Audi ar putea dezvalui la Frankfurt viitorul RS3

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 24.08.2009
Constructorul din Ingolstadt ar putea pregati o surpriza pentru salonul german: dezvaluirea versiunii de performanta RS3, capabil sa sa livreze pana la 340 de cai putere.

Esential

340 de cai putere ar urma sa dezvolte viitorul Audi RS3.

In apropierea Salonului Auto de la Frankfurt, publicatiile internationale incearca sa anticipeze eventualele surprize pregatite de marii constructori. Este si cazul celor de la Auto Motor und Sport, versiunea suedeza, care sustin ca salonul german va gazdui debutul versiunii extreme a actualului Audi A3.

Botezat cum altfel decat RS3, hatchback-ul se indreapta cu pasi repezi spre productie, cel putin judecand dupa afirmatiile unei surse anonime din interiorul constructorului german. Daca va prinde viata, proiectul RS3 va imprumuta propulsorul cu cinci cilindri, de 2.5 litri, supraalimentat, regasit pe proaspat lansatul TT-RS. In aceste conditii, RS3 va beneficia de 340 de cai putere si un cuplu motor de 450 Nm, acompaniate de o transmisie integrala quattro.

Sursele neoficiale anunta chiar si o versiune dedicata mai degraba circuitului decat strazilor, care ar urma sa fie animata de o varianta modificata a motorului de 2.5 litri, capabila sa livreze intre 350 si 400 de cai putere, adica suficient pentru a face din RS3 un model mai rapid chiar si decat supercarul R8.

O confirmare sau o infirmare oficiala a zvonurilor nu va fi posibila decat in luna septembrie odata cu deschiderea Salonului de la Frankfurt.

via | WCF

Comentarii (5)

  • RS3
    in sfarsit sper ca vor scoate RS3
    6 1
  • doamne ajuta!
    6 0
  • va fii o lovitura grea lansarea lui RS3 pt Focur rs....desi nu are tractiune integrala ca si audi-ul...este momentan cel mai puternic ''hot-hatch'', si dupa mne, CEL MAI ARATOS! :X:X din pacate, krd k RS3 va fii destul de scump comparat k orice alt hatchback sportiv...
    1 0
  • Informatii....
    Baiesti stati linistiti moartea acestui s3 va fi Renault Megan RS chiar daca cu 100 de cai mai putin!
    0 2
  • @gogo
    vai baiete ce prostii poti debita....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru