Salonul Auto de la Frankfurt 2013

BMW aduce supercarul hibrid i8 la Salonul de la Frankfurt

Publicat Luni, 05.08.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 4
BMW aduce supercarul hibrid i8 la Salonul de la Frankfurt - Poza 1
BMW aduce la Salonul Auto de la Frankfurt noul i3, primul model electric al gamei sale cu zero emisii. Prezenţa acestuia la standul german va fi completată şi de cea a fratelui mai mare, supercarul i8, aşteptat şi el la Frankfurt.

Alături de noul BMW i3, dezvăluit în cursul săptămânii trecute, BMW va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt şi cel de-al doilea membru al familiei „i”. Este vorba despre coupe-ul sportiv i8, anticipat deja de un concept cu acelaşi nume. Decizia de a aduce supercarul hibrid în cadrul aceluiaşi salon german va face ca standul BMW de anul acesta să poarte un puternic accent ecologic, dominat de litera „i”.

În lumina reflectoarelor de la Frankfurt, BMW va aşeza o versiune de serie a conceptului i8, versiune despre care se spune că va adopta aceleaşi linii futuriste cu cele ale conceptului. Dacă noul i3 este un vehicul pur electric, noul i8 se va dori un promotor al conceptului de plug-in hibrid în gama bavarezilor. Asta înseamnă că motorul electric va fi asociat unui propulsor convenţional pe benzină, cu trei cilindri, turbo.

Împreună, ele vor putea propulsa maşina până la 100 de km/h în mai puţin de 5 secunde. În ceea ce priveşte consumul, acesta se va opri în jurul valorii de 3 litri/100 de kilometri.

De asemenea, pachetul de baterii litiu-ion va garanta o autonomie pur electrică de 35 de kilometri.


Comentarii (4)

  • Bmw i8 nu este un supercar, cel putin nu la performante, la aspect da, acceleratia sub 5 secunde o realizeaza toata gama M din prezent, gama in care nu se regaseste vreun supercar, dar caroseria i8-ului se preteaza la performante demne de supercar cu-n motor adecvat, poate ca se va intampla si asta pe viitor.
    11 2
  • Valentin Ghionea
    Bmw i8 nu este o super''masina'', cel putin nu intr-o proba sportiva, la design da, acceleratia sub 5 secunde o realizeaza toata ''familia'' M din prezent, gama in care nu se regaseste vreun supercar, dar caroseria i8-ului se preteaza la performante demne de super''masina'' cu-n motor adecvat, poate ca se va intampla si asta pe viitor.Oricum sa speram ca nu va crapa vopseaua de pe acul din zona turometrului, nu de alt ceva, insa am ramas fara '' lavabila '' si nu mai am cum sa acopar zona ''nefericitei crapaturi ''. Va pupa Valentin Ghionea , cu toate ca la limba romana am cam chiulit fiindca nu stiu cum se scrie ''desconspirat '' :))
    2 11
  • Valentin Ghionea
    Apropo, eu detin un BMW .Si stiti de care ? E un SEPTAR domne'. Deci sunt jmeker, cine are bmw este jmeker de jmeker, mafiot. Noi nu respectam regulile fiindca exact cum am mai spus suntem jmekeri.Noi cei cu BMW trecem pe rosu si la verde oprim, ca sa nu treaca un al jmeker din dreapta. Si ce sa vzi, tot noi suntem si mecanici daia jmekeri, fiindca suntem invatati zi de zi,seara de seara sa tragem pe marginea drumului si sa innumaram crescator........Vanos,Nikasil,Rear subframe, valve PCV, vas expansiune, garnitura capac culbutori , lucruri care au inceput brusc sa pice...offf, dar mai tine fiindca masina GERMANA ,e masina GERMANA domne' .
    1 13
  • Valentin Ghionea = mafia (aceleasi galuste expirate)
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru