BMW are interdicţie la reclamele pentru vehiculele cu "zero emisii"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.07.2010
BMW a primit recomandarea să nu folosească expresia "zero emisii" în promovarea viitoarelor modele electrice de la Autoritatea de Standardizare în Publicitate din cauza faptului că aceasta este înşelătoare.

Autoritatea Europeană de Standardizare în Publicitate le-a atras atenţia celor de la BMW în privinţa afirmaţiilor legate de conceptul ActiveE. Mai precis, societatea respectivă consideră că afirmaţia că modelul BMW ActivE produce 0% emisii de carbon este înşelătoare. BMW a prezentat un contraargument în care se specifica faptul că modelul nu emite noxe în timpul funcţionării, dar oficialii ASA le-au respins punctul de vedere deoarece modelul trebuie să fie alimentat din reţeaua publică de curent electric, care funcţionează pe bază de combustibili fosili.

BMW nu este singurul şi nici măcar primul constructor de automobile care prezintă un asemenea vehicul, dar este primul care a fost avertizat de această autoritate într-un mod atât de drastic. Există deja vehicule electrice aflate în vânzare care sunt încărcate tot de la priză, dar producătorii acestora nu au abordat o strategie de promovare atât de agresivă precum nemţii de la BMW. Reclama acestora spunea că modelul oferă "performanţe electrifiante şi zero emisii de CO2 în timpul mersului", acest text fiind şi motivul pentru care organismul respectiv i-a avertizat pe nemţii de la BMW.

În cadrul conferinţei Low Carbon Vehicle Partnership s-au stabilit anumite norme în publicitate pentru vehiculele cu emisii scăzute.

Tema conferinţei la care au participat atât reprezentanţii producătorilor britanici de automobile, cât şi liderii pieţei de publicitate din ţara respectivă a fost elaborarea principiilor în publicitate pentru prezentarea corectă a vehiculelor ecologice în faţa clienţilor. Oficialii Advertising Standards Authority nu au specificat de ce nu au emis avertismente şi altor constructori de automobile care promit vehicule cu zero emisii de CO2.

Via | TheGreenCarWebsite

Comentarii (5)

  • Asa se intampla cand esti rege, toti se iau de tine. BMW spune adevaru, 0 emisii de CO2 in timpul mersului . Deci nu mint.
    11 10
  • Ivanoff
    REGELE MANELELOR
    Alex de la Strehaia,iti place sa-si spun asa,nu-i asa,cam ce fal de rege vrei tu sa spui ca e BMW-ul ca nu cred ca te-am inteles foarte clar...
    Tu ai auzit de adevaratii pionieri ai masinilor ecologice,cei care au pus de mult bazele acestor tehnologii si care la momentul de fata sunt cu sapte clase peste cocalareala ta de BMW?
    Sunt cinvins ca nu,dar iti spun ca sunt de treaba.
    Toyota/Lexus,Honda,Mazda.
    Dc nu sti cum se pronunta,da-mi un reply,ok?
    3 4
  • Mihai.B
    ce jepati, toti striga ca nu emit co2 dar bmw sunt luati la suturi primii.
    6 3
  • o panarama de reclama ca si intraga caruta.... k nu e masina.
    mai mint si cu un consum de 4 l/100km asta doar in visele unor creduli.

    in rest nimic nou.
    3 8
  • @Ivanoff
    Care toyota , aia cu multele probleme ??!! nMotor , pedala si .... . Stiai ca retrage Toyota retrage Lexus HS 250 hibrid pentru ca are probleme . Stiu ca te oftici pe BMW , dar ...... .
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru