BMW confirma dezvoltarea unui vehicul electric

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.02.2010
Oficialii BMW au confirmat intentia de a produce un vehicul electric. Modelul va fi comercializat sub alta sigla dar va fi construit alaturi de Seria 1 si X1 in Leipzig.

Germanii de la BMW au anuntat ca vor construi un vehicul electric la fabrica lor din Leipzig. Modelul nu va fi vandut sub marca BMW dar va fi construit alaturi de Seria 1 si X1 la fabrica mentionata mai sus. Marca sub care va fi vandut noul vehicul electric apartine, in mod evident, Grupului BMW si poate sa fie Mini sau poate sa fie noua i-setta.

Dupa cum stiti, BMW anuntase in urma cu cateva luni intentia de a dezvolta vehicule electrice si ecologice sub o alta marca, care ar putea sa se numeasca i-setta. Denumirea este inspirata dintr-un model comercializat de BMW in anii 1960 care se numea Isetta. Cei de la BMW doresc sa se distanteze din punctul de vedere al imaginii de marca ultra-ecologica deoarece modelele pe care le vor comercializa sub aceasta marca nu indeplinesc toate conventiile in materie de manevrabilitate si performante precum modelele comercializate sub sigla BMW.

Fabrica BMW din Leipzig a fost deschisa in 2005 si poate sa produca pana la 730 de unitati pe zi. BMW intra astfel in randul producatorilor care au creat un vehicul electric cu zero emisii de carbon pe care il vor comercializa publicului.

Printre acestia se afla General Motors, cu Chevrolet Volt, Nissan cu Leaf, Opel cu Ampera si Renault cu Fluence ZE.

Via | Kickingtires

Comentarii (1)

  • qq
    Si i MIEV !! de la Mitsubishi
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru