BMW, cea mai buna valoare la revanzare

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.01.2008
Conform unui studiu german, modelele BMW se claseaza pe primele pozitii in clasamentele valorii de ravanzare.

Esential

71.5% din pretul original costa un BMW Seria 1 118d la trei ani dupa cumparare.

Conform analizei anuale a companiei germane Eurotax Schwacke, modelele BMW au reusit sa se claseze primele la mai multe categorii in 2007 in ceea ce priveste valoarea de revanzare. BMW ocupa prima pozitie in sapte din cele unsprezece clase de automobile iar BMW Seria 1 118d este lider absolut al clasamentului.

Versiunea 118d a Seriei 1 este automobilul care si-a conservat cel mai bine valoarea pe piata germana. Propulsat de un motor diesel economic de 4 cilindri care dezvolta 143 CP, modelul a inregistrat o valoare de revanzare dupa trei ani de 71,5% din pretul de lista, mai bine cu 13,8 puncte procentuale fata de orice alt model al concurentei.

In clasamentul general BMW Seria 1 este urmat de BMW X3. SAV-ul german ocupa prima pozitie in clasamentul Off-Roader, un BMW X3 2.0d inmatriculat acum trei ani inregistrand o valoare de revanzare de 69%. Cu o valoare reziduala dupa trei ani de 65,5%, BMW X5 2.0d vine pe locul al doilea in clasa Off-Roader.

Si BMW Seria 3 ocupa prima pozitie in segmentul sau in clasament.

BMW 320d sedan si BMW 320 Touring au obtinut rezultate cu mult peste concurenta. Cele mai de succes versiuni pentru Seria 5 sunt BMW 520d si BMW 530xd Touring, de asemnea cu cele mai bune punctaje in studiul germanilor. Ultima victorie a fost revendicata de BMW 630i, cu o valoare de revanzare de 66,9 procente din pretul de lista dupa trei ani.

Desi nu intra in topul celor mai mici devalorizari procentuale, BMW Seria 7 ocupa prima pozitie in valori absolute la cateva luni inainte de a primi o noua generatie. Aceeasi performanta este obtinuta de BMW Z4 la categoria Roadster.

Comentarii (1)

  • confirmarea
    de ce oare?cred ca va-ti dat seama de raspuns
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru