Audi R8 GTR modificat de ABT, vedeta campaniei Tune it! Safe! 2011

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 25.11.2011
Audi este vedeta ediţiei 2011 a campaniei germania "Tune it!Safe!". Tunerii de la ABT au fost aleşi să creeze o versiune specială a lui R8 GTR cu însemnele poliţiei germane.

Tunerii de la ABT au preparat un Audi R8 GTR pentru poliţia germană. Modelul face parte din campania Tune IT! Safe! şi a fost prezentat la Salonul Auto de la Essen. Subiectul este îmbrăcat în culorile poliţiei germane şi beneficiază de toate echipamentele necesare unei autospeciale de poliţie.În trecut, creaţiile AC Schnitzer au fost protagonistele campaniei respective, dar anul 2011 a marcat debutul unui model pregătit de ABT. Mai mult decât atât, de data aceasta vorbim de o creaţie Audi, nu de un model al BMW Group (în 2009 a fost ales un BMW 123d, iar în 2010 a fost ales un Mini E).

Rezultatul final a fost echipat cu anvelope Hankook şi îmbrăcat în folie de Foliatec. Blocurile optice au fost realizate de Hella, iar pachetul estetic şi jantele au fost realizate de ABT Sportsline. Modelul nu va fi utilizat de poliţiştii din Germania, fiind doar un exponat destinat evenimentelor auto. Poliţiştii din Germania au în dotare ceva şi mai rapid, un Lamborghini Gallardo LP 560-4.

Audi R8 GTR are nevoie de 3.2 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate atinge o viteză maximă de 325 km/h.

Campania "Tune it! Safe!" este o iniţiativă a Ministerului Federal de Transport din Germania în colaborare cu companiile, cluburile, asociaţiile şi organizaţiile din sectorul auto care operează în Germania. Scopul campaniei este de a atrage atenţia pasionaţilor de tuning asupra importanţei pe care o poartă siguranţa în alegerea pieselor pe care le vor folosi. Nemţii vor să arate că sunt de acord cu tuning-ul, cât timp acesta nu periclitează siguranţa nimănui.

Via | Autozeitung

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru