Volkswagen vrea supremaţia pe segmentul modelelor electrice şi hibride

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.07.2010
Volkswagen vrea să devină unul dintre cei mai puternici constructori auto de pe segmentul modelelor electrice şi hibride. Nemţii vor fi ajutaţi de propriile modele dar şi de cele regăsite sub brandurile Audi sau Porsche.

Volkswagen plănuieşte să devină unul dintre cei mai importanţi jucători pe segmentul automobilelor electrice în următorii ani. Grupul german va lansa în viitorul apropiat mai multe modele electrice sau hibride, care vor confirma intenţiile sale.

Primele exerciţii ale germanilor în acest sens au în prim plan actualul Touareg Hybrid, existent deja pe piaţă. SUV-ul va fi urmat în 2012 de o versiune hibridă a lui Jetta, trenul de rulare ecologic fiind programat să apară şi sub caroseriile lui Golf şi Passat în 2013.

Până atunci însă, pe piaţa europeană va fi lansată o flotă de vehicule electrice de test, care au la bază compactul Golf. O versiune de serie va putea fi cumpărată de public abia în 2013, an în care Volkswagen va lansa şi varianta electrică a micro-car-ului E-Up!.

Pentru a putea deveni unul dintre cei mai importanţi producători de vehicule electrice, grupul Volkswagen va fi ajutat şi de modelele brandurilor de sub tutela sa. Audi promite un Q5 hibrid până la sfârşitul acestui an şi anunţă dezvoltarea unei versiuni ecologice a limuzinei A8.

Fanii constructorului din Ingolstadt aşteaptă însă cu nerăbdare sosirea mult trâmbiţatului e-Tron, supercarul electric, bazat pe R8.

De cealaltă parte, Porsche a introdus la rândul său versiunea hibridă a noii generaţii Cayenne şi plănuieşte să vândă o serie limitată a supercarului ecologic 918 Spyder.

via | egmcartech

Comentarii (11)

  • Astept sa apara incultura romaneasca sa zica ca japonezii si chinezii sunt no.1
    9 15
  • VW sunt cele mai tari masini din lume mai ales aleea TDI! Care nu va place mereti o leaca la sapa sa vedeti cum va place fah!
    5 24
  • aoleu
    Este vreun segment la care VW nu vrea sa fie lider?? Mai argint, tu chiar existi? Cred ca din pacate da...
    16 3
  • Automarket...trebuie neaparat buton de BAN
    Automarket, trebuie sa puneti un buton de *ban* ori sa banati voi useri ca *Aluminiu* de mai sus.
    Dupa nume, poza, si comentariu...nu mai pot dormi noaptea. E mai linistitor un film cu Freddy Krueger. :)
    14 1
  • lol
    bv asd! vrabia malai viseaza...
    9 3
  • george
    TUPEU DE COCALAR
    (ca ala de mai sus)

    Acuma, nu ca n-ar fi posibil. In ziua de azi se poate intampla orice si in perioade destul de scurte de timp.

    Dar sa dormi tu pe camasa vreo 5 ani si dupa aia sa vii sa spui ca vei fi jupan e prea mult. Japonezii inca mai au un avans considerabil pe palierul asta si e greu sa-i ajungi, cu atat mai putin sa-i depasesti. Mai bine sa se concentreze mai tare pe TDI-uri ca vin unii tare din urma si ar putea sa le fure clientii...
    9 0
  • ...masini prea scumpe..la ce ofera...
    13 1
  • cam tarziu s-au trezit... Nissan lucreaza intensiv inca din 1992 la dezvoltarea modelelor electrice... Alianta Renault-Nissan detine suprematia pe electrice, Toyota pe hibride... asa ca e praf in ochi ce spune VAG
    8 1
  • Dau mujit
    Dau mujitu la toata redactia
    3 3
  • Jeane, m-ai spart =))
    Ce-o avea ce zici tu acolo cu VW n-am nici cea mai mica idee.
    0 0
  • De la "a vrea" si pana la "a deveni" este cale luuuuuunga.
    Ca sa nu mai zic ca trebuie sa inlature liderii actuali, Nissan & Toyota si chiar Tesla.

    @Jean
    Cred ca ai gresit forumul...si cel mai probabil si tara.
    Du-te inapoi in Indonezia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru