Audi va produce în serie conceptul Quattro

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 08.10.2010
Audi Quattro Concept, prototipul prezentat de Audi la Paris, va fi produs într-o serie limitată. Fiecare exemplar urmează să coste în jur de 100.000 de euro.

Esential

100.000 de euro este preţul maxim pe care îl va avea Audi Quattro de serie.

Deşi oficialii Audi anunţaseră în comunicatul oficial care a însoţit lansarea conceptului Quattro de la Paris faptul că acesta nu va fi produs în serie, reacţiile 100% pozitive ale jurnaliştilor şi ale publicului i-au făcut pe şefii de la Ingolstadt să-şi revizuiască planurile. Astfel, inginerii Audi produc în aceste zile un plan de bătaie pentru noul model, urmând ca versiunea de serie să fie produsă într-o serie limitată în atelierul italienilor de la Italdesign Giugiaro, companie recent achiziţionată de VW Group.

"Regândim procesele standard de care avem nevoie pentru ca această maşină să devină realitate. Deja ştim soluţiile tehnice pe care le vom adopta", susţine Stefan Reil, şeful biroului de Dezvoltare în cadrul Audi Quattro GmbH. În versiunea de serie, Quattro Concept nu va fi model accesibil, ci va face parte din galeria de rarităţi produse de-a lungul timpului de Audi. "Audi nu are experienţă în producţia unui număr de 200-250 de exemplare ale unui model cu adevărat exotic.

Această maşină şi cele produse de Lamborghini se vor situa în acelaşi colţ exotic. Cu toate acestea, modelul nostru nu va costa mai mult de 100.000 de euro", spune acelaşi oficial german.

Vă reamintim faptul că prototipul Quattro prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris reprezenta un tribut adus modelului cu acelaşi nume pe care Audi l-a prezentat în 1984. Spre deosebire de modelul vechi, care a făcut istorie pentru Audi în raliuri, noul Quattro beneficiază de avansul tehnologic al zilelor noastre şi este acoperit cu o caroserie produsă din aluminiu şi fibră de carbon, în timp ce şasiul este o versiune scurtată a celui de pe RS5. În versiunea de serie, noul Audi Quattro va avea în jur de 350 de cai putere produşi de un motor cu cinci cilidri de 2.5 litri.

via | Autocar

Comentarii (15)

  • Quattro
    Era normal sa se intample asa tinand cont de reactiile extrem de pozitive pe care le-a avut masina. Probabil ca se vor vinde instantaneu.
    21 4
  • Stanila
    tot degeaba nu vad creativitate in design
    5 27
  • Ia uiteee ... se pare ca pana la urma un anume editor de Automarket are de facut niste socoteli ;)
    13 0
  • quattro
    Arata excelent , ma bucur ca nu are "audi led face" ca si restul gamei .
    12 4
  • Stanila
    de acord cu wxf, nici mie nu imi plac ledurile
    5 13
  • @stanila
    pentru cultura ta generala, sa stii ca mai toate marcile printre care si mercedes au leduri.(posibil sa nu iti placa nici mercedesu')
    16 3
  • @vxf + @stanila = love
    Audi Quattro Concept:

    - Stopuri LED
    - Pozitii LED
    - Lumini faza scurta/lunga LED

    Practic tot ce emana lunina in exterior la masina asta este pe baza de led si voi spuneti ca nu are. Bravo baieti!

    P.S.: Noroc ca asta e doar un concept, aveti sansa ca in varianta de serie sa aiva becuri neeconomice de 100W cu filet ca sa fie pe gustul vostru... albastre binenteles.
    23 4
  • mda
    grea e limba romana...mai grea decat carnea de porc..:))
    7 4
  • Quattro
    @CGC cred ca beietii se refereai la faptul ca nu are fata aia specifica audi, e ceva diferit, si place
    Singurul care nu imi place la masina este Vitezometru, nu imi place digital , prefer varianta clasica
    4 3
  • Hai sa fim seriosi , seamana prea mult cu R8. Si oricum si A7 concept avea o fata foarte tare , si cand colo l-a tras la indigo dupa A4 si A8 , mai putin spatele cocosat. Stati calmi, forma masinii difera putin de R8, dar in final v-a avea fata de R8 .
    5 7
  • imi plac stopurile patrate... nice touch
    4 2
  • si bordul + consola curate.. fara butoane, ecrane, etc.

    @automarket... ar fi util un buton de "edit" si pentru noi, muritorii de rand, sa ne putem aranja postul, in caz ca mancam litere sau omitem idei.
    5 0
  • @andrey11
    faza cu vitezometrul digital e foarte tare, mai ales din cauza ca vechiul audi quattro avea tot un vitezometru digital :D
    1 2
  • @Stanila
    Frate, te rog eu schimba poza aia de profil.
    Tu si cand ai remarci oarecum decente lumea iti da dislike...
    Cred ca e din cauza pozei.
    No offence

    Bafta
    5 0
  • Esti praf omule!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru