Audi serbează victoria de la Le Mans cu un R8 în ediţie limitată

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 30.06.2011
Audi a lansat o ediţie limitată a modelului R8, în versiunea V8, destinată a celebra cea de-a zecea victorie în cursa de la Le Mans.

Esential

100 de exemplare Audi R8 V8 Limited Edition vor fi produse.
430 de cai putere dezvoltă Audi R8 V8 Limited Edition.

A fost nevoie de numai două săptămâni pentru ca Audi să cinstească cum se cuvine victoria sa din Le Mans, acolo unde R18 a reuşit o victorie răsunătoare în faţa rivalilor de la Peugeot. Germanii au decis să celebreze reuşita cum ştiu ei mai bine, adică cu un model special.

Marcel Fassler, Andre Lotterer şi Benoit Treluyer, piloţii lui R18 TDI, se pot lăuda cu un R8 V8 Limited Edition, care se individualizează cu ajutorul unor accesorii interioare şi exterioare.

Sportiva a fost vopsită în culoarea titaniu, a adoptat o serie de jante de 19 inch cu un design similar celor întâlnite pe fratele mai puternic R8 GT şi a primit un pachet cu elemente din fibră de carbon, printre care şi o carcasă pentru motor. În spatele jantelor de culoare neagră se ascund etriere vopsite în roşu pentru a contrasta mai bine.

Pentru interior, germanii au mers tot pe ideea unor inserţii din fibră de carbon, combinate cu scaune din piele Nappa, cusături roşii şi o serie de opţionale noi: Audi Magnetic Ride, Audi Music Interface, navigaţie prin satelit şi sistem audio Bang&Olufsen.

Sub caroserie se ascunde acelaşi motor V8 de 4.2 litri, de 430 de cai putere, asistat de o cutie R-Tronic.

Sprintul de la 0 la 100 de km/h se realizează în 4.6 secunde, viteza maximă fiind estimată la 301 km/h.

Ediţia specială, dedicată celei de-a zecea victorii în Le Mans, va fi şi extrem de limitată, Audi urmând să producă doar 100 de unităţi, care vor ajunge doar în Marea Britanie, cu un preţ de 104.800 euro.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Audi...
    Frumos exemplar al unei masini care cred ca isi merita banii
    5 1
  • cazan afumat
    1 15
  • sa fim corecti
    De ce nu ofera si o editei limitata cu un motor puternic diesel, din moment ce victoria de la LMP1 a fost una Diesel? Cred ca ar fi interesant un R8 cu un V8 motorina.
    7 0
  • stefan
    au facut un prototip cu v12 tdi...doar ca avea un cuplu prea mare pt transmisia oferita...
    0 0
  • octav_bmw
    @galca

    de ce sa bage v8 si nu v12 de pe q7..totusi masina se vrea una super sport
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru