August: Vânzările auto au scăzut pe toate pieţele din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.09.2010
Pieţele din Franţa, Spania şi Italia au înregistrat scăderi cuprinse între 9.8 şi 23.8 procente în decursul lunii august a acestui an în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Oprirea programelor de înnoire a parcurilor auto derulate în mai multe ţări din Europa în decursul verii trecute a dus la scăderea vânzărilor de automobile noi pe majoritatea pieţelor de pe Bătrânul Continent. În Franţa, vânzările de automobile au scăzut cu 9.8 procente în august 2010 în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Italienii nu au stat nici ei mai bine, înregistrând o scădere de 19% a vânzărilor auto, cu 63.000 de unităţi vândute în august 2010.

În Spania, vânzările au atins doar 44.578 de unităţi, cu 23.8% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. Pentru iberici, primele de casare s-au încheiat la începutul lunii iulie şi au venit odată cu creşterea TVA-ului. Astfel, piaţa auto din Spania a fost lovită din două părţi – ambele afectând atât consumatorul, cât şi vânzătorul de automobile. Cei care deţin deja un automobil sunt şi ei afectaţi, deoarece preţul serviciilor şi al pieselor de schimb este diferit odată cu noile reglementări.

Fillippo Pavan Bernacchi, preşedintele asociaţiei italiene a dealerilor auto – Federauto, a declarat că dealerii din Italia vor trebui să renunţe la 15.000 de angajaţi din totalul de 178.000 pentru a supravieţui în condiţiile actuale ale pieţei.

Reprezentanţii dealerilor din Franţa consideră şi ei că piaţa auto va scădea în continuare. Până la jumătatea acestei luni vom avea şi rezultatele ACEA, care vor prezenta situaţia pentru toate statele din Europa. Din păcate, nu ne putem aştepta la o situaţie favorabilă pentru niciuna din pieţele de pe Bătrânul Continent.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • florin
    criza este si va fi
    CINE spunea ca a trecut CRIZA in Europa?

    PS;uite-o ca inca mai umbla:))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru