BMW pregateste un hibrid cu doua motoare coventionale

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.01.2010
O schita a celui mai nou patent inregistrat de BMW tradeaza intentiile germanilor de a revolutiona segmentul hibridelor cu un nou tren de rulare ce foloseste energia a doua motoare conventionale si nu unul.

Dupa ce designul viitorului Mini Countryman a fost tradat de schitele depuse pentru validarea patentului, un alt constructor isi vede facute publice planurile de viitor. Este vorba chiar de "parintele" constructorului britanic, BMW, care a inregistrat schita unui motor hibrid complet nou.

Bavarezii lucreaza in prezent la un sistem hibrid compus, care foloseste doua motoare conventionale. Inginerii care au gandit aceasta tehnologie hibrida divizata, au gandit ca primul modul, format dintr-un motor conventional si unul electric, va asigura functionarea masinii la viteze mici, de obicei in mediul urban. Pentru situatiile in care soferul are nevoie de mai multa putere si viteza exista una al doilea motor, gata sa isi aduca un aport substantial de putere.

Schita sugereaza ca cele doua propulsoare vor functiona in deplina interdependenta si vor forma un intreg. Practic al doilea propulsor il asista si suporta pe primul ori de cate ori este nevoie.

Desi schita nu vorbeste despre capacitatea motoarelor, este foarte probabil ca ambele unitati sa dispuna de numai doi cilindri.

Exista insa si posibilitatea ca motorul cu doi cilindri sa fie acompaniat de unul cu patru cilindri, gata sa intre in actiune imediat ce pedala de acceleratie o cere.

Motorul electric va compensa lipsa de cuplu in momentul in care sistemul face trecerile intre cele doua motoare conventionale. Judecand dupa actualele hibride BMW, unitatea electrica va fi pozitionata tot in interiorul transmisiei.

via | autocar

Comentarii (1)

  • Intrebarea e...
    Daca e asa revolutionara idea asta de ce vor sa o aplice unei masini hibrid? De ce nu au incercat doar cu cele 2 motoare conventionale? Aaa s-au gandit ca un om normal la cap nu vrea sa apuce sa fumeze si o tigara dupa ce apasa pedala si pana ii ajunge si al doilea motor la turatie ca sa faca depasirea.....Poate s-au gandit ca pe astia cu hibride nu-i intereseaza, da doar "salveaza planeta!"
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru