Australia: BMW 135 Tii vs. monopostul BMW Sauber de F1

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.03.2009
In cadrul weekendului Marelui Premiu al Australiei la Formula 1, un monopost al echipei BMW Sauber va concura pe pista impotriva versiunii speciale Seria 1 135 Tii.

Cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Australiei, care va avea loc in acest weekend, BMW va organiza o cursa inedita, pe circuitul Albert Park din Melbourne. Este vorba de o intrecere pa parcursul unui tur de pista intre un monopost al echipei BMW Sauber, un supercar V8 Holden Commodore din campionatul australian V8 Series si un 135 Tii.

"Cursa" a fost botezata "The ultimate speed comparison" si le va demonstra spectatorilor diferentele dintre cele trei tipuri de masini de curse. In plus, pentru a sublinia si mai bine aceste diferente, modelul de strada pregatit cu un kit de performanta va incepe turul cu mult mai aproape de linia de sosire decat modelul provenit din campiontul australian de turisme. In acelasi timp, acesta din urma va fi asezat ceva mai departe de monopostul BMW Sauber, masina de Formula 1 fiind singura care va lua startul "regulamentar", de la linia din fata boxelor.

Versiunea Tii a Seriei 1 Coupe 135i care va lua startul in aceasta intrecere este una modificata fata de varianta de strada, beneficiind de un kit aerodinamic de competitie, de suspensii sport, de discuri de frana perforate si ceva mai usoare decat cele normale, de jante de 18 inch si de o caroserie fabricata in mare parte din fibra de carbon.

In aceste conditii si ajutat de cei 306 CP de sub capota, modelul ajunge in 5.3 secunde de la 0 la 100 km/h. BMW 135 Tii va fi pilotat de jurnalistul australian Paul Gover, Holden-ul Commodore de catre Greg Murphy iar monopostul de Formula 1 il va avea la volan pe Christian Klien, pilot de teste al echipei de Formula 1 BMW Sauber.

Comentarii (10)

  • jondaniel
    rezultat
    Poate reusiti sa scrieti ceva si despre rezultatul cursei, evantual cu poze. Va fi o cursa stransa.
    0 0
  • ce cursa de cacao daca ar fi bagat renault rs le-ar fi rupt pe toate...
    1 1
  • claudiu
    ezac
    reno-ul ar fi rupt tot: planetare, ambreiaj, supape, biele, pompe...si cu tot efortul asta tot n-ar fi reusit sa plece de pe linia de start...
    1 0
  • Bayerische
    MUNCHEN
    ha.ha haaa. :)))))
    Claudiu bravo.
    Alde reanault inca nu va-ti sters mucii de la nas dar va luati de BMW :))).
    0 0
  • Razvan
    haha
    @gigi

    Probabil Renault Rs este singura masina de care ai auzit, nu si vazut si sti si tu ca ar avea ceva caluti si cam atat, in viziunea ta bate tot nu? Cu siguranta tu esti un copil de 13 ani(maxim) care tocmai a invatat sa umble cu mozila si te-ai trezit si tu vorbind.

    Cat despre cursa, asteptam rezultatul.
    0 0
  • nobrainer
    fara istoric
    Cursa fara istoric, e evident pentru oricine ca masina F1 va spulbera tot.

    Cine iese pe locul 2 ... e alta poveste si acolo mi se pare o lupta interesanta.
    0 0
  • luxxxien
    interesant
    Va fi interesant de vazut ce si cum... Depinde de handicapul cu care pleaca masinile mai puternice...
    Si cei de la Fifth Gear au facut la un moment dat o comparatie intre BMW M5 si un monopost BMW de Formula 1... Pentru cei care stiu, diferenta se va face la reprizele de accelerare si pe viraj... La fel se intampla si in campionatele de anduranta unde viteza de top a masinilor din diferite categorii nu este atat de mare, dar timpul in care se ajunge la aceasta viteza, si viteza cu care sunt abordate virajele face diferenta... Asteptam video... :)
    0 0
  • hai ma
    hai ma .. nu e automarket aici? nah, ma sacrific eu:

    LOGANU' IL SPUBERA BAAA. CE F1.. PFF.

    =))

    serios acum, cum poti compara o masina F1 de 650 kile / 720~ cai, cu o balena de bmw (in comparatie).. de 2-3 ori mai grea, si de 2 ori mai putini cai.
    0 0
  • ahhh
    Inca o data cu mandrie: DOAMNE ce masini poate face BMW :D
    0 0
  • @URAGANU
    "cu mandrie" uraganule ?

    esti cumva inginer pe la BMW sau simplul fapt ca iti permiti o astfel de masina te face sa te simti mandru de aceasta marca si implicit de tine ?

    ontopic :: BMW reprezinta o adevarata forta atata pe piata auto iar in F1 rezultatele o sa creasca de la sezon la sezon (...cred)

    go McLaren :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru