Audi lansează în luna noiembrie noul Q5 Hybrid

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 11.10.2010
Constructorul din Ingolstadt va lansa la Salonul Auto de la Los Angeles versiunea hibridă a modelului Q5. Crossover-ul compact va fi un pionier pe segmentul său.

Esential

245 de cai putere va livra noul Audi Q5 Hybrid.

Anul acesta, Audi va face un pas important pe segmentul modelelor hibride, odată cu deschiderea Salonului Auto de la Los Angeles. Constructorul din Ingolstadt se va folosi de evenimentul american pentru a dezvălui în premieră mondială noul Q5 Hybrid, versiunea ecologică a crossover-ului premium, anticipată deja de mai multe luni.

Programat să debuteze pe piaţă la începutul lui 2011, modelul va fi primul crossover compact hibrid de pe piaţă, poziţionând astfel Audi cu mult în faţa rivalilor de la BMW şi Mercedes.

Momentan nu există informaţii despre trenul de propulsie al modelului german, dar surse neoficiale vorbesc despre un ansamblu compus din motorul pe benzină 2.0 TFSI de 211 cai putere şi o unitate electrică de numai 34 de cai. Schema tehnică, gândită de germani, care însumează 245 de cai, este similară celei pregătite pentru A8 Hybrid, expus anul acesta la Geneva. De asemenea, în mare măsură, ceea ce vom vedea la Los Angeles pe Q5 Hybrid va fi regăsit anul viitor şi pe viitorul A4 Hybrid.

Surse neoficiale vorbesc şi despre o versiune sportivă SQ5 hybrid, care ar urma să adopte trenul de propulsie al fraţilor mai mari de concern, Volkswagen Touareg Hybrid şi Porsche Cayenne Hybrid S. În aceste condiţii, sub caroserie am putea asista la un total de 380 de cai putere, livraţi de motorul V6 TFSI (333 de cai putere) şi de unitatea electrică de 47 de cai.

Crossover-ul ecologic este doar primul membru al unei game pe care Audi intenţionează să o dezvolte considerabil în anii următori. 

via | autoblog

Comentarii (8)

  • Victor
    Cele mai noi poze spion cu noul Audi A6 ce va debuta in martie 2011 la Geneva .
    http://www.spyshots.nl/SpyShots/Audi_nu_in_sober,_maar_verhelderend_zwart?fotoid=
    3 4
  • succes !!!
    grupul VW au avut cu VW Jetta TDi si Audi A3 TDi in America , nu m-ar mira sa aibe si cu asta , chiar le doresc sa ajunga la fel de populara ca Toyota Prius ( desi sunt clase diferite de masini )

    tineti-o tot asa !!!

    Adrianos Fidi , fan Audi pe viata
    10 6
  • dar,,,
    pana o sa conduci un audi mergi undercover cu dacia , nu? mare fan !
    4 5
  • Ivanoff
    Power :)
    Sigur nu e vorba de electromotor sau de motorasul de la stergatorul spate?
    Este intradevar hibrid? :)
    Bravo VAG !
    4 3
  • @ Victor
    Sper sa nu arate asa pentru ca ar fi un A4 mai mare. Sper ca VW nu mai face aceasta greseala . Este de ajuns ca A8 seamana cu A4, acum vor si A6 sa semene ?
    3 5
  • Uitati aici niste poze cu X3. X3 este parfum pe langa banalul Q5. Pt AUDISTI, uitativa mai intaii la poze si dupa vorbiti : http://www.bmwblog.com/2010/10/11/first-look-2011-bmw-x3/
    3 4
  • BMW POWER
    Se pare ca BMW nu merge pe unde-s multi puterea creste. M3 dupa ce a scos la pensie RS4 , apoi AUDI au facut RS5 cu gandul de a fi mai bun ca M3, stim cu toti vreo 3 - 4 teste in care BMW M3 iese invingator, pe Ford GT l-a batut , desi erau cam egale. Acum a venit randul lui C63 AMG cu 480 CP, in comparatie cu M3 420 CP sa fie mai prost ca BMW. Cei de la Fifth Gear au spus ca Mercedesul este mai bun in linie dreapta(din pacate drumurile nu sunt drepte, pt cei de la Mercedes), dar in curbe , pe circuit BMw ESTE MAI BUN.Acum souneti voi care masina este mai buna, asta in conditiilein care drumurile nu sunt drepte.
    3 7
  • aha...si...ce legatura are m3 cu q5 hibrid?
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru