BMW se bate cu Volkswagen pentru un furnizor de fibră de carbon

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.05.2011
BMW şi Volkswagen se luptă pentru a putea prelua controlul asupra unuia dintre cei mai puternici furnizori de fibră de carbon. Duelul acţiunilor a început deja, iar bavarezii sunt deja în avantaj.

Normele de poluare tot mai stricte şi rivalitatea dintre marii constructori auto au făcut ca materialele uşoare, capabile să reducă considerabil masa automobilelor, să fie la mare căutare. Tocmai de aceea toate numele mari caută să îşi apropie marii furnizori de fibră de carbon, unul din materialele cu o importanţă deosebită în viitor.

În prezent, BMW şi Volkswagen au pornit un duel serios, intenţia ambilor constructori fiind aceea de a prelua controlul asupra companiei SGL, specializată în producţia materialului atât de scump. Experienţa celor de la SGL şi capacitatea de a produce o cantitate mare de fibră de carbon încântă ambii constructori germani.

BMW a semnat iniţial un acord de colaborare cu SGL, însă la scurt timp după aceea Volkswagen a cumpărat un pachet de acţiuni de 9.9 procente. Reacţia bavarezilor nu a întârziat să apară, Susanne Klatten, unul dintre principalii acţionari BMW, majorându-şi participaţia în cadrul SGL de la 22 la 27.3%.

Eforturile BMW nu se opresc încă aici, Klatten plănuind să îşi crească pachetul de acţiuni cu până la 29%.

Oficialii din Munchen nu îşi pot permite să piardă teren în faţa VW în condiţiile în care investiţiile lor se concentrează mult asupra fibrei de carbon. Rivalii direcţi din Stuttgart, Daimler, urmează exemplul şi investesc sume uriaşe în cercetarea şi aplicarea la scară largă a materialului uşor. Mercedes şi-a unit însă forţele cu japonezii de la Torray Industries, lideri mondiali în producţia fibrei de carbon.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • Ivanoff
    LOL!!!
    Ca sa faca VW cu fibra de carbon,rachete de tenis? :))
    15 6
  • :)
    "Nemţii nu îşi pot permite să piardă teren în faţa VW ..." cred ca si VW sunt tot nemti ..:)
    28 1
  • ...
    "nemţii nu îşi pot permite să piardă teren în faţa VW"... de parca vw ar fi americani...
    10 2
  • Nu...
    ...cei de la VW sunt germani :P
    12 6
  • Ivanoff
    VW si fibra de carbon / baba si chilotii :)
    Dar ce sa sa faca si astia cu fibra de carbon?
    Atata tam-tam pt 3 eleroane de Polo WRC peste nu stiu cati ani?...
    LOL!!!
    16 8
  • offroad
    off: cand o urca x6 panta aia...
    12 2
  • http://www.youtube.com/watch?v=Znb_0RPS9Eg&feature=related
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru