Arabii au cumparat 10 procente din Porsche

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.08.2009
Compania Qatar Holding LLC a achizitionat 10% din actiunile Porsche, devenind primul investitor strain al marcii germane. Arabii au posibilitatea de a achizitiona si actiuni Volkswagen la un pret special.

Un grup de investitii din Qatar a cumparat zece procente din actiunile Porsche, la doar cateva zile dupa ce Porsche a fost cumparat de catre Volkswagen. Qatar Holding LLC este o companie de investitii controlata de catre statul arab si detine 10% din compania germana Porsche. Dupa patru luni de negocieri, arabii sunt primii investitori straini ai companiei germane controlate de familia Piech.

Pe langa cele 10 procente din Porsche, arabii din Qatar vor avea acces la 17% din actiunile Volkswagen. Mai exact, Qatar Holding LLC are posibilitatea de a achizitiona pachetul de actiuni Volkswagen gratie faptului ca a achizitionat actiuni Porsche. Cei de la Porsche se pregateau sa achizitioneze acest pachet de 17% in urma cu ceva vreme, dar au fost impiedicati din cauza datoriilor care s-au acumulat in ultima perioada.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru