Audi ar putea lansa o versiune RS pentru actualul R8

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.09.2010
Audi ar putea lansa în următoarele luni o versiune RS a modelului R8. Alternativa extremă va beneficia de serviciile unui motor V10 modificat şi de o serie de soluţii de reducere a masei totale.

Deşi a lansat şi o versiune V10 de top, pentru cei care îşi doreau un supercar pur marca Audi, constructorul din Ingolstadt se gândeşte să ducă mai departe succesul actualului R8. Modelul sportiv s-ar putea bucura în viitor de o versiune extremă, capabilă să poarte indicatvul diviziei de performanţă, RS.

Pentru a putea juca la un asemenea nivel, supercarul va avea nevoie de o versiune modificată a motorului V10, capabil să livreze cel puţin 600 de cai putere. Creşterea bagajului de resurse va fi completată de un program intens de reducere a masei totale.

Imagini spion, surprinse recent într-o benzinărie din apropierea circuitul de la Nurburgring, confirmă testele pentru un prototip puternic al lui R8. Exemplarul spionat prezintă o serie de îmbunătăţiri aerodinamice (o extensie faţă din fibră de carbon, praguri laterale, un eleron restilizat şi un deflector nou), un sistem de evacuare înglobat în spoilerul posterior şi o altă carcasă pentru motor.

Pentru a putea face faţă aportului de putere, R8 RS va beneficia de un set de suspensii mult mai rigide şi de un sistem de frânare cu discuri ceva mai mari.

Deşi nu există informaţii oficiale în acest sens, ne putem aştepta ca versiunea să renunţe la tracţiunea integrală quattro în favoarea unei propulsii posterioare, pentru ceva mai multe senzaţii tari, dar şi pentru 100 de kilograme în minus.

Interiorul va fi şi el simplificat în urma operaţiei de reducere a masei totale, clienţii urmând să se bucure de scaune Recaro din fibră de carbon şi de minime dotări de confort.

via | autoexpress

Comentarii (6)

  • @promotor
    este o greseala!!!!..nu o sa apara nici o versiune RS!!...daca te uiti atent la numarul de inmatriculare apare acolo MTM....am citit pe alt site ca este o versiune modificata a lui R8 de MTM!!...poftim siteul http://www.worldcarfans.com/110091428410/false-audi-r8-gt-rs-sighting-reported
    3 0
  • Alex Radoi
    O MARE ABERATIE!
    O alta stire aruncata airea, ca praf in ochi la prosti... Se vede clar ca si interiorul masinii e facut in aceeasi nuanta de portocaliu ca si exteriorul. Stateau aia de la divizia RS sa faca chestii dintr-astea? E doar un R8 tunat intr-un mod discutabil de un oarecare si atat. Si oricum daca ar exista un R8 RS, niciodata nu ar strica traditia tractiunii quattro. Care RS din actuala gama are tractiune pe o singura punte? Cred ca nu e nici macar un S care sa aiba...Prostii...
    6 0
  • @Alex Radoi: zi-le Loredanaaa.... ia-i de carotida ma, fii rau!!!
    2 0
  • the hep
    @alex-radoi
    asta imi place si mie la unele articole , se foloseste prea mult conditionalul: ar putea aparea, ar putea lansa , ar putea dezvolta..... nu trebuie sa fi mare inginer ca sa scri astfel de articole
    2 0
  • ?
    Cred ca o sa aiba o durata de 10 ani: 4,2 5,2 spider rs fecelift
    1 1
  • Cel mai probabil este vorba de R8 Clubsport, nu R8 RS...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru