BMW confirma versiunea de performanta Seria 1 M

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.11.2009
Surse din interiorul BMW au afirmat ca divizia de performanta M va da nastere unui model sportiv bazat pe Seria 1, mai exact pe versiunea 135i. Acesta ar urma sa dispuna de 330 de cai putere.

BMW a confirmat oficial intentia sa de a mari familia modelelor M. Dupa ce a facut loc SUV-ului X5 si SAC-ului X6, divizia de performanta a bavarezilor ia in calcul si dezvoltarea unui mezin al familiei, un model sportiv entry-level. Dupa cum probabil ati ghicit, acesta va avea la baza viitoarea generatie a modelului Seria 1 si va avea rolul de a atrage de partea sa clienti mai tineri pentru divizia M.

Surse din interiorul BMW au declarat: "In prezent clientii graviteaza in jurul modelelor mai mari si mai scumpe cum sunt X5 si X6, insa in prezent suntem in cautarea unor modalitati de a atrage noi fani. Cea mai buna modalitate de a face acest lucru este, fara indoiala, dezvoltarea unui model entry-level."

Se pare ca varianta unui Seria 1 de performanta a fost preferata in defavoarea unui supercar, capabil sa se bata de la egal la egal cu Audi R8, Mercedes SLS si Porsche 911 Turbo. "un asemenea proiect s-ar potrivi foarte bine cu imaginea brandului si ar fi o bucurie pentru ingineri.

Momentan insa, prioritatea este crearea unui model abordabil ca pret, pozitionat sub M3"

Decizia de a da nastere unui viitor M1 a fost luata dupa ce scaunul de sef al diviziei M a fost preluat de Kay Segler, fost director de brand in cadrul Mini. Sub indrumarea lui Segler, constructorul britanic a dat nastere unor modele sportive cum sunt Cooper S si Cooper S JCW, ceea ce inseamna ca noul sef a favorizat oarecum decizia de dezvoltare a unei versiuni M pentru Seria 1.

Viitorul Seria 1 M va avea la baza, cel mai probabil, versiunea 135i, ceea ce inseamna ca sub capota vom regasi o varianta supraalimentata a motorului cu sase cilindri in linie, de 3.0 litri. Puterea totala ar urma sa ajunga undeva la 330 de cai, suficienta pentru a-i permite modelului bavarez sa se bata cu un posibil Audi RS3.

Momentan nu exista informatii despre numele versiunii de performanta, insa voci neoficiale afirma ca BMW ar putea readuce la viata titulatura M1.

via | Autocar

Comentarii (8)

  • asa frate
    cred ca multi se asteapta la un 135iM sau cum o fi numit el supersports oricum este bine venit apai mai povestim...
    ///M rulezzzz
    12 3
  • wicked!
    da, asa mai merge...mici si rele

    yee baby, yeee
    12 1
  • warning
    intrebare intrebatoare
    as duce un tico la M power sa vad ce ar scoate din el
    4 11
  • drive test comparativ!
    pe cand primul drive test comparativ cu noul Ford Focus RS?
    2 7
  • aiurea
    ce tampenie.de ce trebuie sa ii dea numele de M1? nu are nici o legatura cu legenda, supercarul M1.daca prototipul, urmasul M1-ului va aparea cum il vor numi? R1? politica lui peste.
    3 4
  • nici nu se vrea o legatura cu legenda. Tu, ca un fan de BMW stii foarte bine ca modele provenite de la divizia de performanta poarta indicativul M (em) urmat de o cifra reprezentand clasa de model; in acest caz, clasa 1. Deci.........M1

    Modelul de sine statator M1 a fost odata, demult, pana in 1981 si a fost un model fara mostenitori.. In anul 2010 sistemul de denumiri nu face altceva decat sa se continue firesc respectand o traditie mai tarziu inceputa cu M3.
    5 1
  • bmw power
    ma bucur ca se largeste gama.dar eu cred de cuviinta ca ar trebui totusi un supercar
    5 0
  • Eu cred ca le-ar da si lu Mercedes si Audi si cine mai e peste nas cu o versiune de produtie a lu Vision drept supercar ar fi cu un pas inaintea lor cum au fost si cu X3 si cu X1 si cu X6 si cu seria 1 si Seria 5 GT (care tot nu-mi place dar macar e diferita)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru