BMW este lider pe segmentul premium românesc după nouă luni

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.10.2010
După nouă luni, constructorul bavarez se menţine în topul pieţei premium din România, cu 1056 de unităţi livrate, dintre care 106 numai în septembrie. Pe locul doi vine Mercedes, iar pe trei Audi.

Esential

1033 de maşini a vândut BMW în primele nouă luni ale anului în România.
146 unităţi a vândut BMW în România, luna trecută.

Supremaţia pe segmentul premium, disputată între cei trei mari constructori germani ai momentului, Audi, BMW şi Mercedes, se dă, la o scară mult mai mică, şi pe piaţa autohtonă. Afinitatea românilor pentru maşinile premium este deja un lucru ştiut, cei trei producători acordând o importanţă tot mai mare pieţei autohtone.

Luna septembrie a adus rezultate pozitive pentru toţi cei trei mari jucători, însă situaţia a fost tranşată favorabil în dreptul unui singur nume. BMW reuşeşte să-şi menţină poziţia de lider pe piaţa autohtonă, după nouă luni de lupte grele. Constructorul bavarez a livrat 146 exemplare luna trecută, reuşind să totalizeze 1033 de unităţi vândute pe parcursul anului.

Treapta a doua a podiumului din septembrie a fost ocupată de rivalii din Stuttgart, Mercedes reuşind să livreze 96 maşini luna trecută şi 733 de la începutul anului. Nemţii stau totuşi mai bine mulţumită diviziei de vehicule comerciale.

Pe ultima treaptă a podiumului se află brandul aspirant al segmentului, Audi, care a livrat în septembrie 134 de maşini.

De-a lungul anului, constructorul din Ingolstadt se poate lăuda doar cu 890 de maşini vândute.

Topul ar putea fi completat de cele două branduri japoneze, Lexus şi Infiniti. Divizia Nissan a vândut 5 maşini luna trecută şi 37 de la începutul anului, în timp ce divizia Toyota se mulţumeşte cu doar o unitate livrată luna trecută şi 24 de la începutul anului.

Suedezii de la Volvo au reuşit să expedieze 16 maşini în septembrie şi 224 de la începutul anului, în timp ce conaţionalii de la Saab s-au mulţumit cu doar 4 exemplare livrate în luna a noua şi 24 de la începutul anului.

Comentarii (16)

  • mda
    mi se pare firesc doar e romania!! frumoasa tara pacat ca e locuita!!!
    8 18
  • urata
    cine da bani pe uratania asta de masina
    11 7
  • adrian
    lamurire
    AUDI a vandut in septembrie 134 in total 890
    BMW 146 in septembrie in total 1 033
    MERCEDES 96 in septembrie in total 733
    3 0
  • "Brandul aspirant"
    Tipic Bogdan Mirica :D. Mare specialist...
    13 5
  • Victor
    BMW are probleme in SUA : 150,800 de masini au pompa de benzina defecta .
    Proprietarii BMW au castigat batalia cu BMW ( http://www.autoblog.com/2010/10/26/abc-news-airs-big-expose-on-bmw-n54-engine-problems-lawsuits-w/ ) . BMW a anuntat oficial ca recheama in service 150,800 de masini BMW ( 2007-2010 335i models, 2008–2010 135i, 535i and X6 xDrive35i; 2009-2010 Z4 Roadster sDrive35i and 2008 X5s ) ce au pompa de benzina defecta ( http://jalopnik.com/5673678/bmw-recalling-150800-vehicles-for-faulty-fuel-pumps ) .
    11 1
  • Bayerische
    BMW produce cea mai buna masina din lume , de ceva timp.
    Si oamenii nu sunt anti-BMW-istii de pe site .
    Oamenii apreciaza aceasta marca PREMIUM , scumpa si puternica sigura si calitativa .
    Munchen e un oras SFANT cu productii de HIGH QUALITY .
    3 7
  • o marca premium nu imparte motorizari cu una low-cost (ex: audi si skoda)
    pai asa este

    cand esti pe locul 3 esti aspirant mereu, vrei mai mult, esti aspirant in a evolua si deocamdata nu numai vanzarile din Romania ci si cele la nivel mondial asta spun 1. BMW 2. Mercedes 3. audi
    5 7
  • PacMan
    It's BMW and his sidekick 745, again, with their non-intelligent remarks, again. Where is tzenu_bmw ? Come out, come out wherever you are:)
    5 1
  • California
    @calin , si alti anti BMW-isti
    Vreau sa va zic ceva sfant , orice scrieti voi de cand vad eu sit-ul asta ,oricum BMW e BMW si are ceva ani de cand e pe primul loc in lume .
    LIDERUL PREMIUM MONDIAL.
    Audi mai toata viata a fost pe locul 3 si cred ca acolo si va ramane , ...
    Mercedes-Benz e Mercedes-Benz nu poate fi detronat de nimeni inafara de BMW .
    Gotlieb Daimler si Karl BENZ au scris istorie in urma cu vreo suta si ceva de ani , istoria aia a creat o imagine fara precedent in lumea auto, fapt ce a favorizat mai toti enginerii sa mearga la Daimler AG .
    BMW a fost fondat de rudele lui Hitler Familia Quandt si dupa mintea lui Hitler de a cuceri totul sau nimic asa a fost si scopul companiei , si peste vreo 50 de ani de la moartea lui Hittler BMW a devenit ce sia dorit marele Hitller .
    In prezent celebra FAMILIE QUANDT din GERMANY detine pachetul majoritar la BMW (Bayerische Motoren Werke).
    Si iata asa urate urate masinele astea dar se vand cel mai bine , se conduc cel mai bine in clasa si sunt iubite cel mai mult marea majoritate si-ar dori un Bavarez in garaj.
    Plus la asta BMW produce cele mai bune motoare din lume are in jur de 50 de award-uri si premii internationale urmat de HONDA si VAG .
    BMW IST DAS BESTE IN DER KLASS.
    FREUDE IST BMW .
    Shee'r driving pleasure .
    2 12
  • Pai da
    Audi este un brand aspirant, degeaba de tot agiti tu, poate ca il va intrece pe bmw in viitor, poate nu, dar acum este aspirant
    2 8
  • Romanica
    Off-topic
    Draga usere BMW, e cam penibil sa postezi iar aceleasi tampenii sub numele "California". Folosesti aceleasi expresii tot timpul, ai scris aceleasi aberatii si ieri in articolul "BMW sărbătoreşte 25 de ani de tracţiune integrală". Te rog sa te abtii!
    6 1
  • cam putin
    Degeaba vinde BMW x masini tot Renault e lider la vanzari in Romania si asta se vede. Si romani incep sa vada adevarata calitate si nu mai pun botu la vrajeala nemteasca.
    0 3
  • Octavian
    era o reclama faina care circula pe net. Implica un rahatzel, sigla de bmw in ea si un text de genul....ca unii ar cumpara orice are sigla de bmw
    Recunosc ca este un brand inovator cu multe reusite, da hai ca mai are pana sa depaseasca Mercedes. In primul rand cate modele produce Mercedes si cate BMW.
    Sunt 2 modele care sunt ok de la bmw, unul e seria 3 ED, celalt implica emblema M si x6. Poate as si conduce unul daca nu as vedea atatia trogloditi la bordul lor.
    0 0
  • BMW
    Nu sunt nici pe departe amator de BMW, dar multi dintre voi ocolesc un detaliu absolut decisiv:
    BMW e un pitic in comparatie cu Daimler-Benz si VAG, nu are nici pe departe puterea financiara a celorlalti, nu are vehicule utilitare, nu are nicio marca de volum in portofoliu (doar marci de nisa, Rolls si Mini), deci este un lucru remarcabil pentru aceasta companie ca inca se poate mentine in aceiasi parametri precum gigantii VAG sau Benz.
    1 0
  • Oliver
    DA ?
    si cate din aceste masini se intorc peste un anumit timp (sau lunar) inapoi, prin executare de la firmele de leasing, de la clientii intrati in imposibilitate de plata ? personal stiu 3 persoane carora in ultima luna le-au fost luate masinile de catre leasing (2xseria 5 si 1xseria 7). Deci lucrurile nu-s asa roz
    0 0
  • Cornel
    Despre bmw
    Interesant articol. Eu posed din anul 2005 un bmw 320d (cumparat de nou) si pot sa spun ca nu sunt foarte multumit de fiabilitatea lui. In primii ani m-am bucurat de garantie, insa acum am numai belele cu el. Motorul stiu ca a castigat mai multe premii, insa pe mine m-a dezamagit; desi am numai 340.000 de km am avut nenumarate probleme! Fratele meu are un Golf4 1.9tdi din 2003 si la 520.000 km nu a umblat in motor decat 1 singura data sa curete turbina.
    Respect performanta, dar se plateste un pret mult prea mare pentru confort, iar fiabilitatea lipseste cu desavarsire (am schimbat la piese de pe aceasta masina, incat ma gandesc sa o vand primului venit, si sa-mi iau ceva nou - Masina noua, MASINA NOUA !)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru