Belgienii de la RHJ cer comisiei europene sa investigheze vanzarea Opel

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.09.2009
Vanzarea Opel catre concernul Magna-Sberbank va fi investigata de catre Comisia Europeana la cererea belgienilor de la RHJ International.

Prim-ministrul belgian a facut un apel catre Presedintele Comisiei Europene pentru a investiga legalitatea vanzarii marcii Opel catre canadienii de la Magna. Dupa cum stiti, General Motors a vandut 55% din actiunile Opel concernului format de canadienii de la Magna si rusii de la Sberbank. Afacerea dintre Magna si GM nu a fost inca finalizata, dar consiliul de administratie al companiei americane a decis vanzarea a 55% din actiunile Opel catre consortiul Magna-Sberbank.

Belgienii de la RHJ International considera ca guvernul german a avut o implicare in decizia celor de la General Motors prin oferirea unui ajutor din partea statului in cazul in care vindeau Opel canadienilor de la Magna. Aceasta promisiune ar fi fost facuta pentru ca GM sa aleaga un investitor care sa nu elimine prea multe locuri de munca din cadrul companiei Opel. Tocmai de aceea, cei de la RHJ International considera ca au fost inselati si ca totul a fost doar o manevra electorala pentru ca Angela Merkel sa obtina sustinerea necesara in scrutinul din 27 septembrie.

Din pacate pentru angajatii Opel, care sperau ca nu vor fi eliminate foarte multe locuri de munca, oficialii Magna au anuntat ca vor concedia aproximativ 4.100 persoane. In prima faza, Magna promitea ca va concedia pana la 2.500 de muncitori din Germania.

Peste 25% din angajatii Opel sunt in Germania, iar acestia vor avea cel mai mult de suferit in urma deciziilor luate de canadienii de la Magna. De aceea, sindicatul angajatilor Opel doreste sa detina drept de veto asupra modificarilor privind locatia de productie, inchiderea fabricilor sau inceperea concedierilor, pentru a se asigura ca nu vor fi inselati de catre cei de la Magna.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru