Audi pregăteşte A9, rivalul lui Mercedes CLS şi BMW GranCoupe

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.01.2011
Platforma lui Audi A8 va fi utilizată atât de un coupe cu patru uşi pe numele A9, cât şi de viitorul Lamborghini Estoque.

Nemţii de la Audi vor realiza modelul A9, care va lupta în segmentul lui Porsche Panamera împotriva lui Mercedes-Benz CLS şi BMW GranCoupe. Coupe-ul cu patru uşi din Ingolstadt riscă să fure din vânzările lui Panamera, ducând la o potenţială canibalizare a vânzărilor în concernul Volkswagen. Cu toate acestea, experţii din industrie consideră că sunt slabe şanse ca acest lucru să se întâmple, cele două mărci având clienţi cu un profil diferit. Proiectul viitorului A9 nu a fost confirmat oficial pentru producţie, dar cei de la Audi pregătesc deja un plan de marketing pentru acesta.

Cei de la Audi intenţionează să folosească tehnologia ASF şi componente din platforma MLB pentru a realiza o bază pentru o versiune de producţie a lui Lamborghini Estoque. Structura respectivă are o masă redusă, iar implementarea platformei pe mai multe modele ar reduce costurile de dezvoltare şi producţie, mărind profitabilitatea acestuia. Platforma MLB este folosită deja de noul A8, ceea ce înseamnă că Audi ar realiza trei modele de lux cu o singură platformă.

Pentru a asigura caracterul individual al fiecărui model, Audi şi Lamborghini se vor baza pe motorizări pentru a face diferenţa. În timp ce A9 va beneficia de un V8 de 4.0 litri pe care îl va împărţi cu Bentley Continental GT şi posibil un W12 de 6.3 litri alături de tradiţionalele unităţi diesel V6 şi V8, viitorul Lamborghini Estoque va beneficia de motorul V10 de 5.2 litri al lui Gallardo.

Spre deosebire de A9, Estoque se va lupta cu Bentley Continental GT, Aston Martin Rapide şi succesorul lui Ferrari 612 Scaglietti. În mod ironic, Lamborghini şi Bentley aparţin în egală măsură de concernul Volkswagen.

Via | Autocar

Comentarii (21)

  • MAI BINE UN RIVAL PENTRU CL SI JAGUAR XK
    FRATE ASTA AR FI CULMEA...DAR A 5 SPORTBACK SI A 7 PENTRU CE DUMNEZEU MAI SUNT?
    26 2
  • scurta intrebare
    sultane Toma, care nu de putine ori dai cu sabia in pepene, daca A9 se bate cu CLS si Gran Coupe, noul A7 Sportback se bate atunci cu cine?

    hai sa gasim un rival pentru A7, vrei? nu-mi zi de 5 GT, o nisa fara corespondent.

    A9 va juca rolul unui model exclusivist, fiind primul pas spre clasa lux. Vorbim deci de un model de lux indreptat spre Rapide si Panamera.

    Nu inteleg de ce tineti neaparat sa copiati modelul OTV. daca stii ca n-ai de zis nimic, nu zici nimic.
    34 2
  • Eu nu mai inteleg nimic, A7 nu concureaza cu CLS si BMW Grand Coupe ? Oricum nu trebuie sa ne agitam ca o sa semene cu A7 si A5 Sportback
    12 4
  • BaditzaEx
    astept cu nerbadare A 11
    =))
    28 2
  • Super
    Va lupta si cu Panamera? Pai e in acelasi grup si Porche..A9 va lupta cu Panamera, Estoque cu Continental GT...vor ajunge sa aiba mai multi competitori din propriul grup:).Eu astept si noul Phaeton sa se lupte cu noul A8 si cu Bentley Flying Spur, eventual un Phaeton sportiv sa se lupte si cu Panamera.
    17 2
  • Eu nu inteleg de ce nu se vb mai mult de A6. O alta revista deja a realizat un test intre A6, BMW 5 si Mercedes C. Deja se comercializeaza ? Oricum AUDI arata fix ca A4, nimic nou. Multi l-au laudat , dar daca il pui langa Seria 5 si Mercedes iti dai seama ca nu este nimic de capul lui, un A4 cu bord de A7. Interior frumos.
    7 10
  • @me
    Eu zic ca si A7 si A9 se vor lupta cu CLS si BMW Gran Coupe sa fie siguri ca ies invingatori:)
    14 1
  • Din ce am mai gasit pe alte site-uri de specialitate scria ca: "fabricantul auto din Ingolstadt, Audi, intentioneaza sa introduca un model coupe in 4 usi denumit A9 ce va rivaliza cu modelele Porsche Panamera, Mercedes CL si viitorul model BMW GranCoupe 2012"
    6 0
  • Crysty
    Audi
    Acel coupe va concura probabil cu CL si Seria 6 ?!
    6 2
  • ca sa concureze cu CL si seria 6 tre sa mai piarda cateva usi :)
    14 2
  • Marius
    Produse pentru toate gusturile - preturi pentru toate buzunarele
    Ce de oameni agitati pe-aici....mai ceva ca actionarii de la concernul Porsche :)))
    Daca stau sa ma gandesc mai bine, e foarte ok ca in ziua de azi sunt enorm de multe modele de masini. Alegi si cu inima, si cu portofelul. Timp, bani si sanatate sa fie.
    3 4
  • respect pt Mercedes si Bmw...........
    sunt singuri constructori premium care isi 'fac' masinile singuri.......
    daca cumperi un audi.......40% piese audi........30% piese vw........10% piese seat.......mai gasesti si piese skoda si ceva porsche......
    lexus la fel........50% piese toyota......
    infinity la fel.......10-20%piese nissan......
    audi scoate modele pe banda rulanta.........si mai spera sa devina nr.1 mondial la 'categoria' premium......
    respect pt mercedes si bmw.........singuri constructori de lux care sunt de neegalat.....
    16 5
  • on topic..........
    viitoru A9 va fi un A8 mai 'coupe' cu un interior destul de bine 'lucrat'.......si mai toata partea mecanica(motor,transmisie,suspensi,frane)adunata din toate colturile grupului VAG.....PENIBIL.......
    13 4
  • Daia fac A9, pentru ca ei au nevoie de 2 pe unu. RS4 si RS5 pe M3 si tot M3 este mai ok.
    5 0
  • daca A9 va concura cls, A7 cu cine va concura?
    A9 va fii un model mai sportiv pe langa A8 cum ar fii un A8 pt persoanele mai tinere "pe romaneste un A8 mai aratos"
    9 0
  • Audi A7
    rivalul de la Audi pentru Mercedes CLS nu este cumva A7?
    8 0
  • audist
    sunt fan audi
    dar deja a9 mi se pare o mare mare mare tampenie. nu are cum sa fie concurent cu cls ci doar cu rapide de la aston, panamera de la porsche. si nu ar avea nici o sansa din punct de vedere al istoriei, aspectului si calitatii materialelor de interior.

    deja a9 e preaaaaaaaaaaaaa mult.
    9 1
  • Esti varza
    Draga Titi ,

    cate vreme ai condus doar dacia lui tactu' sau vreu ursulet de 2500euro cu nr de bulgaria nu vorbi de RS4 vs M3 . N-ai nici o treaba cu niciuna si as fi mirat daca macar ai vazut una in realitate ...
    4 7
  • @ tnt: sunt curios ce masina ai tu, serios vb. poti sa ne dezvalui?
    Daca omul spune ca Audi A6 nu are nimic impotriva celorlalti giganti in domeniu, cum sunt BMW si Mercedes, este parerea lui, mentalitatea de roman comunist dispare greu, "culmea" e ca si eu sunt de aceeasi impresie, iar cifrele si istoria indica acelasi lucru.
    @ restu: ce va mai agitati atat? oricum niciunul de aici nu o sa aiba ocazia sa conduca vreun A9,A7, astea nu-s de noi! Cel putin in cazul meu, niciodata un Audi!
    @ tzenu: ca bine graiesti tanar print ! Perfect de acord cu tine ;)
    SI eu sunt tot fan AUDI:P
    6 6
  • astia de la audi numa magarii fac si toate modele lor is la fel care pornesc de la un model mai mic a4-a6-a8 si mai nou a5sportback-a7care ar fi trebuit sa fie rivalul lui cls,dar dupa 2 luni scot si a9 care defapt asta e rivalul..care e rolul la celalate modele copue cu 4 usi?
    1 1
  • bai oameni buni dar ignoranti, cititi ma si voi commenturile macar asa in trecere sa vedeti ce mai zice lumea.ati intrat k orbii pe articol si ati inceput sa puneti aceeasi intrebare: pai a7 cu cine concureaza?!
    ignoranti!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru