BMW ActiveHybrid 5, un Seria 5 cu aer "verde"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.09.2011
BMW a dezvăluit astăzi noul ActiveHybrid 5, o versiune ecologică a actualului Seria 5, care foloseşte motorul TwinPower Turbo de 306 cai putere şi o unitate electrică.

Esential

335 de cai putere oferă ActiveHybrid 5.
306 cai putere oferă motorul pe benzină.

După X6 ActiveHybrid şi ActiveHybrid 7, BMW îşi lărgeşte gama de modele ecologice cu o versiune "verde" a popularului Seria 5. Oficialii bavarezi au dezvăluit astăzi primele imagini şi informaţii ale noului ActiveHybrid 5.

Modelul german este propulsat de un motor pe benzină, deja familiarul TwinPower Turbo de 3.0 litri şi 306 cai putere, ajutat de o unitate electrică, dispusă să ofere un total de 55 de cai şi 210 Nm. Propulsorul electric este amplasat în transmisie şi este ţinut în viaţă de un pachet de baterii litiu-ion, amplasat în portbagaj.

Clienţii hibridului de clasă E vor avea astfel sub pedala de acceleraţie un total de 335 cai putere şi 450 Nm, resurse administrate cu ajutorul unei transmisii automate cu 8 rapoarte.

Performanţele în mod electric sunt ceva mai îmbucurătoare. ActiveHybrid 5 poate rula doar cu energia bateriilor până la o viteză de 60 km/h. Energia nu va fi suficientă însă decât pentru 4 kilometri, dacă viteza medie nu depăşeşte 35 km/h.

Motorul convenţional intervine atunci când şoferul cere mai multă putere, sau atunci când bateria s-a descărcat.

Motorul electric poate funcţiona şi ca generator, oferind bateriilor energia rezultată în timpul frânării. Acceleraţia este însă favorizată de ambele motoare, care "îşi dau mâna" pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h realizat în doar 5.7 secunde.

ActiveHybrid 5 vine cu un sistem Eco Pro, care sporeşte modul de funcţionare electric şi reduce pe cât posibil utilizarea motorului pe benzină până la o viteză de 160 km/h. În aglomerările urbane, sistemul start-stop va ajuta şi el la reducerea consumului. Consum pe care BMW nu l-a anunţat, dar care va fi mult mai redus decât cel al versiunii 535i, din care ActiveHybrid 5 derivă.

Constructorul german va lansa oficial pe piaţă noul model hibrid în primul trimestru al anului viitor.

Comentarii (4)

  • unqjohn
    Clientii hibridului de clasa E?
    Asa ii spune seriei 5? Clasa E?
    1 8
  • da,asa ii spune segmentului din care parte parte,clasa E,adica Executive!
    11 0
  • este clasa E .. adica peste clasa D si sub clasa boS$ ;)


    ... daca o sa consume ca seria 7 "hibrid" mai bine stau linistiti si isi numesc masina "seria 5 care nu plateste impozit pentru ca i-am pus o eticheta conforma cu leislatia europeana"
    8 0
  • unqjohn
    Executive
    Puteau sa spuna simplu Executive, nu clasa E....e trimitere directa la concurenta...parerea mea. Multumesc de raspuns
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru