BMW ar putea dezvolta un succesor al lui M1, rival pentru Aventador

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.07.2011
Potrivit celor de la Auto Express, BMW discută posibilitatea dezvoltării unui rival pentru Lamborghini Aventador. Între timp, constructorul lucrează la M2, un model de 350 CP bazat pe platforma lui Seria 2.

Englezii de la Auto Express sugerează un potenţial rival pentru Aventador realizat de cei de la BMW. Acesta ar deveni succesorul spiritual al lui M1, model care este discutat în consiliile constructorului german de ceva vreme, deşi nu există încă un prototip, ci doar de o idee îndrăzneaţă. Cert este că modelul respectiv nu va debuta mai devreme de 2016, dacă va primi unda verde penetru producţie. Până atunci, însă, constructorul din Munchen pregăteşte câteva surprize pentru fanii modelelor M şi nu numai.

Prima surpriză se numeşte M2 şi este realizată pe platforma F21, pe care o va împărţi cu viitorul Seria 2. Modelul respectiv va fi echipat cu un motor de 3.0 litri şi şase cilindri în linie, care va fi supraalimentat fie cu o singură turbină, fie cu trei turbine şi va furniza circa 350 CP. Versiunea tri-turbo a motorului respectiv este menită să ofere un plus de economie de carburant, alături de reprize impresionante.

Modelul anunţat de Auto Express cu numele de M2 pare să fie asemănător cu Seria 1 M Coupe, în ciuda faptului că nemţii de la BMW spun că modelul va fi construit doar până la sfârşitul acestui an şi nu va fi continuat ulterior. Chiar şi aşa, Seria 1 şi Seria 2 împart numeroase componente, iar platforma lui Seria 2 ar putea să acomodeze motorizarea şi trenul de rulare găsit pe Seria 1 M Coupe, de unde şi o potenţială continuare a acestui model sub alt nume.

În schimb, modelul M2 ar putea fi echipat cu o transmisie DCT cu şapte trepte, o schimbare importantă faţă de manuala cu şase rapoarte oferită pe Seria 1 M Coupe.

Cei de la BMW ar putea profita de cunoştinţele acumulate în cadrul proiectului ”i” şi să utilizeze componente din plastic întărite cu fibră de carbon pentru realizarea acestui model. Viitorul M2 se va lupta cu Porsche Cayman, spun unele voci, de unde şi necesitatea creşterii nivelului de putere şi reducerea masei totale. Pe lângă modelul mai sus amintit, viitorul M3 promite să fie revoluţionar, în timp ce viitorul X3 M este pregătit să debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt, anunţă englezii de la Auto Express. Odată cu debutul lui X3 M, BMW îşi va prezenta şi motorul tri-turbo în faţa publicului şi a presei.

Via | AutoExpress

Comentarii (1)

  • Hai odata...
    ...aventador se plimba in siguranta si n-are nimic pe masura?... No Ferrari, no BMW, no nimic pe masura?...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru