cheltuielile privind energia electrica. Ulterior, acest lucru s-ar putea sa nu mai fie necesar, deoarece vehiculele vor fi incarcare prin celule solare.

Via | Carnewsarticles

Comentarii (3)

  • 6930
    Cea mai buna initiativa care am auzit-o vreodata. Bravo Solarcity si Tesla, sper sa i-a aminte si ai nostrii cum sa procedeze.
    2 1
  • bogdan
    viitorul e electric
    California e unul din statele in care a functionat EV1 prima masina electrica, soare este , vant au DAR si multe masini si poluare.
    Cine mai zice ca americanii sunt depasiti au facut din mers 180 de grade =evolutie= revolutie.
    2 0
  • AndreiRN
    Solar
    Restul lumii va urma exemplul dat.
    Prias deja are proiectul pe baza solara.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru