BMW pregateste Seria 3 PAS

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 09.01.2009
Viitoarea generatie a Seriei 3 (2010) va primi in gama o versiune PAS. E vorba de un model cu fata de break, dar cu aptitudini sportive si tractiune spate.

Esential

2011 este anul in care va fi lansata viitorul Seria 3 PAS.
35.000 de euro este pretul avansat de presa internationala pentru viitorul model german.

Publicatia britainca Autocar anunta, in ultimul sau numar, faptul ca BMW a dat unda verde proiectului Seria 3 PAS, varianta Progressive Activity Sedan urmand sa fie construita pe baza viitoarei generatii a Seriei 3, care va aparea in 2010.

Caracteristicile de baza ale unui model de acest tip sunt reprezentate, in ciouda numelui care contine particula "sedan" de forma apropiata de un break, liniile fiind insa mult mai sportive si dinamice. De altfel, capacitatea de incarcare va fi sacrificata in favoarea unui design fluid, portbagajul urmand sa le ofere ocupantilor minimul necesar in conditiile dimensiunilor exterioare ridicate. Seria 3 PAS nu va fi primul model din aceasta linie in gama BMW, aceasta urmand sa debuteze odata cu lansarea lui Seria 5 PAS.

Pentru a completa dimensiunea sportiva a constructiei modelelor sale din linia PAS, viitoarele aparitii vor veni standard cu tractiune pe rotile din spate, clientii putand alege insa, din lista de optionale, varianta cu tractiune integrala. 

In ceea ce priveste motorizarile, BMW se va baza pe aceleasi propulsoare pe care le va implementa pe Seria 3 clasica.

marea noutate va veni la capitolul transmisii, unde o cutie cu dublu ambreiaj va inlocui actuala transmisie automata cu sase trepte, efectul fiind legat de performantele mai ridicate si de consumul ceva mai redus.

Seria 3 PAS va fi construit, conform materialului Autocar, la uzinele BMW de la Spartanburg (SUA) si Rosslyn (Africa de Sud), lansarea sa urmand sa aiba loc in 2011. Pretul avansat deocamdata pentru viitorul model se invarte in jurul sumei de 35.000 de euro.

via | WCF. Foto: Motor Authority

Comentarii (6)

  • prudentul
    eroare de greşeală
    Spartanburg nu e în Germania,...e mult mai la vest...trebuie să treci de o băltoacă mare.
    0 0
  • LilShaq
    lol
    chiar si National Geographic difuzeaza in zilele astea un material despre Z4 Roadster, care e facut tot in Spartanburg, si subliniaza ei acolo, citez: "Desi numele localitatii are o rezonanta germanica, Spartanburg e in USA, mai precis in statul South Carolina". Mircea, daca Motor Authority zice ca Spartanburg e in Germania, eu zic sa le trimiti un mail de corectie, ce zici?
    0 0
  • Mircea Mester
    Spartanburg
    De obicei, informatiile care apar pe Automarket sunt verificate si rasverificate. Exista insa si unele elemente care scapa. Iar faptul ca orasul are rezonanta germanica m-a indus in eroare. Mii de scuze, s-a corectat.

    Multumesc pentru semnalare.
    1 0
  • sunteti cretini??
    ce aveti cu mircea???? daca voi nu stiti sa cititi e alta treaba.....yo vad ca e mentionat undeva intr.o paranteza (S.U.A).....
    0 1
  • yo de kkt
    "yo" : marshi!
    Pai daca "nu stiti sa cititi"(de "yo" e vorba) putin mai sus de comentariul tau de manelist imputit,
    1 0
  • draman
    va iubetk
    ...eu nu ma prea pricep la masini, dar cum vine asta - FATA DE BREAK ???
    Sa ma lamureasca si pe mine cineva, va rog.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru