BMW M5: noua generaţie va avea 560 de cai putere şi xDrive

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.04.2011
Noua generaţie BMW M5, aşteptată la Frankfurt, ar putea oferi clienţilor 560 de cai putere şi 690 de Nm. Un oficial susţine însă că berlina va primi şi tracţiune integrală xDrive.

Esential

560 de cai putere ar putea avea viitorul BMW M5 de serie.
690 de Nm ar putea fi cuplul viitorului BMW M5 de serie.
4.5 secunde ar urma să fie timpul de accelerare de la 0 la 100 de km/h al viitorului M5.

Dezvăluirea oficială a noului BMW M5 Concept a dat naştere unor numeroase speculaţii privind performanţele viitoarei berline sportive. Potrivit britanicilor de la Autocar, motorul V8 de 4.4 litri, ascuns sub capota viitorului M5, va putea fi capabil să livreze 560 de cai putere şi 690 de Nm, resurse apropiate de cele ale fraţilor mai mari, X5 M şi X6 M.

Aşteptat să debuteze în versiune de serie în această toamnă la Frankfurt, M5 va beneficia de o versiune modificată a propulsorului V8, capabilă să exploateze mult mai bine turaţiile înalte. Resursele îi vor permite sedanului să atingă 100 de km/h în doar 4.5 secunde, un timp similar celui obţinut de rivalul său din Stuttgart, Mercedes E63 AMG, dar mai bun cu 0.2 secunde decât cel al vechii generaţii.

Constructorul bavarez se va îngriji şi de consumul şi emisiile noii generaţii M5. Raportat la vechiul model, sedanul de performanţă va înregistra un consum cu 25% mai mic, mulţumită sistemului de recuperare a energiei de frânare, a sistemului start-stop şi a alternatorului dezactivabil.

Unitatea V8 va fi asistată de o transmisie cu opt rapoarte şi dublu ambreiaj, semnată de Getrag, oferită cu padele în spatele volanului.

Pe viitor, divizia M pregăteşte introducerea propulsorului V8 de 4.4 litri şi pe viitoarea generaţie M6, în variantele Coupe şi Cabrio, dar şi pe derivatul cu patru uşi al modelului, mult vehiculatul GranCabrio, rival pentru Mercedes CLS.

Constructorul german nu se va opri însă aici. Potrivit lui Albert Biermann, responsabilul departamentului de cercetare şi dezvoltare BMW, "pe viitor vor exista surprize cu tracţiune integrală în cadrul diviziei M". Declaraţia anunţă practic o variantă cu xDrive a actualului M5, destinată în special publicului din America de Nord, mare amator de tracţiune integrală. 

via | autocar

Comentarii (13)

  • traiasca Mercedes-Benz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    16 10
  • Dan_GRC
    Corect ar fi ca noua generatie va avea si versiuni x drive, ca asa se intelege ca toate vor avea 4x4
    3 1
  • mult 4,5s pana la 100km/h, un cumnat de-al meu are un A5 v6 3.0tdi 365cp si face suta in 4,4s nu stiu ce sa zic de M-ul asta...
    1 26
  • Ce tare esti, AUDI RS5 prinde suta in 4,6 secunde cu 450 CP. Iti dai seama prietenul tau cu A5 prinde in 4,4 cu 365 CP, oricum nu exista A5 cu atatia CP. Pe acest site cel mai puternic A5 are 265 CP, 6,1 pana la suta.
    13 2
  • Prinde suta in 4,5 secunde la fel ca E 63 AMG si la fel ca RS6 care are V10. Sincer ma asteptam la mai mult. Intr-un duel direct RS6 a castigat in fata Mercedesului, acum sa vedem si cu BMW. M3 desi este mai slabut pe hartie a iesit cu apropape o secunda mai repede pe circuitul celor de la top gear decat RS5.
    8 4
  • Cu xDrive se imbunatateste precizia, in cazul unui BMW, dar se duce drq placerea de a intra in derapaje controlate, pana la urma asta e farmecul bavarezelor.
    Ce poti sa le ceri americanilor? Aia vor sa mane vitele cu M5 in ranch-urile din Texas( US, Atentie nu TX, Bulgaristan) :))
    10 3
  • "mult vehiculatul GranCabrio, rival pentru Mercedes CLS" - e GranCoupe de fapt.
    5 0
  • pe cuvant, are turbina schimbata si e cipat dragilor....si are si alte modificari....
    0 6
  • Interesant
    "mult vehiculatul GranCabrio, rival pentru Mercedes CLS" - e GranCoupe de fapt."

    Nu stiam ca BMW produce si Maserati-uri si nu stiam nici ca Maserati GrandCabrio este rival cu Mercedes CLS ... interesant .
    3 4
  • si are stage III asa ca se poate pt un a5
    0 7
  • Gandesti ca un copil. Pai frate aici nu vorbim de masini tunate, asa si eu pun pe un ursulet 600 CP si te fac praf, dar nu asta este ideea.
    2 1
  • xDrive
    Suna interesant, astept cu nerabdare sa'l vad la TopGear si sa aud parerile lui Clarkson despre el, vechiul M5 a fost pe placul lui...
    2 0
  • da parca se zvonea ca v-a avea ba 580 ba 600cp acum s-a ajuns la 560.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru