Amsterdam: Parcare gratuită, cu priză, pentru maşinile electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.05.2011
Locuitorii din Amsterdam primesc din partea primăriei un loc de parcare gratuit, în apropierea casei, echipat cu o priză de alimentare, dacă îşi cumpără un automobil electric.

Autorităţile din Amsterdam încearcă să stimuleze apetitul locuitorilor pentru vehicule ecologice, cu emisii zero. Primăria capitalei olandeze promite locuri de parcare gratuite pentru toţi proprietarii unui vehicul electric. Nimic neobişnuit până aici.

Trebuie specificat însă că locul de parcare va fi amplasat în apropierea rezidenţei posesorului şi va fi echipat cu o priză de alimentare, de la care automobilul electric se poate încărca. Având în vedere că în Amsterdam locurile de parcare sunt la mare căutare, propunerea primăriei devine şi mai tentantă. Mai mult decât atât, oficialii susţin că energia oferită pe locurile de parcare gratuite provine de la surse ecologice, panouri solare sau instalaţii eoliene.

Programul de stimulare a început încă din 2009 şi şi-a propus să creeze cel puţin 200 de locuri de parcare până în 2012. Ţinta a fost deja atinsă, mulţumită, în mare parte, ajutoarelor oferite de guvernul olandez şi taxării mai blânde.

Oficialităţile au demarat un nou program, care prevede naşterea a încă 1000 de locuri de parcare pentru vehiculele electrice.

Potrivit unui purtător de cuvânt al primăriei din Amsterdam, prin aceste proiecte se încearcă atingerea unui număr de 10.000 de maşini electrice până în 2015, ceea ce ar însemna 5% din numărul total al vehiculelor înmatriculate în capitală.

Primăria încearcă să ofere un exemplu cetăţenilor, motiv pentru care deţine deja 40 de vehicule electrice şi intenţionează să cumpere alte 360 până în 2014.

via | smartplanet

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Free
    Pai asta o face si McDonald si Walmart in California.
    Incarci masina gratis cat stai la ei.
    7 0
  • civilizatie
    Asta inseamna ca stai intr-o tara civilizata ...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru